Familiereis door China, op bezoek bij het terracotta leger

Reisduur
17 Dagen
Vraag meer informatie aan voor de meest actuele prijs!
Familiereis door China, op bezoek bij het terracotta leger

Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam – Beijing

Je vertrekt vandaag vanuit Amsterdam voor je vlucht naar Beijing, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2: Beijing

Je komt aan in Beijing en wordt, via het Plein van de Hemelse Vrede waar het enorme portret van de voormalige leider Mao hangt, naar het hotel gebracht.

Dag 3: Beijing – Grote Muur

Vandaag staat er een prachtige excursie op het programma. Via een mooie route door de bergen gaan we naar de beroemde Grote Muur die circa 85 kilometer ten noorden van Beijing ligt. Dit ruim 6.000 kilometer lange, imposante bouwwerk wordt terecht beschouwd als één van de zeven wereldwonderen. Je maakt een wandeling over een deel van de slingerende muur en ziet bij helder weer aan de andere kant Mongolië liggen.
Optionele Excursies
• Acrobatenshow
• Bezoek aan de show The Legend of Kung Fu

Dag 4 en 5: Beijing

Deze 2 dagen verblijven we in Beijing zodat we deze stad wat nader kunnen bekijken. Dat kan op eigen gelegenheid of met onderstaande optionele excursies.
Op de eerste dag in Beijing kun je een bezoek brengen aan de Verboden Stad, waar de keizers van China eeuwenlang regeerden. Behalve de hofhouding en de honderden concubines mochten normale mensen de stad nooit betreden.
Hier staat ook de Tempel van de Hemel, die een bezoek meer dan waard is. Deze tempel, die een voorbeeld van de schitterende Ming-architectuur is, werd twee keer per jaar door de keizer bezocht om te bidden en om te bedanken voor een goede oogst.
De volgende dag kun je dan een bezoek brengen aan het zomerpaleis van de keizer inclusief een boottocht op het Kunming-meer. Tevens kun je optioneel panda’s in de dierentuin bewonderen.
Optionele Excursies
• Zomer Paleis
• Riksja’s door de Hutongs
• Bezoek aan de Verboden Stad en het Zomer Paleis

Dag 6: Beijing – Xi’an

We hebben nog een vrije dag voordat we aan het begin van de avond met een transfer naar het station worden gebracht voor de treinreis naar Xi’an. Hier arriveer je de volgende ochtend. Je slaapt in de trein in een couchette voor vier personen (softsleeper).

Dag 7: Xi’an

Jullie worden opgewacht op het treinstation en naar het hotel gebracht voor jullie ontbijt. Daarna een volgend hoogtepunt; een bezoek aan het wereldberoemde Terracotta leger van keizer Qin. Alle beelden van dit enorme, uit 6.000 manshoge stenen soldaten en strijdwagens bestaande leger, hebben een ander gezicht en haardracht! Dit leger diende om, samen met paarden, het verborgen graf van keizer Qin te bewaken. Deze plek werd in 1974 bij toeval ontdekt door een boer die een put aan het graven was.

Dag 8: Xi’an

Xi’an is de hoofdstad geweest gedurende vele Chinese dynastieën en er is dus veel te zien. Vandaag heb je een hele dag ter vrije besteding om Xi’an te ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar de schilderachtige oriëntaalse wijk. Dit is een intrigerende wijk met smalle straatjes en heel veel antiekwinkeltjes. Ook ’s avonds is het hier leuk vertoeven. Optioneel kun je de Wilde Ganzenpagode bezoeken, leren kalligraferen en over de oude stadsmuren fietsen tijdens een excursie.
Optionele Excursie
• Dumpling diner en dansshow

Dag 9: Xi’an – Guilin – Longshen

Vandaag vliegen jullie naar Guilin, één van de mooiste natuurgebieden van China met wonderschone kalksteenformaties. Het is de inspiratiebron geweest voor talloze schilders en dichters en schilders. Je slaapt hier in Ping’An, een idyllisch boerendorpje tussen de rijstvelden. Een bijzondere ervaring! Voordat het zover is moet je eerst 30 à 40 minuten omhoog lopen. Een pittige wandeling, maar de beloning mag er dan ook zijn. Een prachtig uitzicht over de mooie omgeving! Je verblijft hier 2 nachten.

