Riviercruise over de Mekong

Reisduur
14 Dagen
Vraag meer informatie aan voor de meest actuele prijs!
Riviercruise over de Mekong
Tijdens deze reis bezoekt u zowel koloniaal Vietnam als Cambodja

Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam – Siem Reap

U vliegt per lijndienstvlucht van KLM / Air France via Parijs of Bangkok naar Siem Reap.

Dag 2: Aankomst Siem Reap

Na aankomst in Siem Reap heeft u een transfer naar uw 4-sterren hotel en checkt u daar in. In de avond gaan we, als welkom en eerste kennismaking met de Cambodjaanse keuken, in een lokaal restaurant van een heerlijk diner genieten.

Dag 3: Siem Reap

Vandaag staat één van de hoogtepunten van deze reis op het programma. We gaan verschillende tempelcomplexen rond Siem Reap, erfgoed uit de 8e tot de 13e eeuw van een uitermate complexe beschaving, ontdekken. Hier ziet u onder andere de tempels Angkor Thom, met de Tempelberg van Bayon, de 172 gezichten van Boeddha en het terras van de olifanten en Koning Lépreux en de Ta Prohm tempels. Ook ligt hier het bekendste tempelcomplex Angkor Wat, eeuwen beschermd en onontdekt bewaard gebleven door de dichte bossen. Angkor Wat, het grootste religieuze bouwwerk ter wereld, wordt weerspiegeld in de gracht die het complex omringt.

Dag 4: Siem Reap – Kampong Cham (inscheping)

’s Morgens kunt u nog wat souvenirs kopen bij de ateliers van de ‘Artisans d’Angkor’. Hier is de Khmer-identiteit op het gebied van beeldhouwwerk in hout en steen behouden gebleven. Aansluitend reist u vanuit Siem Reap naar Kampong Cham voor de inscheping aan boord van uw hotelschip. Aan boord wordt u, voor het diner plaats vindt, hartelijk ontvangen en zal de bemanning aan u worden voorgesteld. Hierna gaan de trossen los en varen we stroomopwaarts.

Dag 5: Wat Hanchey, Obt Chiro en Wat Nokor Bachey

Vanochtend vaart u tijdens de zonsopkomst naar Wat Hanchey. Vanaf de tempel, die op een heuvel boven de machtige rivier de Mekong ligt, heeft u een van de beste uitzichten op de Mekong in heel Cambodja. De tempel is een belangrijke religieuze plaats in de Chenla-periode. U kunt hier 8e-eeuwse bouwwerken bewonderen. Enkele hiervan zijn verwoest tijdens bombardementen door de Amerikanen in de Vietnamoorlog. De standbeelden van fruit en dieren zijn uiterst uniek.

Vervolgens vaart u terug naar Kampong Cham waar vandaan u na de lunch vertrekt naar Obt Chiro, een dorp waar het onderwijs hoog op de agenda staat. De kinderen leren bijen te houden, plastic recyclen, gewassen verbouwen, handwerkjes maken en krijgen gastvrijheidstrainingen.

Uw volgende stop is het tempelcomplex Wat Nokor Bachey. Dit stamt uit de tijd van koning Jayavarman VII (omstreeks 1200). Alle gebouwen zijn opgetrokken uit zwart zandsteen. Dit onderscheidt de tempels van andere uit dezelfde tijd.

Er zijn diverse legendes over dit complex, waaronder die van een koning die het tempelcomplex bouwde als boetedoening voor het feit dat hij per ongeluk zijn vader doodde en zijn moeder trouwde.

Dag 6: Silk Island

De volgende dag kunt u genieten van een relaxte vaartocht langs de plek waar de Mekong en de Tonle samenkomen. Vervolgens brengt u een bezoek aan Koh Okhna Tey, ook wel ‘Silk Island’ genoemd. Hier maakt u kennis met  het gehele proces van zijdeproductie, van de rupsen tot uiteindelijk de wevers. Ook krijgt u een demonstratie van de oude Khmer krijgskunst Bokator.

Terug op het schip worden de trossen los gegooid en vaart het schip stroomafwaarts richting Phnom Penh. In de avond kunt u een lezing over de Angkor en Khmer cultuur bijwonen.

Dag 7: Phnom Penh

In Phnom Penh staat er een fiets voor u klaar waarmee u op ontdekkingstocht kunt gaan en de vele bezienswaardigheden van deze vroegere Franse stad kunt bewonderen: het Koninklijk Paleis, de Zilveren Pagode en het Nationaal Museum met een prachtige collectie Angkor-voorwerpen. Een interessante excursie die u niet wilt missen.
In de middag is er een optionele excursie naar de ‘Killing Fields’, ‘de velden des doods’, waar het regime van de rode Khmer duizenden leden en familieleden van de Tuol Sleng hogeschool heeft vermoord en achtergelaten. Ter nagedachtenis aan de omgekomenen is op deze velden een monument opgericht dat bestaat uit 8.000 schedels van de mensen die hier om het leven zijn gebracht. Een macaber gezicht; een gitzwarte bladzijde uit de Cambodjaanse geschiedenis. U kunt hier ook het indrukwekkende Genocide Museum bezoeken dat is gevestigd in de voormalige Tuol Sleng hogeschool die tijdens het regime dienst deed als gevangenis en martelkamer. Uiteraard kunt u ook een tuk-tuk nemen en de stad en de oevers van de rivier verkennen. Als afsluiter kunt u dan genieten van een High Tea in het Raffles Hotel.
Vannacht blijft het schip in Phnom Penh liggen, hetgeen u de mogelijkheid biedt om de stad ook in de avond te ervaren en een bezoekje aan één van de levendige bars en / of restaurants in de stad te brengen.

