Over TravelXL van Limburg

TravelXL van Limburg is opgericht in 1958 en heeft travelcenters in Heemstede en Nieuw Vennep.

Met deze 2 Travelcenters realiseert TravelXL van Limburg jaarlijks de reizen van vele consumenten.

Focus op maatwerk reizen, cruises en reizen met speciaal accent

De laatste jaren komt de focus steeds meer op maatwerk reizen, cruises en reizen met een speciaal accent te liggen. Daar zijn onze Travelplanners dan ook de aangewezen personen voor om dat voor onze klanten te realiseren.

Pakketreizen, losse hotels, vliegtickets en huurauto’s

Naast deze focus bieden wij uiteraard ook nog steeds de pakketreizen aan van vertrouwde touroperators als TUI, Corendon, de Jong Intra Vakanties en vele andere. Ook voor een los vliegticket, een hotel of een huurauto kunt u gewoon bij ons terecht.

Samenwerking met grote Duitse touroperator

Ook werken wij samen met één van de grootste partijen in Duitsland en kunnen daardoor bijna alle Duitse (en ook vaak Belgische) touroperators voor u boeken. Soms ook gewoon met vertrek uit Nederland. Dit kan in bepaalde (vakantie) periodes enorm veel in de prijs schelen.

Zelf iets gezien op internet?

Laat ons met u meekijken. Vaak kunnen wij het aanbod matchen of zelfs een beter aanbod doen. Altijd met de 3 zekerheden (ANVR, SGR en Calamiteitenfonds) en onze expertise!

HMS Peter van Llimburg NW

Peter van Limburg

Directeur/eigenaar

Tel. 023-5280155

Peter van Limburg

Mijn naam is Peter van Limburg. Ik ben de tweede generatie in ons familiebedrijf. Mijn ouders zijn in 1958 begonnen en in 1984 ben ik in de zaak gekomen. Sinds 1998, nadat mijn moeder zich had terug getrokken, run ik TravelXL van Limburg.

In die ruim 30 jaar heb ik al veel van de wereld mogen zien en mooie reizen mogen maken. Zo bezocht ik onder andere India en Peru (Macha Pichu) en was ik op Sri Lanka en de Galapagos Eilanden. Allemaal plekken die een onuitwisbare indruk bij mij hebben achter gelaten. Maar de wereld is groot en divers dus er blijft toch genoeg te wensen over. Op mijn lijstje staan dan ook zeker nog Antarctica en de berggorilla’s en ook het Noorderlicht eens in het echt mogen zien lijkt me geweldig.

Zoals ik nog wel wat te wensen over heb, zo zijn er veel mensen met hun ‘bucketlist’ op het gebied van reizen. Wat is er dan ook niet mooier dan elke dag bezig te mogen zijn om, samen met mijn supergemotiveerde team, deze wensen voor onze klanten in vervulling te kunnen laten gaan!

Lees meer
Foto Samantha van Berk vierkant

Samantha van Berk

Travelplanner

Tel. 023-5280155

Samantha Lansdorp – van Berk

Ik ben Samantha Lansdorp – van Berk en ik ben na het behalen van mijn MTRO diploma in 2005 aan het werk gegaan in de reiswereld. 

Ik vind het erg leuk werk omdat elke dag afwisselend is, omdat je te maken hebt met verschillende mensen met verschillende wensen en eisen. Ook vind ik het leuk om op studiereis te gaan naar bijzondere bestemmingen. Zo heb ik onder andere Dubai en IJsland bezocht. Het drukke Dubai met zijn grote, luxe hotels waar de service hoog in het vaandel staat en IJsland waar je juist kan genieten van het tegenovergestelde, de rust en de natuur.

Uiteraard mogen andere bestemmingen ook niet ontbreken. Ik heb meerdere eilanden van Griekenland mogen zien en een aantal steden zoals onder andere Wenen. Wanneer ik zelf op vakantie ga, houd ik ervan om een combinatie te maken tussen lekker relaxen en wat zien. Zo ben ik naar Curaçao geweest. Dit eiland heeft prachtige stranden en je kan er heerlijk eten. Daarnaast is het leuk om een auto te huren om het eiland te gaan bekijken. Ook vind ik het leuk om steden te bezoeken om cultuur te snuiven, te genieten van de plaatselijke gerechten en te winkelen.

