TIP van Mariëlla: Milaan

MILAAN is een heerlijke stad om in het najaar te bezoeken. De temperatuur is er dan over het algemeen nog heel aangenaam, en de toeristische zomerdrukte is geweest. In deze bruisende stad met de bekende kathedraal, en de luxe winkelgalerijen zijn ook heerlijke rustpunten te vinden.

Ga bijvoorbeeld lekker picknicken in het uitgestrekte Parco Sempione, of maak er een mooie wandeling langs bruggetjes, fotogenieke trappetjes en monumenten, zoals het Arco della Pace (de boog van de vrede).
Dit is een soort kleine versie van de Arc de Triomphe. Of verlaat het park langs de andere kant via Castello Sforzesco; een 15e eeuws paleis gebouwd op de resten van een voormalige militaire vesting, waar je gratis de enorme binnenplaats kunt bekijken met torens en ophaalbruggen zoals uit een stripverhaal.
In Milaan kan je je prima een paar dagen vermaken met allerlei uiteenlopende activiteiten, en niet te vergeten genieten van echt Italiaans ijs en pizza, en overheerlijke cappuccino.

In de coronatijd is Italië en dus Milaan ook prima te bezoeken. De maatregelen zijn ongeveer hetzelfde als in Nederland, dus afstand houden en mondkapjes meenemen voor in afgesloten ruimten. Testen of quarantaine zijn (op dit moment) niet nodig.

Interesse? Klik hier voor haar reisverhaal!

 

Deel dit bericht

Contact

Wij maken graag een ‘reis op maat’ voor u. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.