Groepsrondreis Moskou en St. Petersburg

Reisduur
8 Dagen
Vraag meer informatie aan voor de meest actuele prijs!
Groepsrondreis Moskou en St. Petersburg

Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam-Moskou

Vandaag vliegt u rechtstreeks per KLM van Amsterdam naar Moskou waar u in de aankomsthal welkom wordt  geheten door onze lokale Nederlandssprekende gids, die zorgt voor de transfer naar uw hotel. Na het diner (inbegrepen) kunt u als eerste kennismaking met Moskou een wandeling maken in de buurt van uw hotel.

Dag 2: Moskou

Deze ochtend gaan we met de metro, die tot de mooiste van de wereld hoort, naar het centrum. Onderweg zien we een aantal van de mooiste metrostations ter wereld, ook wel ‘ondergrondse volkspaleizen’ genoemd.

We eindigen bij het indrukwekkende Rode Plein waar u ruim de tijd krijgt om dit eens uitgebreid van dichtbij te bekijken. Buiten de hoge muren van het Kremlin zelf zijn er ook de wereldberoemde Basiliuskathedraal (betaalde toegang) en het chique warenhuis GOeM, een ideale plek voor een heerlijk kopje koffie!

Hierna lopen we via het Monument van de Onbekende Soldaat naar het Russisch Museum. De geschiedenis van Rusland wordt hier verteld middels een geweldige collectie cultuurschatten. Vanaf een vroegmiddeleeuwse voorloper van het huidige Rusland, het Kievse Rijk, tot aan de Oktoberrevolutie. Eén afdeling is ingericht met waardevolle kunstwerken van de tsarenfamilie Romanov. Dan gaan we met de metro verder naar de gezellige artiestenwijk Arbat, waar u op de autovrije Oude Arbatstraat even op eigen gelegenheid kunt rondwandelen.

Dag 3: Moskou

Vandaag maken we met de bus een uitgebreide stadsrondrit. Deze voert ons langs fraaie kerken en kathedralen, bekende pleinen en bruggen, diverse belangrijke monumenten en regeringsgebouwen, enkele Stalinistische wolkenkrabbers en andere imponerende monumenten.

We gaan naar de Lenin Hills (Mussenberg), waar ook de Lomonossov Universiteit staat, voor een prachtig uitzicht over Moskou. Op weg daar naar toe bekijken we het gedenkmonument ter ere van de overwinning in de Tweede Wereldoorlog in het Victorypark.

De middag is gereserveerd voor het Kremlin. Dit is een oude vesting, met een dikke muur van meer dan 2 km lang, die al eeuwenlang het symbool van de Russische macht is. Op het grondgebied van het Kremlin staan vele regeringsgebouwen en ook een vijftal kathedralen en enkele paleizen. Het was ooit de residentie van de tsaren die hier tot 1700 ook werden begraven.

De gebouwen, die dateren van de 15de tot de 20ste eeuw, hebben verschillende architectonische stijlen. U krijgt hier een rondleiding van circa 2 uur waarbij we het belangrijke Patriarchpaleis en de 2 kathedralen, waarin de tsaren werden gekroond en begraven, bezoeken. Vervolgens gaan we met de metro weer terug naar het hotel. Het staat u uiteraard vrij om op eigen gelegenheid in het centrum te blijven.

Dag 4: Moskou-St. Petersburg

Na het ontbijt kunt u uw bagage beneden in het hotel afgeven (ca. € 2 per koffer). Afhankelijk van de vertrektijd van de transfer naar het station kunt u nog even van Moskou genieten. Dan is het op naar het station waar u op het perron afscheid neemt van uw gids.

U reist met de snelle dagtrein naar St. Petersburg. Een reis van ongeveer 4 uur over een afstand van circa 650 kilometer. Onderweg kunt u de vele indrukken van Moskou even op u in laten werken en genieten van het prachtige Russische landschap met pittoreske dorpjes. Aangekomen in St. Petersburg staat uw gids al op het perron klaar om u te verwelkomen en u mee te nemen naar uw hotel.

Dag 5: St. Petersburg (Poesjkin)

St. Petersburg, een van de mooiste steden ter wereld, is de stad waar tsaar Peter de Grote zijn dromen tot werkelijkheid bracht! Vanochtend maken we een stadsrondrit om de stad beter te leren kennen. Dit wordt een uitgebreide tour langs de belangrijkste paleizen en musea, de fraaiste kerken en de meest imponerende kathedralen, waaronder de prachtige St. Isaackathedraal.

Onderweg ziet u ook een aantal grachten en bijzondere bruggen. We rijden door naar de eerste nederzetting aan de Neva-rivier daterend uit 1703, de Petrus en Paulusvesting.

Van hier uit werd de nieuwe hoofdstad gebouwd. In de kathedraal met dezelfde naam bewondert u diverse keizerlijke sarcofagen, waaronder die van de laatste tsaar Nicolaas II en zijn gezin. Deze vesting maakt deel uit van het historisch centrum dat sinds 1990 op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Aansluitend rijden we naar het, op circa 25 kilometer ten zuiden van St. Petersburg gelegen, tsarendorp Poesjkin.