Dag 8: Grensovergang met Vietnam – Tan Chau

Vroeg in de ochtend vaart u verder over de Mekong naar de grens met Vietnam. Terwijl u op het dek deelneemt aan de workshop fruit snijden regelt de bemanning aan boord  voor u de formaliteiten. In de middag gaat u de kronkelende kanalensysteem rond Tan Chau ontdekken. In de taoïstische tempel ontmoet u monniken die u de toekomst kunnen voorspellen. Vervolgens varen we verder langs diverse dorpjes. Onderweg stopt u nog om de locals te helpen bij hun werk op het land. Bij uw bezoek aan een visboerderij kunt u een goede daad verrichten door de vis weer terug te zetten in de Mekong.

Dag 9: Con Phuoc Island

Deze ochtend vaart u over een smal kanaal naar Con Phuoc Island om dit per tuk-tuk te ontdekken. Al toerend over het eiland ziet u hoe de traditionele manden worden gemaakt, bewondert u de honderd jaar oude katholieke kerk en heeft u een bijzondere ontmoeting met de houtkunstenaars. U vervolgt deze dag met een korte vaartocht stroomafwaarts en maakt in de middag een korte busrit waarbij de groene oase Gao Giong met het vogelreservaat een diepe indruk op u zal maken. U ziet hier vele duizenden watervogels en reigers bij de Duong Tharp Muoi (rietvelden). U doorkruist de kanalen in roeiboten al speurend naar de broedplaatsen.

Dag 10: Ben Tre

Na het ontbijt arriveert uw hotelschip bij Cho Lach Island. Hier maakt u kennis met een aantal aspecten van het leven in de Mekong Delta zoals de landbouw en de wereld van het pottenbakken. Aansluitend ervaart u de Vietnamese gastvrijheid tijdens een kookles waarbij u de traditionele Vietnamese pannenkoeken leert bereiden (Banh Xeo). Terug aan boord vaart u stroomafwaarts naar Ben Tre waar u over stapt in een sampan-bootje om door de mangroves en bamboebossen naar de fruitboomgaarden van Ben Tre te varen. De inwoners nodigen u graag  thuis uit voor thee, fruit en producten van zelfgemaakte honing. Dit gebied is ook een oase voor vogelspotters. U sluit het bezoek af met een rit per paardenkar over het platteland.

Dag 11: My Tho (ontscheping) – Saigon

Vandaag arriveren we in My Tho, het middelpunt en hart van de Mekong Delta. Het schip meert af in een bedrijvige omgeving. Daarnaast vindt u In het centrum van My Tho  een prachtige tempel en een levendige markt naast de toeristenhaven.
U heeft nog een laatste ontbijt aan boord en daarna neemt u afscheid van de bemanning en ontscheept u in My Tho.

Aansluitend heeft u een transfer naar Saigon, waar u verblijft in een 4-sterren hotel. Dezelfde middag kunt u voor het eerst kennismaken met Saigon, de grootste stad van Vietnam. Tijdens een korte tour bezichtigt u onder andere het presidentieel paleis ten tijde van de Vietnamoorlog, het Herenigingspaleis en klassiek Frans-koloniale gebouwen als de Notre Dame kathedraal en het Centrale Postkantoor. U eindigt de tour bij de bruisende Ben Tanh markt, waar een groot assortiment aan exotische producten ligt te wachten op kopers.

Dag 12: Saigon

Deze laatste dag bezoekt u het tunnelcomplex Cu Chi, een netwerk van zo’n 250 kilometer aan ondergrondse tunnels. Deze werden door de Vietcong gebruikt voor vele doeleinden zoals verplaatsing onder de mijnenvelden door, hielden zij onderling contact, vervoerden zij allerlei producten en konden ze verrassingsaanvallen uitvoeren op de Amerikanen. U luncht in een lokaal restaurant en keert daarna terug naar Saigon. De middag is ter vrije besteding.

Dag 13: Saigon – Bangkok – Amsterdam

Per ‘binnenlandse’ vlucht reist u van Saigon naar Bangkok. Aansluitend vliegt u met KLM / Air France naar Amsterdam.

Dag 14: Amsterdam

Aankomst in Amsterdam. Een indrukwekkende reis naar Vietnam & Cambodja, het voormalige koloniale rijk Indochina, is helaas ten einde.

Populaire reizen

Hier onder treft u een kleine selectie van de verschillende reizen die wij u kunnen bieden

Neem gerust contact met ons op over de vele andere mogelijkheden.

Ik wil graag meer informatie
over deze reis

Contact

Wij maken graag een ‘reis op maat’ voor u. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.