De wereld is groot en er staat nog heel wat op mijn lijstje. Zo hoop ik ooit nog eens Indonesië te bezoeken!

Lees meer
HMS Daphne Boom

Daphne Boom

Travelplanner

Tel. 023-5280155

Daphne Boom

Ik ben Daphne Boom en ik werk sinds 2006 in de reiswereld. Na het afronden van mijn opleiding aan de Hogeschool TIO ben ik gaan werken voor een online reisorganisatie als onder andere maatwerkspecialist. Sinds juni 2018 werk ik voor TravelXL van Limburg.
De reden dat ik in de reiswereld ben gaan werken is omdat ik een grote interesse heb in verschillende landen en culturen. Daarnaast werk ik graag met mensen en vind ik het leuk om een mooie reis voor anderen te kunnen verzorgen waar iemand met een goed gevoel op terugkijkt.
Ik heb al verschillende mooie landen gezien, maar er zijn er nog genoeg die ik graag wil bezoeken. Zelf houd ik erg van de Zuid-Europese landen zoals Spanje, Italië en Griekenland. De mediterrane sfeer en leefwijze spreekt mij erg aan, ik voel mij altijd helemaal thuis als ik hier ben. Ik ben op verschillende plaatsen in Spanje, Italië en Griekenland geweest en mijn nummer één is toch wel het eiland Ibiza. De sfeer hier met de prachtige strandjes, de oude stad en de hippiemarktjes vind ik geweldig.
Mijn reizen naar Thailand en Bali hebben ook veel indruk op mij gemaakt. De ontspannen sfeer die er hangt in combinatie met de prachtige natuur vond ik indrukwekkend. Ik vond het bijzonder te zien hoe de mensen er leven, hoe vriendelijk en dankbaar ze zijn, ook als ze weinig hebben. De jungle in Thailand vond ik prachtig, net als de eilanden Koh Samui en Koh Phangan. Op Bali vond ik de verschillende tempels heel erg mooi. Ook heb ik daar met een bootje honderden dolfijnen gespot, een prachtige ervaring.
Een andere reis die ik zeker niet meer zal vergeten was mijn reis naar Lapland. Ik was hier in de winterperiode in december, in Lapland is het dan maar 4 uur licht per dag. Ik heb onder de sterrenhemel gesleed met husky’s door de sneeuw, een tocht gemaakt met een quad door het landschap en een rit gemaakt met een rendier. De temperatuur was -30, het was alleen mogelijk om met een thermopak naar buiten te gaan. Het hele landschap bestond voornamelijk uit grote dennenbossen bedekt met een dikke laag sneeuw. Het was buiten muisstil, een stilte die we in Nederland niet kennen. Deze reis was heel bijzonder en zal ik nooit meer vergeten.
Er zijn nog veel plaatsen op de wereld die ik graag wil ontdekken, ik hoop er nog veel te mogen zien!

Lees meer
NWK Monique Boonders 2

Monique Boonders

Travelplanner

Tel. 0252-620958

Monique Boonders

Mijn naam is Monique Boonders. Ik ben sinds 1988 werkzaam op een reisbureau.

De eerste jaren heb ik fulltime gewerkt en vanaf het moment dat mijn eerste dochter geboren is ben ik parttime gaan werken, 3 dagen in de week.

Ik heb de reiswereld nooit verlaten. Daar vind ik het werk veel te leuk en boeiend voor. Elke dag weer de uitdaging om voor een klant een passende vakantie te vinden. Tegenwoordig stel ik ook veel reizen, voor zowel Europa als verre bestemmingen, op maat samen en dat heeft de uitdaging nog groter gemaakt. 

Met mijn gezin heb ik jarenlang op veel campings in verschillende gebieden in Spanje, Italië en Frankrijk verbleven. Tijdens deze vakanties zijn we altijd de omgeving gaan verkennen, deze kennis kan ik dan weer goed gebruiken bij het zoeken naar de juiste streek voor een klant. Het is ook heel leuk om te zien hoe kinderen zich uitstekend vermaken op een camping.

