Met de beroemde ‘Glacier Express’ en ‘Bernina Express’ dwars door Zwitserland

Reisduur
9 Dagen
Vraag meer informatie aan voor de meest actuele prijs!
Met de beroemde ‘Glacier Express’ en ‘Bernina Express’ dwars door Zwitserland

Reisprogramma

Dag 1: Nederland – Luzern

U reist eerst met de ICE International hogesnelheidstrein 105. Deze brengt u via Basel (overstappen) naar Luzern, de mooiste stad aan de Vierwaldstättersee, waar u 2 nachten zult verblijven.

Dag 2: Luzern

U heeft deze dag om heerlijk te genieten in het sfeervolle Luzern. Er is hier genoeg te zien zoals de Kapellbrücke, de Vierwaldstättersee, het Verkehrsmuseum en  de Rigi. U kunt ook naar de ‘huisberg’ Pilatus.

Dag 3: Luzern – Lugano

Vandaag reist u met de Gotthard Panorama Express van Luzern naar Lugano, een mooie tocht door het hooggebergte. Dit traject wordt deels per boot afgelegd over het Vierwoudstedenmeer naar Flüelen (niet het hele jaar door). Op bepaalde dagen of in bepaalde perioden gaat u in slechts 17 minuten door de nieuwe 57 kilometer lange Gotthard Basis Tunnel onder het Alpenmassief door. In de Gotthard Panorama Express reist u in 1ste klasse treinrijtuigen met panorama ramen. U heeft aansluitend een overnachting in Lugano.

Dag 4: Lugano

Deze dag heeft u geheel ter vrije besteding in Lugano. U kunt hier genieten van de mediterrane sfeer in het zuiden van Zwitserland. Maak een mooie wandeling over de promenade langs het meer en geniet van het  uitzicht. Ook een aanrader is een treinrit naar de 925 meter hoge Monte Brè of de 912 meter hoge San Salvatore. U overnacht in Lugano.

Dag 5: Lugano – St. Moritz

Tijdens uw reis naar het mondaine St. Moritz wisselen palmbomen en eeuwige sneeuw elkaar af. U reist vandaag met de beroemde Bernina Express waarbij ook een busrit langs het Comomeer naar Tirano in Italië op het programma staat. Daarna treint u verder, over het bijzondere cirkelviaduct bij Brusio, over de op 2253 meter hoogte gelegen Berninapas en langs de Alp Grüm naar St. Moritz. U overnacht in St. Moritz.

Dag 6: St. Moritz

Deze dag heeft u vrij om van het heerlijke klimaat van St. Moritz te genieten. De zon schijnt hier meer dan 300 dagen per jaar! Beleef de cosmopolitische sfeer van St. Moritz, dat prachtig ligt omgeven door het fraaie Alpenlandschap. U kunt hier ook leuke excursies maken bijvoorbeeld naar het dorp Celarina (Piccola Milano) of naar de wijk Suvretta, ook wel het Beverly Hills van St. Moritz genoemd. U overnacht wederom in St. Moritz.

Dag 7: St. Moritz – Zermatt

Vandaag al weer een beroemde treinrit! U reist met de Glacier Express in circa 7,5 uur over 291 bruggen, door 91 tunnels en over imponerende hoge bergpassen zoals bijvoorbeeld de Oberalppas, gelegen op 2033 meter, naar het gebied van de Matterhorn (4478m).  U overnacht vervolgens in Zermatt.

Dag 8: Zermatt

 Een dag ter vrije besteding in Zermatt. Beleef de mooie natuurlijke omgeving of … maak toch nog een (tandrad-) treinreisje naar de top van de Gornergrat op 3089 meter.

Dag 9 – Zermatt – Nederland

Vandaag al weer de laatste reisdag. U reist eerst per trein naar Brig (overstappen) en Basel (overstappen) en vervolgens aansluitend per ICE International hogesnelheidstrein 104 terug naar Nederland.

Populaire reizen

Hier onder treft u een kleine selectie van de verschillende reizen die wij u kunnen bieden

Neem gerust contact met ons op over de vele andere mogelijkheden.

Ik wil graag meer informatie
over deze reis

Contact

Wij maken graag een ‘reis op maat’ voor u. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.