Met de ‘Pride of Africa’ golfend Afrika door

Reisduur
13 Dagen
Vraag meer informatie aan voor de meest actuele prijs!
Met de ‘Pride of Africa’ golfend Afrika door
Aan deze reis kunnen zowel golfers als niet-golfers mee doen.

Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam – Johannesburg

In de ochtend vertrek met de KLM van Amsterdam naar Johannesburg, waar u in de avond arriveert. U overnacht in het, direct tegenover de aankomsthal op de luchthaven gelegen 5-sterren Intercontinental Hotel.

Dag 2: Pretoria en vertrek per Rovos Rail

Op deze eerste volle dag in Zuid Afrika heeft u na het ontbijt een transfer naar het nabijgelegen Pretoria, waar u om 10.00 uur wordt verwelkomd op het Rovos Rail Station. Dit  prachtige gebouw dat de uitstraling en sfeer van de koloniale jaren ’30 heeft is de thuisbasis van Rovos Rail. Dit is de plek waar u aan boord gaat van de luxe nostalgische ‘Pride of Africa’ trein. U kunt zich gaan installeren in uw eigen comfortabele compartiment, uw privédomein voor de komende negen nachten. Alle ingrediënten voor een onvergetelijke reis zijn aanwezig; de lounges, de airconditioned compartimenten, de sfeervolle restaurantrijtuigen, de gezellige bar en het open achterbalkon staan garant voor een perfecte reis door het afwisselende Zuidafrikaanse landschap. Daarnaast is er nog de geweldige service aan boord, die is werkelijk onovertroffen. Na vertrek uit Pretoria wordt om 13.00 uur de lunch geserveerd en rijdt de trein oostwaarts om vervolgens ’s middags de hoogvlakte af te dalen richting Waterval Onder. Om 19.30 uur wordt dan het diner geserveerd. De trein blijft ’s nachts stilstaan in Waterval Onder.

Dag 3: Safari in het Kruger Park of Leopard Creek Golf Course

Ù heeft een vroeg ontbijt in de trein. Voor de niet-Golfers: U gaat na het ontbijt op safari in het grootste Nationale Park van Zuid Afrika, het Kruger National Park. Hier leven alle dieren van de ‘Big 5’ in hun natuurlijke habitat. U heeft grote kans om oog in oog met olifanten, leeuwen, giraffes, zebra’s, gnoes en buffels en misschien zelfs een luipaard te komen staan. We gebruiken een picknicklunch in het Kruger Park. Voor de golfers: ‘s Ochtends slaat u (onder voorbehoud) af op de exclusieve, door Gary Player ontworpen, Leopard Creek championship course. Deze wordt van het Kruger Park gescheiden door de Crocodile River. U kunt hierbij vaak nijlpaarden en ander wild op de oever van de rivier zien. U heeft hier formidabele uitzichten over de rivier tot ver in het Krugerpark. Dit maakt deze baan erg geliefd onder fanatieke golfers én natuurliefhebbers. De lunch gebruikt u in het clubhuis. In de middag gaat u in Malelane weer aan boord van de trein, waarna deze richting Swaziland vertrekt.

Dag 4: Op Safari in het Hluhluwe Wildpark

U rijdt deze ochtend ontspannen in de trein door Swaziland. In het lounge-rijtuig geeft de meereizende historicus een lezing die u kunt bijwonen. Na de lunch gaan we op een game drive in het Hluhluwe Wildreservaat. Hier speurt u naar 4 van de Big 5, waaronder de zeldzame Zwarte Neushoorn. Als u hierna weer terug keert in de trein rijdt deze verder zuidwaarts richting Durban.

Dag 5: Durban of de Durban Country Club

U heeft uw ontbijt in de trein in Durban. Niet-Golfers stappen om 9.00 uur uit voor een stadsrondrit door Durban met aansluitend een lunch in het mondaine Umhlanga, even ten noorden van de stad. Hierna keren we terug naar de trein. Golfers hebben om 7.30 uur ‘tee off’ op de Durban Country Club. Deze baan is uniek door de weelderige vegetatie, grote zandduinen en schitterende uitzichten over de Indische Oceaan maar uitdagend tegelijk. De South African Open vond hier al 17 keer plaats. Een zeer opvallend kenmerk van de Durban Country Club zijn de enorme glooiingen in de fairways. Na de lunch keren we terug in de trein. ‘s Middags vertrekt de trein uit Durban naar Ladysmith via de ‘Vallei van 1000 Heuvels’, een gebied met pure natuur en prachtige landschappen. In het lounge-rijtuig is er weer een lezing door de meereizende historicus. Het diner is aan boord van de trein.