Dag 10: Longshen – Guilin

Dan ga je weer terug naar Guilin, waar je een stadstour maakt en de mooie Rietfluitgrot met een heel groot ondergronds en grillige rotsformaties bezoekt. Vanaf de Fubo heuvel heb je een prachtig uitzicht over de mooie omgeving.

Dag 11: Li-rivier cruise naar Yangshuo

Jullie maken deze dag een ontspannen cruise over de mooie Li-rivier naar Yangshuo. Onderweg zie je langs de oevers sampans liggen, typisch Chinese bootjes. De typische karst-rotsformaties op de achtergrond hebben de kleur van blauwe jade: een bijzonder spectaculair gezicht! Het is hier een soort volkssport om allerlei vormen (dieren, mensengezichten) in de bergen te herkennen. Je krijgt voor de lunch een lunchpakket mee. De overnachting is in het levendige Yangshuo.

Dag 12: Yangshuo – fietsexcursie

Je gaat vandaag een geweldige fietstocht door Yangshuo maken, langs de Yulong-rivier. Hierbij kom je langs rijstvelden, je fietst tussen de karstbergen door en je bezoekt een boerenfamilie.
Optionele Excursie
• Liu’s Impression show

Dag 13: Yangshuo

Vandaag heb je een vrije dag in het sfeervolle Yangshou. Je kunt een tocht op de Li-rivier maken met een traditioneel bamboevlot, tussen de mysterieuze karstbergen door (optioneel). Een unieke ervaring!
Optionele Excursie
• Vlotvaren

Dag 14:Yangshuo – Guilin – Hong Kong

Deze dag kun je een bezoek brengen aan een lokale markt waar je de ingrediënten koopt voor een Chinese maaltijd waarmee je zelf leert koken tijdens een Chinese kookles (optioneel). Aan het eind van de middag word je naar het station van Guilin gebracht. Hier neem je de nieuwe hogesnelheidstrein rechtstreeks naar Hong Kong, waar je in de loop van de avond aan zult komen. Op het station in Hongkong wordt je opgewacht voor de transfer naar het hotel waar je de komende twee nachten zult verblijven.
Optionele Excursie
• Kookles

Dag 15 en 16: Hong Kong

Je hebt twee volle dagen om Hongkong, de stad die het allemaal heeft, te verkennen.
Hong Kong is een compleet andere wereld: wolkenkrabbers, neonverlichting en gigantische winkelstraten, maar ook kleine kraampjes op de markt en lekker eten in een eenvoudig restaurant. Deze voormalige Britse Kroonkolonie is ronduit indrukwekkend! Bezoek de beroemde Victoria Peak voor een prachtig uitzicht over de stad of wandel over de straatmarkten. Je kunt ook het autovrije visserseiland Cheung Chau gaan bezoeken. Of ga met een traditionele sampan varen en bekijk de stad vanaf het water. Ook kun je vanuit Hong Kong eenvoudig met de metro een bezoek aan Disneyland brengen.

Dag 17: Hong Kong – Amsterdam

Er is helaas een eind gekomen aan deze indrukwekkende reis. Het is tijd om afscheid te nemen van China en Hong Kong. In de ochtend worden jullie opgehaald om naar de luchthaven te worden gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. Hier kom je later op dezelfde dag aan.

Populaire reizen

Hier onder treft u een kleine selectie van de verschillende reizen die wij u kunnen bieden

Neem gerust contact met ons op over de vele andere mogelijkheden.

Ik wil graag meer informatie
over deze reis

Contact

Wij maken graag een ‘reis op maat’ voor u. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.