De laatste jaren zijn wij met ons gezin ook tijdens de voor- of najaar vakantie met het vliegtuig  of met de auto op vakantie geweest. Wij hebben het als heel prettig ervaren om als het weer hier minder is de zon elders op te zoeken.

Nu mijn kinderen het huis uit zijn reis ik samen met mijn man naar zowel Europese als verre bestemmingen. Zo hebben wij bijvoorbeeld al 2 mooie rondreizen per camper in het veelzijdige Amerika gemaakt en hebben we met een huurauto het mooie Zuid-Afrika ontdekt.

Mijn vakanties wissel ik graag af met een studiereis. Ik heb in alle jaren een diversiteit aan  landen bezocht. De studiereizen zijn zeer leerzaam voor ons. In korte tijd krijgen wij een goede indruk van de bestemmingen en hotels. Dit heeft weer tot gevolg dat wij veel kennis hebben over veel bestemmingen. Kom gerust eens bij ons langs of bel of mail ons. Wij helpen u graag met het vinden van een passende vakantie!

Lees meer
HMS Marianne van Hal NW

Marianne van Hal

Travelplanner

Tel. 023-5280155

Marianne van Hal

Ik ben Marianne van Hal en ik werk sinds 1979 op een reisbureau. De eerste 10 jaar fulltime en vanaf de geboorte van mijn kinderen alleen nog op de koopavonden en zaterdagen.

De ‘reis interesse’ heb ik van jongs af aan meegekregen van mijn vader. Hij was piloot en reisde natuurlijk heel veel.  Regelmatig mocht ik tijdens de schoolvakantie met hem mee, de wereld rond.

Die wereld en de reisbranche is in de loop der jaren wel heel erg veranderd. Tegenwoordig richt ik mezelf voornamelijk op Europa, waar nog zo veel te zien en te doen is. Ik ben gek op korte stedenreizen, mede vanwege de beestenboel die ik thuis moet achterlaten. Steden zijn multicultureel, gezellig druk en boordevol bezienswaardigheden. Veel dingen die je ‘gezien’ moet hebben in je leven. Lissabon en Stockholm zijn tot nu toe favoriet, en Rome natuurlijk!

Een zon/strand vakantie is aan mij niet besteed. In mijn vakantie ga ik wandelen  of skiën in de bergen van Oostenrijk, varen langs de Noorse fjorden (de Hurtigruten cruise is prachtig, wel wat prijzig, maar absoluut zéér de moeite waard) en fietsen in Denemarken of paardrijden in Kroatië. Verder vind ik Schotland prachtig evenals Engeland en Ierland.

Kortom, enigszins actief, in de natuur, liefst met droog weer en rond de 18 graden.

Een grote wens is om nogmaals naar IJsland te gaan want we hebben nog lang niet alles gezien. En de Azoren misschien, moeten ook heel mooi zijn!

Lees meer
NWK Rosella van Houten

Rosella van Houten

Travelplanner

Tel. 0252-620958

Rosella van Houten

Mijn naam is Rosella van Houten en ik ben sinds november 2018 (met een tussenpauze) werkzaam binnen TravelXL van Limburg waar ik 3 dagen per week werk.

Voordat ik begon met werken bij TravelXL van Limburg ben ik stewardess geweest bij TUI en ik heb daardoor van veel verschillende bestemmingen mogen genieten, waaronder bijvoorbeeld: Miami, Suriname, Curaçao, Aruba, Dominicaanse Republiek, Mexico, Kaapverdië, Egypte en Gambia. Ook weet ik hierdoor veel van Schiphol, daar waar de vakantie vaak begint!

Ik heb het naar mijn zin binnen dit leuke en ervaren team en het is erg afwisselend werk; van stoelen reserveren tot het op maat maken van een reis voor de klanten. Geen dag is hetzelfde en dat maakt het heel erg leuk!

Als ik zelf op vakantie ga vind ik een stedentrip erg interessant, maar ook een zon en strandvakantie eens per jaar hou ik erg van en mag dus ook niet ontbreken.

Ik vind het leuk om elke keer een andere bestemming uit te zoeken zodat je steeds meer bestemmingen leert kennen en nieuwe culturen ontdekt.

Maar tóch ondanks dat ik al vaak op Curaçao ben geweest verveelt deze bestemming mij nooit en zou ik hier zeker nog een keer naartoe willen gaan. Het is echt een prachtig eiland! Mooie stranden, hele vriendelijke en relaxte mensen en het eten verschilt niet veel met Nederland.