Dag 6: Spionkop of Champagne Sports Resort

U ontbijt in de trein in Ladysmith. Niet-Golfers verlaten om 10.00 uur de trein voor een bezoek aan de Spionkop Lodge nabij het Spionkop Slagveld. Hier behaalden de Afrikaners in 1900, tijdens de Tweede Boerenoorlog, een belangrijke overwinning op de Britten. Winston Churchill was hiervan, als oorlogscorrespondent, getuige. U wordt hier door historicus Raymond Heron rondgeleid. In dit prachtige natuurgebied maken we na de lunch een safaririt met op de achtergrond de machtige Drakensbergen. Golfers hebben om 8.00 uur een transfer naar Champagne Sports Resort, waar we afslaan op de golfbaan die als de meest schilderachtige van Zuid-Afrika wordt beschouwd. De greens zijn van de allerhoogste kwaliteit en met een onovertroffen uitzicht op de Drakensbergen en de weelderige, glooiende heuvels van KwaZulu-Natal. In dit natuurparadijs, waar u kuddes blesbokken en impala’s ziet, lunchen we ook. Aan het eind van de middag komen we weer terug in de trein voor het vervolg van de reis langs de Drakensbergen richting Kroonstad.

Dag 7: Aan boord

Vandaag heeft u een heerlijke ontspannen dag in de trein. ’s Ochtends geeft de meereizende historicus weer een lezing in het lounge-rijtuig. Onderweg passeren we Bloemfontein, we steken de Oranjerivier over en gaan verder zuidwaarts richting Port Elizabeth. De reis gaat door een gebied met geweldige natuur met hoge bergtoppen en groene bossen.

Dag 8: Addo Elephant Park of Humewood Course

Niet-Golfers stappen om 7.15 uur na het ontbijt uit in Coerney voor een ochtendsafari in Addo Elephant Park. Hier leven niet alleen olifanten, maar ook neushoorns, buffels, leeuwen, en luipaarden. U luncht aan boord van de trein terwijl de reis verder richting Port Elizabeth gaat. ’s Middags is er weer een lezing in het lounge-rijtuig. De golfliefhebbers verlaten de trein ook om 7.15 uur en gaan per bus naar de, even ten zuiden van Port Elizabeth gelegen, Humewood Course. Tee off time is om 10.30 uur. Deze echte links baan ligt in de zandduinen aan Algoa Bay en wordt getypeerd door dicht struikgewas, geulen, hobbels en kuilen. Vanwege de sterke oceaanwinden zijn de glooiende fairways ter compensatie breed, maar de aangrenzende rough is meedogenloos. De greens zijn snel en de weinige bunkers zijn goed gepositioneerd, er zijn geen waterhindernissen. Na de speelronde en een lunch in het clubhuis gaan we terug naar de trein in Port Elizabeth. De rest van de middag kunt u relaxen in de trein als deze via Willowmore naar Oudtshoorn rijdt.

Dag 9: Oudtshoorn of Fancourt Country Club

Om 9.00 uur verlaat u de trein in Oudtshoorn. Voor de Niet-Golfers: in Oudtshoorn staat een bezoek aan een struisvogelboerderij op het programma. Oudtshoorn heet niet voor niets de struisvogel hoofdstad van de wereld! Na terugkomst in de trein om 13.00 uur rijden we richting het zuiden naar George. Terwijl de lunch wordt geserveerd rijden we door de schilderachtige Outeniqua bergen en over de Montagu Pass. We komen om 16.30 uur in George aan, waar gelegenheid is voor een wandeling of een bezoek aan het spoorwegmuseum. Rond 18.30 uur arriveert u in Fancourt Golf Estate voor het diner samen met de golfers. Voor de golfers: Vanuit Oudshoorn maakt u een busrit naar Fancourt Country Club & Golf Estate vlakbij George, via de mooie route over de Montagu Pass. Fancourt ligt in het hart van de Tuinroute en is een schitterend aangelegd domein van 613 hectare. Het is uniek gelegen met op de achtergrond de imposante Outeniqua bergen en in de verte de Indische Oceaan. Naast een hotel, diverse restaurants en talloze andere recreatieve faciliteiten telt Fancourt vier 18 holes banen. Deze zijn door de beroemde golfer Gary Player ontworpen en behoren tot de top 10 van Zuid-Afrika. Fancourt is een echt eldorado, zelfs voor de meest verwende golfer. U slaat af op de Outeniqua baan. De lunch geniet u in het resort. Om 18.30 uur gaat u samen met de niet-golfers dineren in één van de restaurants op Fancourt. U overnacht in de trein die ’s nachts blijft staan in George.

