TIP van Sarina: ALGARVE

Van Albufeira tot Sagres … Ontdek de kustplaatsjes aan de Algarve!

Albufeira, de bekende badplaats met de witgekalkte huisjes en de goudkleurige zandstranden omringd door prachtige rotsformaties. Carvoeiro, één van de mooiste kustdorpjes gelegen tussen de kliffen direct aan zee.

Het gemoedelijke en kleinschalige Ferragudo waar je helemaal tot rust kunt komen en prachtige wandelingen in de natuur kunt maken. Portimão, al wandelend een stukje geschiedenis opdoen in de oudste stad van de zuidkust, door de gezellige straten van het historisch centrum. Het sfeervolle vissersplaatsje Alvor met een gezellige oude kern, smalle straatjes en historische gebouwen. Relaxen in Lagos aan één van mooiste stranden van Europa of heerlijk rondslenteren in het authentieke centrum of de gezellige jachthaven. Sagres, het meest zuidelijke puntje van Europa waar je het indrukwekkende Cape Saint Vincent kunt bezoeken.

Ook in deze corona tijd kun je nog lekker nazomeren aan de Algarve. De restaurants zijn geopend, de stranden zijn toegankelijk en activiteiten kunnen gedaan worden met hier en daar wat aanpassingen en/of beperkte openingstijden. Mondkapjes zijn alleen verplicht in het openbaar vervoer en gesloten ruimtes. Kortom, wil je nog even, zonder al te veel aanpassingen, genieten van de zon? Dan is de Algarve een heerlijke bestemming!

Deel dit bericht

Contact

Wij maken graag een ‘reis op maat’ voor u. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.