Fly-drive: Klassiek Sicilië met verblijf in agriturismo

Reisduur
15 Dagen
Vraag meer informatie aan voor de meest actuele prijs!
Fly-drive: Klassiek Sicilië met verblijf in agriturismo

Reisprogramma

Dag 1: Catania – Noto

U vliegt naar het vliegveld van Cantania, waar u uw huurauto ophaalt.

Vervolgens rijdt u naar het prachtige Noto, waar u de komende 3 nachten overnacht in een agriturismo in de buurt.

Dag 2: Siracusa

Vandaag rijdt u naar de havenstad Siracusa, waar u hele dag kunt door brengen.

Siracusa heeft prachtige gebouwen zoals o.a. de kathedraal. Ook het eilandje Ortigia is zeker de moeite van het bezoeken waard. Parkeren kunt u goedkoop aan de weg langs de kust onder bogen.

Onze tip: de resten van het antieke Siracusa vindt u in de archeologische zone Neapolis.

Dag 3: Noto

Vandaag gaat u de barokke stad Noto verkennen. Deze stad staat vol met prachtige barokke gebouwen en u kijkt uw ogen uit. U heeft de gehele dag vrij te besteden.

Dag 4: Noto – Piazza Armerina

U verlaat Noto weer en rijdt verder naar Piazza Armerina.

Onderweg kunt u stoppen in Ragusa, een van de barokke steden die op de werelderfgoedlijst staat.

U kunt hier een leuke wandeling maken vanaf het hoger gelegen Ragusa Superiore naar Ragusa Ibla en eventueel weer met de bus terug. De komende 2 nachten verblijft u in Piazza Armerina.

Dag 5: Piazza Armerina & Caltagirone

U heeft vandaag de hele dag om Piazza Armerina en de nabijgelegen stad Caltagirone te ontdekken.

Piazza Armerina is vooral bekend door de nabijgelegen Villa Romana del Casale, de Romeinse villa die tot de best bewaarde villa’s van de Romeinse tijd behoort. Er zijn hier heel veel vloermozaïeken te bewonderen waaronder de wereldberoemde ‘bikinimeisjes’.

Caltagirone staat bekend als de ‘keramiekstad’. Overal vindt u kleurrijke tegeltjes, robuuste hoofden en majolica-tegeltjes; waar u ook kijkt!

Dag 6: Piazza Armerina – Selinunte

Vandaag verlaat u Piazza Armerina en rijdt u verder naar het westen van Sicilië, naar Selinunte.

Onderweg kunt u een stop maken in Agrigento en daar de Valle dei Templi bezoeken. Een prachtig dal vol met Griekse overblijfselen die een goed beeld geven van hoe in die tijd een stad er uit zag.

Via de aan de zuidkust gelegen opgravingen van Selinunte rijdt u richting Trapani.

In Selinunte overnacht u de komende 2 nachten.

Dag 7: Erice, Marsala, Mozia

Vandaag bezoekt u Erice, een hoog op een berg gelegen stadje dat haar middeleeuwse karakter heeft behouden. Wanneer u weer terug naar beneden rijdt, kunt u via de zoutpanvelden van Trapani, Marsala en/of Mozia bezoeken.

Dag 8: Selinunte – Madonie

Van Selinunte rijdt u vandaag naar Madonie. U volgt eerst de route richting Palermo en daarna de mooie kustweg naar Madonie. De komende 3 nachten overnacht u in het Madonie gebergte (Alia).

Dag 9: Cefalù

Vandaag kunt u genieten van een mooi natuurgebied en prachtige, kleine, oude stadjes, zoals bijvoorbeeld Geraci en Petralia. Het vissersplaatsje Cefalù dat aan de kust ligt wordt gedomineerd door de middeleeuwse kathedraal.

Dag 10: Bagheria

Vandaag kunt u naar Bagheria rijden. In Bagheria zijn de barokke villa’s te bewonderen die vroeger door de aristocratie van Palermo werd gebruikt als toevluchtsoord als het hen te heet werd in de stad.

Dag 11: Madonie – omgeving Etna

Langs de noordkust via Messina  verlaat u vandaag het Madonie-gebergte en rijdt u naar het gebied rond de Etna. Onderweg kunt u in S. Stefano di Camastra prachtig keramiek bewonderen én kopen.

De komende 4 nachten overnacht u in Castiglione di Sicilia aan de rand van het Etna Nationaal Park.

Dag 12: Etna

Tijd voor een bezoekje aan de Etna en omgeving! U heeft de vulkaan al veel uit de verte gezien maar nu gaan we er echt naar toe. Rondom de Etna liggen de typische vulkaanstadjes Castiglione, Linguaglossa en Zafferana. Het is ook mogelijk om een excursie helemaal naar de top van de Etna te maken, zeker de moeite waard!

Dag 13: Taormina, Catania

Het is vandaag de dag om Taormina te gaan ontdekken, een stadje met vele smalle steegjes en terrasjes. Als u het Grieks theater bezoekt heeft u een magnifiek uitzicht over de baai en de Etna.

Heeft u nog tijd over, dan kunt u ook nog Catania met een bezoekje vereren.

Dag 14: Vrije dag of Alcantara kloof

Een dagje uitrusten en bijkomen van de vele indrukken is heel aanlokkelijk maar u kunt ook de natuur intrekken. Mocht u voor dat laatste kiezen dan kunt u bij de Alcantara kloof genieten van de prachtige omgeving.

Dag 15: Castiglione di Sicilia – Catania

Het tijdstip van de terugvlucht bepaalt wat u nog kunt zien op deze laatste dag. Het is voor ons daarom moeilijk hier nog zinvolle suggesties voor te doen.

U rijdt terug naar de luchthaven van Catania voor uw terugvlucht, en levert daar ook uw huurauto weer in.

U heeft ook de mogelijkheid uw rondreis nog te verlengen met bijvoorbeeld een hotel in Taormina.

Populaire reizen

Hier onder treft u een kleine selectie van de verschillende reizen die wij u kunnen bieden

Neem gerust contact met ons op over de vele andere mogelijkheden.

Ik wil graag meer informatie
over deze reis

Contact

Wij maken graag een ‘reis op maat’ voor u. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.