Dag 10: Knysna of Ernie Els Oubaai Golf Course

U ontbijt in de trein die nog in George staat. Niet-Golfers: Om 8.00 uur verlaten we de trein voor een mooie rit langs de oceaankust naar het stadje Knysna waar we per ferryboot de lagune oversteken naar het Featherbed Natuurpark. U kunt de rest van de ochtend ter vrije besteding in het park doorbrengen of in het gezellige Knysna heerlijk wandelen, wat winkelen en kunstgalerijen bezoeken. Tegen het middaguur keert u terug naar de trein. Golfers: Om 7.00 uur heeft u een transfer naar de Ernie Els Oubaai Golf Club, waar u om 8.00 uur afslaat. Ernie Els en zijn team hebben bij de aanleg van deze traditionele linksbaan optimaal gebruik gemaakt van het spectaculaire landschap. De uitzichten over de Indische Oceaan zijn betoverend. De meest gefotografeerde hole is Hole 17, waar de tee op een hoog punt ligt en de green tot aan de oceaan loopt. De green wordt bewaakt door vier bunkers en met steeds wisselende wind is het één van de meest uitdagende holes van de baan. Om 13.30 uur keert u terug in de trein in George en wordt de lunch geserveerd. De reis door de Tuinenroute gaat ‘s middags langs de oceaankust naar Riversdale. Het diner wordt geserveerd als de trein onderweg is naar Buesjagrivier, waar de trein ’s nachts blijft staan.

Dag 11: Aankomst in Kaapstad

Lekker bijkomen van de indrukken en inspanningen op deze laatste dag aan boord van de ‘Pride of Africa’ op weg naar Kaapstad. ’s Ochtends is er nog een lezing door de meereizende historicus. De trein rijdt langs de Cape Fold Mountains en het wijngebied rond Paarl. U heeft ontbijt, lunch en ‘afternoon tea’ in de trein. Om 17.00 uur arriveert de trein op het station van Kaapstad. Dan is de tijd gekomen om afscheid te nemen van het treinpersoneel en de transfer naar uw hotel, het beroemdste hotel van de stad, het 5-sterren Mount Nelson Hotel aan de voet van de Tafelberg. U kunt hier genieten van weelderige tuinen, zwembaden, uitgebreide wellness faciliteiten en een tennisbaan. ’s Avonds heeft u het slotdiner in het Lord Nelson Restaurant van het hotel.

 Dag 12: Afscheid van Zuid-Afrika

Deze dag kunt u voor het grootste deel naar eigen inzicht besteden aan een optionele excursie of een bezoek aan het beroemde Waterfront. Ook kunt u bij helder weer met de kabelbaan naar de Tafelberg. Andere mogelijkheden zijn een excursie naar Robbeneiland of een helikoptervlucht boven de stad (transfers en excursies worden op aanvraag geregeld). U heeft nog de hele dag de beschikking over uw hotelkamer. Lunch en diner zijn deze dag op eigen gelegenheid. ‘s Avonds heeft u een transfer naar de luchthaven voor de rechtstreekse KLM-vlucht naar Amsterdam.

 Dag 13: Aankomst Amsterdam

U komt in de loop van de ochtend aan op Schiphol.

Populaire reizen

Hier onder treft u een kleine selectie van de verschillende reizen die wij u kunnen bieden

Neem gerust contact met ons op over de vele andere mogelijkheden.

Ik wil graag meer informatie
over deze reis

Contact

Wij maken graag een ‘reis op maat’ voor u. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.