We gaan hier het feeërieke Catharina-paleis bezichtigen, dat in opdracht van tsarina Eisabeth rond 1752 door de Italiaanse architect Bartolomeo Rastrelli  werd gebouwd als zomerpaleis. De highlights van dit paleis zijn de imposante 300 meter lange barokke gevel met prachtige atlanten, de schitterende grote balzaal en de wereldberoemde barnsteenkamer. Vervolgens maken we nog een kleine wandeling door de tuinen voordat we weer richting hotel vertrekken.

Dag 6: St. Petersburg

Vandaag is het tijd voor de fameuze Hermitage, een van ‘s werelds grootste en bekendste musea, dat is gehuisvest in het oude Winterpaleis en door dezelfde Italiaanse architect Bartolomeo Rastrelli werd ontworpen. Ooit verbleven de tsaren gedurende de winter maanden in dit paleis. Het is een en al pracht en praal; het fantastische trappenhuis, de beschilderde plafonds en de fraaie zalen laten zien waar de Russische tsaren zo dol op waren. Catharina II kocht hele partijen kunst op in West-Europa, waaronder schilderijen van grote meesters zoals Rembrandt, Rubens en zelfs Leonardo da Vinci.

U krijgt een wetenswaardige rondleiding door een gedeelte van dit immense museum en na een korte koffiepauze bent u vrij om zelf het museum verder te bezichtigen. Er is nog meer dan genoeg aan kunstschatten te bewonderen. Of u gaat op eigen gelegenheid de stad verkennen. De transfer terug naar uw hotel (het makkelijkst met de taxi of te voet) dient u daarom vandaag zelf te regelen. In het centrum van de stad zijn nog genoeg bezienswaardigheden, bijvoorbeeld de prachtige Bloedkerk (Kerk van de Verlosser op het Bloed) of het door Peter de Grote opgerichte eerste museum van de stad; de interessante Kunstkammer.

Dag 7: St. Petersburg

Vandaag gaan we met de metro naar het Alexander Nevski-klooster dat in 1710 door Peter de Grote op deze plek werd gesticht omdat hij in de veronderstelling was dat Alexander Nevski op deze plek in 1240 de grote veldslag tegen Zweden had gewonnen.

Hier worden nog elke dag kerkdiensten opgedragen. Dit buitengewone klooster draagt de titel ‘Lavra’ (klooster in de hoogste rangorde). Beroemde schrijvers en componisten, waaronder Rubinstein en Tsjaikovski, liggen op het bijbehorende kerkhof begraven.

We bezoeken de indrukwekkende Kazankathedraal met haar 96 zuilen op de gezellige Nevski Prospekt. Gelovigen lopen hier in en uit om een kaarsje op te steken of voor een gebedje. De fraaie Isaackathedraal en de mooie Bloedkerk worden helaas uitsluitend gebruikt als museum waardoor de mystiek een beetje verloren is gegaan.

We vervolgen de dag, na de lunch, met een rondleiding door het Russisch Museum bij het Plein van de Kunsten. Het museum is gehuisvest in het prachtige, door Carlo Rossi voor groothertog Mikhail ontworpen, Mikhailovsky-paleis. Mikhail was de zoon van tsaar Paul I en kreeg het paleis ter compensatie omdat hij nooit op de troon zou zitten. Eén van de grootste collecties Russische kunst ter wereld is hier te bewonderen met onder andere  werken van Repin en Roeblev. De entree met het prachtige trappenhuis, de beschilderde plafonds en de schitterende zalen zijn werkelijk prachtig. U krijgt hier een interessante rondleiding waarna we weer terug wandelen naar het hotel. In de avond kunt u een kleurrijke folklore show bijwonen (optioneel).

 Dag 8: St. Petersburg-Amsterdam

Al weer de laatste dag maar voordat we de terugreis aanvaarden bezoeken we nog het paleis van tsaar Paul I in Pavlovsk. Dit paleis werd aan het einde van de 18de eeuw in opdracht van Catharina de Grote gebouwd voor haar zoon en troonopvolger tsaar Paul I wiens dochter, Anna Paulowna, later trouwde met onze koning Willem II. De rondleiding door het paleis geeft u een goede indruk van het leven aan het keizerlijke hof. Er is ook een zeer fraaie collectie klassieke meubels en porselein te bewonderen. Voordat we naar de luchthaven rijden is er eerst nog de gelegenheid om een broodje te eten. In de namiddag vliegt u per KLM weer terug naar Amsterdam. Eventueel kunt u uw reis ook verlengen of doorreizen naar Helsinki of Tallinn.

Populaire reizen

Hier onder treft u een kleine selectie van de verschillende reizen die wij u kunnen bieden

Neem gerust contact met ons op over de vele andere mogelijkheden.

Ik wil graag meer informatie
over deze reis

Contact

Wij maken graag een ‘reis op maat’ voor u. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.