Zuid Afrika, van Johannesburg tot Kaapstad … Wild, wijn en woeste natuur

Reisduur
17 Dagen
Vraag meer informatie aan voor de meest actuele prijs!
Zuid Afrika, van Johannesburg tot Kaapstad … Wild, wijn en woeste natuur
Alleengaande reis

Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam – Johannesburg

Deze eerste dag vertrekken we van Schiphol naar Johannesburg. We komen ’s avonds aan op de internationale luchthaven, waar een goedlachse Afrikaans-Nederlands sprekende reisleider al op ons te wachten. We worden hartelijk welkom geheten en vervolgens naar het eerste hotel gebracht, waar we, na een lange vlucht, kunnen genieten van een welverdiende nachtrust.

Dag 2: Johannesburg – Drakensbergen

Deze dag beginnen we, na het ontbijt, aan onze rondreis met een prachtige route naar één van de mooiste landschappen van Zuid-Afrika, het Golden Gate National Park. De zandstenen kliffen krijgen hier  in het zonlicht een prachtige warme gloed krijgen.

We hebben hier even de tijd om wat foto’s te nemen voordat we verder reizen naar de imposante Drakensbergen, een bergmassief dat voor een deel in Lesotho ligt. Dit gebied met ruige bergtoppen en kraakheldere beekjes is bekend vanwege de vele rotstekeningen van het San volk (bosjesmannen).

Dag 3: Drakensbergen

Vandaag even een dag om tot rust komen en de opgedane indrukken te laten bezinken. Voor degenen die er geen genoeg van kunnen krijgen is er een optionele wandeling door de prachtige omgeving en de mogelijkheid om te genieten van het onvergetelijke uitzicht. Tijdens vulkanische uitbarstingen is er basalt afgezet dat nu de Drakensbergen vormt. Enthousiaste wandelaars kunnen hun hart ophalen in deze imposante omgeving.

Optionele Excursie

 • Bezoek aan Royal Natal Park

Dag 4: Drakensbergen – St Lucia

We rijden dwars door het mooie binnenland van KwaZulu-Natal naar St. Lucia, dat aan de kustlijn van de Indische Oceaan ligt. Hier maken we een boottocht over het St. Lucia-meer in het iSimangaliso Wetland Park, waarbij we vooral op zoek gaan naar nijlpaarden en krokodillen, maar ook veel andere dieren en vele soorten planten zullen zien.

Dag 5 en 6: St Lucia – Zululand

Dan rijden we verder langs uitgestrekte suikerrietvelden en de wuivende bananenpalmen van Zululand naar onze overnachtingsplek voor de komende twee nachten.

Hier kunt u even uitrusten van de afgelopen dagen. Heeft u nog niet genoeg gezien, dan kunt u een onvergetelijke gamedrive maken in het fraaie Hluhluwe Wildreservaat om leeuwen, neushoorns en antilopensoorten te spotten. Maar ook een olifant kan hier uw pad kruisen. Maar mocht u even wat anders willen doen, dan kunt ook naar het mooie Cape Vidal om langs de mooiste en meest rustige stranden van Zuid-Afrika te wandelen!

Optionele Excursie

 • Gamedrive Hluhluwe Wildreservaat
 • Cape Vidal

Dag 7: Zululand – Swaziland

Na het ontbijt gaan we via een prachtige route op weg naar het kleine koninkrijk Swaziland. Bij Lavumisa doorlopen we de grensformaliteiten en rijden we het binnenland van het bergkoninkrijk Swaziland binnen. Vannacht slapen we in een prachtig gelegen hotel midden in de natuur van Swaziland.

Onze tip: Ontmoet de trotse bewoners van dit land bij het bezoek van een Swazimarkt.

Dag 8: Swaziland

Deze dag heeft u vrij en kunt u de omgeving van het resort verkennen of deelnemen aan de optionele activiteiten. De natuur in Swaziland is uitstekend geschikt om actief te verkennen. Op een mountainbike, te paard of te voet kunt u op zoek naar zebra’s, wrattenzwijnen,  nyala’s en apen want er leven hier geen roofdieren.

Optionele Excursie

 • Mountainbiken
 • Paardrijden door Swaziland

Dag 9: Swaziland – Hazyview

Via twee bergpassen vervolgen we onze weg door het bergachtige noorden van Swaziland richting Zuid-Afrika. Vanaf de grens in de provincie Mpumalanga reizen we richting Hazyview. Hier verblijven we twee nachten in een accommodatie in de omgeving van het beroemde Kruger National Park. Een prima uitvalsbasis om het Krugerpark en de prachtige omgeving te verkennen.

Dag 10: Krugerpark en omgeving

In de vroege ochtend maken we met onze bus een gamedrive door het zuidelijke deel van het Krugerpark. We gaan met zijn allen op zoek naar de Big Five! Vandaag wordt het volop genieten van alles wat je ziet, de flora en fauna in het Krugerpark zijn adembenemend!