Bovenaan mijn lijstje wat ik onwijs graag zou willen doen is een rondreis maken door Amerika.

Graag zie ik u op het reisbureau zodat we samen op zoek kunnen gaan naar een mooie en passende vakantie!

Lees meer

Reisverhalen

HMS Mariska Hovingh NW

Mariska Hovingh

Travelplanner

Tel. 023-5280155

Mariska Hovingh

Ik ben Mariska Hovingh. Al vanaf de middelbare school wist ik dat ik in de reisbranche wilde werken. Nadat ik in 2003 mijn opleiding had afgerond heb ik een half jaar in Italië gewerkt. Inmiddels ben ik sinds 2005 werkzaam op het reisbureau waarvan één jaar op een zakenreisbureau en sinds januari 2008 voor TravelXL van Limburg.
Het leukst is toch het werken met mensen en er voor te zorgen dat je een mooie vakantie/reis voor ze zoekt. Uiteindelijk zal een reis voor de klant een blijvende herinnering zijn die niets of niemand hen meer afneemt.
De reis die niemand mij meer afneemt is mijn reis naar Nieuw Zeeland. Een van de ‘hoogtepunten’ uit mijn reiscarrière. Helemaal alleen vertrok ik vanaf Amsterdam via Hongkong naar Nieuw Zeeland. Weet nog goed het gevoel dat ik had toen ik ‘het beloofde’ land zag liggen. Dit gevoel kan ik helaas niet omschrijven maar ik hoop dat iedereen ooit zo’n gevoel mag ervaren op welke bestemming dan ook.
Uiteraard heb ik ook nog zo mijn wensen qua landen en plaatsen die ik graag nog eens zou willen bezoeken. O.a. Australië en Canada staan hoog op mijn lijstje.
Om eerlijk te zijn ben ik overal wel voor in. Van kamperen tot all inclusieve, van natuur tot cultuur, van sportief tot relax, van basic tot luxe. Alles met mate en op zijn tijd.

 

Lees meer
GTS Patricia Straatman 3

Patricia Straatman

Travelplanner

Tel. 0252-620958

Patricia Straatman

Ik ben Patricia Straatman, al weer meer dan 30 jaar werkzaam in de reisbranche! In 1987 ben ik begonnen bij NBBS Reizen, daar heb ik vele functies gehad: baliemedewerkster in een reisbureau, een nieuwe reisbalie opgestart, aansluitend opleidingen gegeven, groepsreizen, zakenreizen en de afdeling reserveringen. Op deze manier heb ik alle kanten van de reisbranche leren kennen. Een geweldige tijd.
In 2001 ben ik begonnen bij Van Limburg, waar ik het erg naar mijn zin heb. Enthousiaste en ervaren collega’s die ieder alles uit de kast halen om de beste reis voor onze klanten uit te zoeken en te reserveren. En wie wil er nou niet tijdens zijn werk altijd met haar grote hobby bezig zijn?
Ik ben dol op reizen en in de verschillende levensfases hoorden voor ons daar ook de bijbehorende manier van reizen bij. Voordat mijn man en ik kinderen kregen trokken we door vele landen met de rugzak op de rug: Turkije, Griekenland, maar ook o.a. Thailand, Maleisië en verschillende keren Amerika en Canada. Na de geboorte van onze dochters lieten we ons enkele jaren verwennen in de luxe all inclusive hotels in Turkije, Griekenland en Egypte. Nu de meiden tieners zijn, willen we weer wat zien. Afgelopen jaren bijvoorbeeld een weekje Macedonië,  West- en een weekje Oost-Cyprus, Algarve in combinatie met Sevilla, een cruise over de Middellandse Zee, een prachtige rondreis door Bali en een relaxte vakantie naar Curaçao. We vinden het heerlijk om in een vakantie op meerdere plekken te verblijven en vanuit daar uitstapjes te maken. Natuurlijk wel steeds in een leuke accommodatie met zwembad. Alles natuurlijk geboekt bij TravelXL van Limburg!

Lees meer

Contact

Wij maken graag een ‘reis op maat’ voor u. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.