Fly-drive: Highlights van Noord-Oostelijk USA

Reisduur
10 Dagen
Vraag meer informatie aan voor de meest actuele prijs!
Fly-drive: Highlights van Noord-Oostelijk USA

Reisprogramma

Dag 1: New York

Na aankomst in New York gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel en heeft u de komende paar dagen om de stad te verkennen. U verblijft immers 2 nachten in deze geweldige stad.

Dag 2: New York

Vandaag de hele dag de “stad die nooit slaapt”, The Big Apple, de stad van de skyscrapers en mega warenhuizen als Macy’s, Saks Fifth Avenue en Bloomingdales. U kunt veel te voet doen maar ook een hop on hop off bus pakken. Lopend over Times Square, in Little Italy of Chinatown ervaart u de stad ten volle. Wat u ook zeker moet gaan zien is Ground Zero om zelf te ervaren wat “nine eleven” veroorzaakt heeft. Voor een lunch is the Village een aanrader maar eten kunt u overal wat uw wensen ook maar zijn.

Dag 3: New York – Finger Lakes – Buffalo (ca. 620 km)

In de morgen verlaten we New York voor een lange maar mooie rit. Veel afwisseling onderweg en een spectaculair einde. U rijdt door het Finger Lake District met een prachtig glooiend groen landschap met veel meertjes. Afhankelijk van het jaargetijde kunt u genieten van de vele tinten die de bossen u onderweg bieden. U komt langs de Watkins Glen wijngaard waar u nog een glaasje wijn kunt proeven (niet te veel!). Aan het eind van de dag arriveert u in Buffalo waar u 2 nachten zult verblijven.

Dag 4: Buffalo – Niagara Falls – Buffalo (ca. 70 km)

Vandaag rijdt u naar de Canadese zijde van de Niagara Falls en heeft u ruim de tijd om deze spectaculaire watervallen vanuit verschillende observatieposten te bewonderen. Ook kunt u een boottocht maken die u dicht bij de watervallen brengt of naar de top van de Skylon Tower gaan vanwaar u vanaf 200 meter hoogte een schitterend uitzicht heeft over de watervallen en omgeving.

Dag 5: Buffalo – Amish Country (ca. 245 km)

De reis gaat verder naar Amish Country waar u aan het eind van de dag arriveert. De Amish zijn een zeer besloten gemeenschap waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Alles gebeurt hier nog op een oude, ambachtelijke manier die ver terug gaat in de tijd. Overnachting in Amish Country.

Dag 6: Amish Country – Gettysburg – Washington D.C. (ca. 435 km)

Op naar Washington! U rijdt door de fraaie Appalachian Mountains en langs de belangrijkste rivier van de oostkust, de Susquehanna River. Vroeg in de middag stopt u in Gettysburg, bekend van de belangrijkste veldslag tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. U bezoekt hier ook het terrein waar veel van de gevechten plaats vonden. Dan is het verder rijden naar Washington D.C., waar u weer 2 nachten zult overnachten. Al gelijk ’s avonds kunt u de vele verlichte monumenten bewonderen. Een heel ander gezicht dan overdag!

Dag 7: Washington D.C.

Een hele dag om alle hoogtepunten van Washington te aanschouwen: het Witte Huis, het Capitool, Lincoln Memorial, Washington Monument en een bezoek aan het Smithsonian Museum mogen eigenlijk niet ontbreken. Wij raden u aan om ‘s avonds naar de wijk Georgetown te gaan waar het erg gezellig is met tal van restaurantjes en bars.

Dag 8: Washington D.C. – Philadelphia (ca. 230 km)

De laatste stop van deze reis, Philadelphia, City of Brotherly Love, met onder andere de Liberty Bell en de Independence Hall. Hier werd op 4 juli 1776 de Onafhankelijkheidsverklaring ondertekend. U heeft hier voldoende tijd om de vele bezienswaardigheden te bekijken. Zo ook de oudste straat van de Verenigde Staten, Elfreth’s Alley met het daar bij gelegen Betsy Ross House. Hier werd in 1777 de eerste Stars & Stripes gemaakt door de dame Betsy Ross. Overnachting in Philadelphia.

Dag 9: Philadelphia – New York (ca. 160 km)

Vandaag eindigt uw rondreis weer in New York. U kunt hier eventueel nog een paar dagen verblijf in New York aan vast knopen.

Populaire reizen

Hier onder treft u een kleine selectie van de verschillende reizen die wij u kunnen bieden

Neem gerust contact met ons op over de vele andere mogelijkheden.

Ik wil graag meer informatie
over deze reis

Contact

Wij maken graag een ‘reis op maat’ voor u. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.