Cruisend op avontuur naar het Zuidelijk Halfrond

Reisduur
17 Dagen
Vraag meer informatie aan voor de meest actuele prijs!
Cruisend op avontuur naar het Zuidelijk Halfrond
Het onderstaande reisschema beschrijft de zuidwaartse reis. Bij de noordwaartse reis is een extra dag ingelast op Antarctica in plaats van een stop in Puerto Madryn. Het definitieve reisschema is altijd afhankelijk van de weersomstandigheden.

Reisprogramma

Dag 1-2: Welkom in Zuid-Amerika!

Voordat u aan boord gaat van de MS Mydnatsol voor uw poolavontuur geniet u van een rondleiding door het bruisende Montevideo. Maak kennis met de diverse koloniale stijlen van de gebouwen (Spaans, Italiaans en Art Deco) en de kleurrijke culturele verscheidenheid van de stad.

Dag 3-4: Wild life en lezingen

U begint de dag met een aantal uitgebreide lezingen van het Expeditieteam. U leert hier meer over diverse onderwerpen, zoals over de geschiedenis en de grote ontdekkingsreizigers, maar ook over mariene biologie, wilde dieren, oceanografie en klimaatverandering. Daarna kunt u op het dek genieten van het zonnetje terwijl u tracht wilde dieren te spotten.

Dag 5: Werelderfgoed hoogtepunten

Als eerste stopt u bij het Natuurreservaat Valdez Peninsula, een UNESCO werelderfgoedsite. Dit aan de kale oostelijke kust van Patagonië gelegen reservaat  kenmerkt zich door  de ruige habitat van zeeolifanten, magelhaenpinguïns, de zuidkaper en vele vogelsoorten. Als je het over Puerto Madryn hebt, dan zeg je walvissen, pinguïns … en Welshe tradities. De reden hiervoor is dat de stad in 1865 werd gesticht door immigranten uit Wales. De stad is één van de highlights van Patagonië niet in de laatste plaats dankzij de geweldige kustweg die uitkijkt op het enorme natuurlijke amfitheater van de Golf van Nuevo. Er zijn hier veel excursies mogelijk, zoals paardrijden, snorkelen of kajakken tussen zeeleeuwen en walvissen. Ook kunt u een bezoek aan Estancia San Lorenzo brengen, waar veel zeldzame dieren te bewonderen zijn, waaronder de typisch Zuid- Amerikaanse nandoes (loopvogels) en guanaco’s (verwant aan de alpaca’s en lama’s).

Dag 6: Een dagje ontspanning

Deze dag brengt u door op zee en kunt u gebruiken om ervaringen, verhalen, foto’s en video’s te delen met uw mede-avonturiers.

Dag 7-9: Pubs, pinguïns en perfecte wildernis

Op de Falklandeilanden wordt Britse nostalgie gecombineerd met prachtige natuur en een gevarieerd wildlife. U komt hier dan ook letterlijk van alles tegen: van de bekende rode bussen en Engelse pubs in de hoofdstad Stanley tot aan pinguïns. Ook zijn er prachtige hikingpaden en mooie kajakplekken. Op New Island waant u zich bijna in de Caraïben vanwege de witte zandstranden en de diepblauwe wateren. Het verschil is alleen dat de zon niet fel genoeg schijnt. Zelfs een oud scheepswrak voor de kust ontbreekt niet! U kunt hier deelnemen aan vele activiteiten als vogelspottours, natuurwandelingen, geschiedenis rondleidingen of een rondvlucht maken in een klassiek, licht vliegtuig voor een geweldig panoramisch uitzicht op de Falklandeilanden.

Dag 10-11: Neem deel aan de activiteiten aan boord

Aansluitend heeft u weer twee zeedagen die door het Expeditieteam zijn gevuld met allerlei activiteiten. Zodra de Antarctische convergentie gepasseerd is wordt de lucht helderder en kouder. Dit is het moment voor u om ijsbergen en walvissen te spotten vanaf het dek.

Dag 12-14: Pinguïns, ijsbergen, zeehonden en walvissen

U zult overweldigd worden door Antarctica met de imposante ijsbergen in het blauwe water tegen een eindeloze witte horizon en de walvissen. Wellicht zullen de  ontmoetingen met de enorme kolonies pinguïns nog indrukwekkender zijn. U gaat regelmatig aan wal om daar het indrukwekkende wild life en de gletsjers te verkennen. Ook de oude walvisvangststations en relikwieën van de walvis vangst staan op het programma. De diverse landingen zullen zeker een onvergetelijke indruk bij u achterlaten. In principe bezoekt u (altijd weersafhankelijk!) Half Moon Island en Cuverville Island, prachtige fotogenieke locaties en het leefgebied van een grote kolonie ezelspinguïns. Ook in de prachtige Neko Harbour, Paradise Harbour en Wilhelmina Bay zult u landingen maken. Hier is de kracht van het ijs overduidelijk te zien aan de afkalvende gletsjers en ijsschotsen.

Dag 15-16: De afsluiting van een mooi avontuur

Uw verblijf in het zuidpoolgebied zit er weer op en na een aantal onvergetelijke dagen op Antarctica en de Falklandeilanden, vaart u richting Ushuaia. Op deze terugreis vaart u door de beruchte en imposante Drake-passage. Deze zeedagen lenen zich prima om tijd door te brengen met oude en nieuwe vrienden en het Expeditieteam. Samen genieten van het afscheidsdiner op deze laatste avond.

Dag 17: De meest zuidelijke stad van de wereld

U arriveert vandaag in Ushuaia en dan is de tijd gekomen om afscheid van iedereen te nemen. Hier heeft u een transfer naar het vliegveld voor uw terugvlucht naar Buenos Aires. Smaakt dit alles nog naar meer? Dan kunt u nog deelnemen aan de optionele excursies uit het naprogramma.

 

N.B.

Het dagelijkse reisschema voor de noordwaartse reis volgt de route in omgekeerde richting en heeft een extra dag ingelast op Antarctica in plaats van een bezoek aan Puerto Madryn.

Populaire reizen

Hier onder treft u een kleine selectie van de verschillende reizen die wij u kunnen bieden

Neem gerust contact met ons op over de vele andere mogelijkheden.

Ik wil graag meer informatie
over deze reis

Contact

Wij maken graag een ‘reis op maat’ voor u. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.