Maatwerk: Fly-drive Noordwest Spanje

Reisduur
13 Dagen
Vraag meer informatie aan voor de meest actuele prijs!
Maatwerk: Fly-drive Noordwest Spanje

Reisprogramma

Dag 1: Bilbao

In de ochtend vliegt u naar de Spaans stad Bilbao waar de huurauto al voor u klaar staat.
U rijdt naar uw hotel, natuurlijk mét parkeergarage en in de middag heeft u alle tijd om het Guggenheim museum te bewonderen.
U verblijft twee nachten in een prima hotel in het centrum.

Dag 2: Bilbao

De hele dag de tijd om alle bezienswaardigheden van Bilbao te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de gezellige oude stad, wandel naar het beroemde voetbalstadion San Mamés, neem de hop on hop off bus voor een stadstour en pak een terrasje voor een pinxtos, een typische Baskisch hapje.

 Dag 3: Picos de Europa (220 kilometer)

Na het ontbijt verlaat u Bilbao en rijdt u naar de bergketen Picos de Europa. De route loopt door de prachtige kloof van Hermida. Stop voor de lunch in het bergdorpje Hermida of het iets drukkere Potes.  Vanuit het nabij gelegen plaatsje Fuente Dé kunt u een kabelbaan nemen voor een prachtige wandeling in de Picos.
De overnachting is in Potes.

Dag 4: Picos de Europa (180 kilometer)

Deze dag verlaat u het Picos gebergte via een prachtige, slingerende bergweg met talloze uitzichtpunten zoals Puerto de San Gloria en het stuwmeer Riano. U staat meer stil dan u rijdt!
In de namiddag heeft u nog tijd om de stad León te bekijken, o.a. bekend om zijn gotische kathedraal en het  Casa Botines van de wereldberoemde architect Gaudí.
Overnachting omgeving León


Dag 5: Las Medulas (250 kilometer)

Een mooie tocht vandaag met een prachtige stop in het gebied van de voormalige goudmijn Las Medulas. Genoeg tijd voor een mooie wandeling.
Houdt u van kloosters? Halverwege de middag vertrekt u naar Monforte de Lemos, alwaar u maar liefst achttien kloosters kunt bezoeken!
Overnachting omgeving Monforte de Lemos

Dag 6: Ribeira Sacre en Ourense (80 kilometer)

Vroeg in de ochtend rijdt u naar Ribeira Sacra, een goed verstopt maar o zo prachtig wijngebied. Een bergachtig  gebied rond de drie rivieren, Miño, Cabe en Sil, met vele mooie uitzichtpunten.
In de middag rijdt u naar de stad Ourense voor een bezoek aan het middeleeuwse centrum. Verwen uzelf  en neem een warmwaterbad waar Ourense  en omgeving om bekend staat. Er zijn meerdere warmwaterbronnen voor publiek toegankelijk.
Overnachting omgeving Ourense

 Dag 7: Riás en Santiago de Compostella (300 kilometer)

Een lange rit vandaag. Via de rías van Pontevedra en Vigo, ook wel de Spaanse fjorden genoemd, reist u naar het uiterste westen van Spanje. U bent inmiddels in de regio Galicië aangekomen en eind van de ochtend brengt u een bezoek aan de bedevaartplaats Santiago de Compostella. U kunt hier de beroemde kathedraal bezoeken en uzelf verbazen over het aantal pelgrims die hier per dag arriveren om het beeld van de apostel Jacobus te omhelzen.
Na dit stadsbezoek gaat u op weg naar Fisterra, het meest westelijke punt van Spanje.  Nog zo’n twee uur rijden, waarvan een gedeelte langs de gevarieerde kust van de  Costa de Morte.
U overnacht in het kleine vissersdorpje Fisterra.

Dag 8: Costa de Morte (250 kilometer)

Het grootste gedeelte van de dag rijdt u de Costa de Morte.  Aan deze ‘kust des doods’ vindt u ruige rotsen, afgelegen baaien met witte zandstranden en leuke klein badplaatsjes als Murcia, Laxe en Malpica. Neem de tijd voor een lekkere kop koffie en lunch op de boulevard of neem een duik in de Atlantische Oceaan.
De overnachting is in de omgeving van Mondoñedo.

Dag 9:  Playa de las Cathedrales (225 kilometer)

Een klein half uurtje rijden en u bent aan de noordkust van Spanje op het bijzonder strand van Playa de las Cathedrales aangekomen. Wandelen op dit strand, tussen de enorme rotsen, bogen, spleten en inhammen is een echte beleving. Op deze dag rijdt u nog 200 kilometer langs de groene noordkust naar de badplaats Ribadesella, alwaar u twee nachten verblijft.
 Twee nachten hotel met zwembad omgeving Ribadesella.

Dag 10: vrije besteding

Vandaag kunt u uitrusten bij het zwembad, of op één van de nabij gelegen strandjes.
U bent inmiddels zo’n 1500 kilometer onderweg en in een hele ruime cirkel om de Picos de Europa gereden, die u nu vanuit het westen bent genaderd.
Geen zin om te luieren: bezoek de meren van Covadonga, één van de highlights in het Picos gebergte.

 Dag 11: Wandelen in de Picos

Misschien bevalt het zwembad goed en blijft u daar een groot gedeelte van de dag, maar anders is een wandeling door een mooie bergkloof ook een mogelijkheid. Neem de bekende Cares kloof van 24 kilometer of de wat onbekendere Xanas kloof van 7 kilometer.

Dag 12: de mooiste dorpjes van Spanje (120 kilometer)

In de ochtend verlaat u het hotel en rijdt u langs de kust richting Santander.
Onderweg bezoekt u drie van de mooiste dorpjes van Spanje: eerst het havenplaatsje San Vicente de la Barquera, daarna het gezellige Comillas, bekend om Casa El Capricho van architect Gaudi en als laatste rijdt u naar Santillana del Mar waarvan het historische centrum meer lijkt op een middeleeuws openluchtmuseum dan op een dorp.
Overnachting omgeving Santander

Dag 13: naar de luchthaven van Bilbao (100 kilometer)

De laatste loodjes. U heeft genoeg tijd om naar de luchthaven te rijden en de auto in te leveren. Terugvlucht naar Amsterdam in de middag.

Populaire reizen

Hier onder treft u een kleine selectie van de verschillende reizen die wij u kunnen bieden

Neem gerust contact met ons op over de vele andere mogelijkheden.

Ik wil graag meer informatie
over deze reis

Contact

Wij maken graag een ‘reis op maat’ voor u. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.