Groepsrondreis door Keizerlijk China

Reisduur
15 Dagen
Vraag meer informatie aan voor de meest actuele prijs!
Groepsrondreis door Keizerlijk China

Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam – Beijing

Vandaag  vertrek u vanaf Amsterdam naar Beijing.

Dag 2: Beijing

Bij aankomst in de fascinerende wereldstad Beijing staat uw Nederlandssprekende reisleider op de luchthaven op u te wachten. Al tijdens de rit naar uw hotel krijgt u een eerste indruk van deze intrigerende stad. ’s Avonds wacht er een traditioneel Chinees welkomstdiner op u.

Dag 3: Beijing

Van het wereldberoemde Plein van de Hemelse Vrede gaat u naar de Verboden Stad, van waar eeuwenlang de keizers over China regeerden. De stad die, buiten door de honderden concubines (soort maîtresses) en de hofhouding, nooit door gewone mensen betreden mocht worden.

U gaat lunchen in een typisch lokaal restaurant (inbegrepen). Aansluitend bezoekt u de Tempel van de Hemel met schitterende Ming-architectuur. Hier kwam de keizer twee maal per jaar;  één keer om te bidden voor een goede oogst en één keer om te danken voor een goede oogst. Ook brengt u een bezoek aan de gezellige antiekwijk.

Dag 4: Beijing

Vandaag gaat u, via een prachtige route door de bergen,  naar een rustiger gedeelte van de Grote Muur, waar minder toeristen zijn. De wereldberoemde Grote Muur ligt ten noorden van Beijing en is één van de 7 nieuwe wereldwonderen. Ze heeft een lengte van ruim 6.000 kilometer. U gaat per kabelbaan omhoog om vervolgens naar beneden te wandelen. Dit wordt zeker één van de hoogtepunten van uw reis!

Dag 5: Beijing – Xi’an

U heeft begin van de dag ter vrije besteding om bijvoorbeeld te gaan winkelen op de Xiu Shui markt, waar u allerlei kledingstukken van topmerken vindt. Ook kunt u per riksja de Hutongs ontdekken of een bezoek aan het prachtige zomerpaleis brengen (optioneel).

In de middag vertrekt u met de express trein naar Xi’an waar u dezelfde avond nog aankomt. In vroeger jaren was Xi’an de hoofdstad van China gedurende vele dynastieën. Tegenwoordig hangt hier nog de sfeer van het oude China met stoffige wegen en straatmarkten.

Dag 6: Xi’an

Deze dag dient zich alweer het volgende hoogtepunt aan; een bezoek aan het wereldberoemde Terracotta Leger van keizer Qin, dat bij toeval in 1974 door boeren werd ontdekt. Dit bijzondere leger bestaat uit 6.000 manshoge terracotta soldaten en strijdwagens waarbij alle figuren een ander gezicht en haardracht hebben. Deze figuren waren de bewakers van het verborgen graf van keizer Qin.

’s Avonds staat er (optioneel) een diner met een bijzondere dans- en muziekoptredens, dat nog stamt uit de Tang Dynastie, op u te wachten.

Dag 7: Xi’an – Suzhou

Vandaag gaat u de stad Xi’an verkennen, waarbij u de eeuwenoude stadsmuur uiteraard niet zult overslaan en ook de Wilde Ganzen Pagode en het Xi’an museum worden met een bezoek vereerd. Tevens leert u Chinese karakters voor beginners schrijven in een kalligrafieles. Als laatste maakt u een wandeling door de fascinerende Oriëntaalse buurt met smalle straatjes en vele antiekwinkeltjes.

Daarna zult u met de nachttrein naar Suzhou vertrekken. U verblijft in een vierpersoonscouchette, maar indien beschikbaar kunt u een tweepersoonscouchette boeken (tegen betaling van een toeslag). Neem handbagage mee want uw koffer gaat in een apart compartiment.

Dag 8: Suzhou

In de vroege ochtend komt u in Suzhou aan. Hier is alles in perfecte harmonie gebouwd. In het oude centrum wisselen fraaie kanalen, mooie klassieke tuinen en fotogenieke hofjes elkaar af. Op het programma staan een bezoek aan de Tuin van de Nederige Administrateur en een zijdefabriek. Als extra optie kunt u een culturele show bijwonen in de Tuin van de Meester van de Netten.

Dag 9: Suzhou – Hangzhou

U rijdt naar Hangzhou, waar u het romantische Westmeer per boot zult gaan ontdekken. Vervolgens maakt u een stadstour door het oude centrum waarbij u ook een traditioneel medicijnmuseum zult bezoeken.

In de avond kunt u de lokale avondmarkt bezoeken. Optioneel is er een prachtige muzikale lichtshow op het meer.

Dag 10: Hangzhou – Wuzhen

Voor deze ochtend staat er een optionele excursie naar de heilige Linying Tempel, beroemd om zijn lachende mollige geluksboeddha, op het programma. Bij de tempel heeft u een prachtig uitzicht op de ‘Berg-die-van-verre-aangevlogen-kwam’. Tevens bezoekt u een theeplantage met de beste thee uit China.
‘s Middags vertrekt u naar, wellicht het best bewaarde waterdorp van de Yangtze delta, Wuzhen. Uw hotel is hier op een unieke plek gelegen. Om te beginnen maakt u een stadstour door de vele straatjes en kanalen. Ook kunt u hier de fameuze rijstwijn proeven. ’s Avonds kunt u genieten van een optionele excursie; een bijzondere boottocht over de verlichte kanalen.

Dag 11: Wuzhen – Shanghai

Vandaag gaan we na het ontbijt naar de veelzijdige havenstad Shanghai, dat ook wel eens het Parijs van het Oosten wordt genoemd. Het is een stad met aan de ene kant ultramoderne architectuur en aan de andere kant overblijfselen uit het indrukwekkende verleden. Tijdens een leuke dagtocht maakt u kennis met alle highlights van Shanghai. U bezoekt de tempel van de Jaden Boeddha en maakt een trip door de Oude Chinese stad. Hier bezoekt u het beroemde  Huxing theehuis en maakt uiteraard een wandeling over de wereldberoemde Bund, de koloniale boulevard langs de Huangpu rivier.

Dag 12 en 13: Shanghai

U heeft twee volle dagen de tijd om de wereldstad Shanghai te ontdekken. Het is een aanrader om ’s ochtends vroeg naar het Fuxing park (in de oude Franse wijk) te gaan; dan beoefenen vele Chinezen tai chi, de traditionele vechtkunst, of zijn daar aan het stijldansen. In het Shanghai Museum kunt u als kunstliefhebber genieten, maar ook kunt u gaan winkelen op de beroemde Nanjing Road. Als optie kunt u uw reis afsluiten met een acrobatische show zoals u zelden gezien zult hebben.

Dag 14: Shanghai – Amsterdam

Deze laatste dag heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Amsterdam, waar u dezelfde dag aankomt.

Populaire reizen

Hier onder treft u een kleine selectie van de verschillende reizen die wij u kunnen bieden

Neem gerust contact met ons op over de vele andere mogelijkheden.

Ik wil graag meer informatie
over deze reis

Contact

Wij maken graag een ‘reis op maat’ voor u. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.