Maatwerk: Safari door magisch Oost Afrika

Reisduur
22 Dagen
Vraag meer informatie aan voor de meest actuele prijs!
Maatwerk: Safari door magisch Oost Afrika
Rondreis door Kenia en Tanzania

Reisprogramma

Dag 1: Naar Kenia

Per aangename nachtvlucht naar Kenia

Dag 2: Mount Kenya Nationaal Park

Bij aankomst en na de formaliteiten wacht de chauffeur/ gids jullie op en start de Safari. Jullie rijden naar midden Kenia en verblijven in Mount Kenya Nationaal Park waar jullie op tijd aankomen voor de lunch. In de namiddag is het Game viewing vanaf het balkon van de Lodge.

Dag 3 en 4: Samburu Nationaal Park

De safari gaat verder over de evenaar naar Samburu Nationaal Park gelegen in het Noordelijk halfrond. Jullie komen op tijd aan voor de lunch. In de namiddag maken jullie bij een ondergaande zon een eerste verkennende Game Drive in dit mooie park.

Dag 4 een hele dag om te besteden in dit immense park op zoek naar de ‘big 5’.

Dag 5: Abedare Mountains / Laikipia

Terug over de evenaar naar het Zuidelijk halfrond naar Nyeri. Jullie komen op tijd aan voor de lunch. In de namiddag een Game Drive op Solio Ranch Conservancy waar de kans op neushoorns zeer groot is.

Dag 6: Lake Naivasha

Naar de ‘Great Rift Valley. Lake Naivasha is Kenia’s grootste volledig omsloten zoetwatermeer. Na de lunch maken jullie een boottocht op het meer op zoek naar nijlpaarden en de Afrikaanse visarend.

Dag 7, 8 en 9: Maasai Mara Nationaal Park

Na het ontbijt naar het wereldvermaarde Maasai Mara Nationaal Park. Lunch is voorzien in Sarova Mara. Nadien een mooie safari tot de accommodatie.

Dag 8 en 9 staan volledig in het teken van dit mooie nationaal park en die ‘once in a lifetime’ crossing.

Dag 10: Tanzania – Lake Victoria Mwanza

Na het ontbijt naar Tanzania tot aan de uitgang van het park een mooie Safari. Bij Isibania grensovergang  de nodige formaliteiten en wissel van wagen en gids/chauffeur. Verder naar Lake Victoria.

Dag 11 en 12: Serengeri Nationaal Park

Na het ontbijt naar  één van ‘s werelds bekendste wildparken; Serengeti. Jullie komen op tijd aan voor de lunch. In de namiddag een eerste Game Drive bij een ondergaande zon.

Dag 12  Een vroege start; bij een opkomende zon een Game Drive. Na een uitgebreid ontbijt even rusten en genieten van het uitzicht. In de late namiddag een tweede Game Drive bij een ondergaande zon.

Dag 13 en 14: Karatu – Ngorongoro

De safari gaat verder in zuidelijke richting naar Karatu. Jullie komen op tijd aan voor de Lunch. In de namiddag brengen jullie een bezoek aan een nog actieve koffieplantage.

Dag 14 vroeg dag. Vandaag dalen jullie af naar de bodem van de Ngorongoro Krater, een unieke biotoop waar je op een relatief klein oppervlak veel wild kan spotten. Na de picknick lunch terug naar de Lodge.

Dag 15: Tarangire Nationaal Park

De reis gaat verder naar het Tarangire Nationaal park. Jullie komen op tijd aan voor de lunch. In de late namiddag staat er een Game Drive op het programma.

Dag 16 en 17: Kenia – Amboseli Nationaal Park

Terug naar Kenia via Namanga. Na de nodige formaliteiten en wissel van de wagen verder naar het Amboseli Nationaal Park. In de late namiddag maken jullie een eerste Game Drive.

Dag 17 een volle dag om dit mooie park (bekend om zijn grote olifanten) te ontdekken.

Weetje: van hieruit heb je vaak het mooiste zicht op Afrika’s hoogste berg Kilimanjaro. Een bezoek aan de lokale Maasai bevolking kan niet ontbreken.

Dag 18 en 19: Tsavo West

Via de Shetani lava stromen naar dit mooi ruwe deel van Kenia’s grootste Natuurpark Tsavo. Na de lunch een eerste ontdekkings Game Drive van deze sector.

Dag 19  een vroege start voor een Game Drive bij een opkomende zon. Na de lunch een bezoek aan de Mzima Springs en een mooie Safari rit. Voor je terugkeert naar de Lodge een zeer mooie Sundowner met een hapje en drankje Dat maakt deze dag compleet.

Dag 20: Tsavo Oost

Dwars door Tsavo naar het oostelijk deel met zijn fluweelzachte wegen. Het meest bezochte deel van dit park. Na de lunch staat er nog een Game Drive op het programma, waarbij we op zoek gaan naar de vermaarde ‘rode olifanten’.

Dag 21: Nairobi

Een vroege start met een early morning Game Drive. Na het ontbijt check out en een rit dwars door de Savanne naar Nairobi. Lunch is  in de vorm van een picknick.

Diner en overnachting in Nairobi.

Dag 22: Terug naar Nederland

Een vroege transfer naar de luchthaven voor de dagvlucht terug naar Nederland.

Einde van een prachtige Safari door Magisch Oost Afrika!

Populaire reizen

Hier onder treft u een kleine selectie van de verschillende reizen die wij u kunnen bieden

Neem gerust contact met ons op over de vele andere mogelijkheden.

Ik wil graag meer informatie
over deze reis

Contact

Wij maken graag een ‘reis op maat’ voor u. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.