Dag 11: Hazyview – Hoedspruit

Vandaag beginnen we aan de Panoramaroute en passeren we diverse hoogtepunten, waaronder de Blyde River Canyon, het spectaculaire uitzicht bij ‘God’s Window’ en de mooie Drie Rondavels. Hierna bezoeken wij ook nog de mooie en imposante Bourkes Luck Potholes en de Abel Erasmus Pass.

Optioneel bieden wij je ook nog de mogelijkheid om een spannende avondsafari te maken in een open 4WD in het Manyeleti Game Reserve. Zo kun je de wilde dieren meemaken wanneer ze het actiefst zijn!

Optionele Excursie

 • Avond Game Drive

Dag 12: Krugerpark

Even een dag pauzeren en tot rust komen. We hebben immers al heel wat mooie indrukken opgedaan. Maar je kunt ook vandaag de wildernis weer in! Voor degenen die er geen genoeg van kunnen krijgen is er optioneel een prachtige gamedrive in het Krugerpark. Je kunt een volle dag genieten van alle flora en fauna! Wil je meer spanning? Maak dan de optionele bushwalk met één van de rangers en maak kans om in oog in oog te staan met wilde dieren.  Ervaar de opwinding als je op slechts enkele meters van een wild dier staat!

Optionele Excursie

 • Game Drive Kruger National Park (gehele dag)
 • Bushwalk

Dag 13: Krugerpark – Kaapstad

We verlaten Mpumalanga en het Krugerpark en gaan richting Johannesburg voor een binnenlandse vlucht naar Kaapstad waar we in de vroege avond aankomen. Kaapstad staat bekend als één van de allermooiste steden ter wereld. De aankomende dagen gaan wij dat zelf  ontdekken!

Dag 14: Kaapstad

Vandaag vertrekken we al vroeg om naar het Kaap de Goede Hoop National Park te rijden. Hier gaan we natuurlijk de beroemde Kaap de Goede Hoop bezoeken en zien we het kleine wild en de fraaie vergezichten van dit park. Dan rijden we door naar Boulders Beach voor een bezoek aan de pinguïnkolonie. Het is een leuk gezicht om deze schattige maar onhandige vogels te zien! Aansluitend maken we een korte stadstour door Kaapstad om je alvast wat met de stad vertrouwd te maken en je je de komende dagen goed kunt oriënteren. Bij aankomst in het hotel neemt de gids de komende dagen met je door. Je kunt dan uitzoeken welke optionele excursies je wilt vastleggen.

Vandaag kun je ook optioneel de Tafelberg bezoeken, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad!

Optionele Excursie

 • Bezoek aan de Tafelberg

Dag 15: Kaapstad

Een hele dag ter vrije besteding! Je kunt je geboekte optionele excursies gaan maken of genieten van de stranden rondom Camps Bay en Hout Bay. Gezellig gaan winkelen en een terrasje pakken in het beroemde Waterfront is ook een leuk alternatief.

Er zijn vele mogelijkheden, zo kun je ook het indrukwekkende Robben Eiland bezoeken en onder begeleiding van een oud-gevangene zien waar Nelson Mandela heeft vastgezeten. Erg indrukwekkend! Een ander alternatief is om met een tour door de Townships en District 6 de geschiedenis van Kaapstad te verkennen. En tot slot is er voor de wijnliefhebbers een optionele excursie door de wijnlanden in de omgeving. Uiteraard hoort hier een wijnproeverij van de heerlijkste Zuid-Afrikaanse wijnen bij en leer je ook hoe de Zuid Afrikaanse wijn tot stand komt.

Optionele Excursie

 • Robben eiland tour
 • Township Tour & District 6

Dag 16: Kaapstad – Amsterdam

Vandaag gaan we op pad in de omgeving van Kaapstad.  We gaan naar de beroemde wijngebieden van Zuid-Afrika en we bezoeken het knusse en gezellige Stellenbosch. Stellenbosch is met haar vele oude gebouwen een typisch stadje uit de koloniale tijd.

Aan het eind van de middag is het tijd om terug te rijden naar Kaapstad voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Ter afsluiting kun je optioneel nog meedoen aan een gezellig afscheidsdiner. Een andere optie is een laatste wijnproeverij om Zuid-Afrika met een goede smaak in je mond te verlaten.

Optionele Excursie

 • Wine Tasting & Cellar Tour
 • Afscheidsdiner

Dag 17: Aankomst Amsterdam

Deze dag arriveren we in de loop van de ochtend in Amsterdam vol van de geweldige herinneringen aan Zuid-Afrika.

Populaire reizen

Hier onder treft u een kleine selectie van de verschillende reizen die wij u kunnen bieden

Neem gerust contact met ons op over de vele andere mogelijkheden.

Ik wil graag meer informatie
over deze reis

Contact

Wij maken graag een ‘reis op maat’ voor u. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.