Maatwerk: Rondreis Indonesië

Reisduur
20 Dagen
Vraag meer informatie aan voor de meest actuele prijs!
Maatwerk: Rondreis Indonesië
Lombok - Bali - Flores - Komodo

Reisprogramma

Dag 1: Aankomst Lombok

Bij aankomst op de luchthaven van Lombok, word je door onze gids opgewacht en rechtstreeks naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 2: Lombok

Vandaag een vrije dag om bij te komen van de reis.

Dag 3: Noord-Lombok verkennen

Vandaag begint deze bijzondere reis dan toch echt!

We rijden de Pusuk pass op en stoppen bij een uitkijkpunt op een hoogte van 400 meter boven de zeespiegel met uitzicht op de beroemde Gili-eilanden. Ook de apen uit het nabijgelegen Apenbos houden van het uitzicht, maar meer het uitzicht op je tas, eten en je spullen. Let alsjeblieft op!

Na de pas rijden we langs de noordelijke kustlijn en vervolgen we de reis naar de Sendang Gile waterval (125 meter), gelegen temidden van een rustige, weelderig groene omgeving. Hier wordt een picknicklunch geserveerd.

De volgende bestemming is de vlakke vallei van Sembalun, omringd door de bergen van de grote Rinjani vulkaan. In de dorpjes Sembalun, Lawang en Bumbung ontdek je op een originele manier de traditionele Sasak cultuur.

Dag 4: Fietstocht Tetebatu

Aan de voet van de reusachtige mount Rinjani ligt Tetebatu, een prachtige en rustige plek met een geweldig uitzicht. Als je met de fiets onderweg bent, stop dan ook even om met de boeren uit de omgeving een praatje te maken. Zij vertellen je graag hoe ze vanille, rijst en vele andere gewassen verbouwen in dit vruchtbare deel van Lombok. De heuvels en de adembenemende rijstterrassen zullen deze fietstocht tot een onvergetelijke ervaring maken. De fietsen die we gebruiken zijn goed onderhouden en de fietstocht wordt begeleid door een Engelssprekende gids.

Vervoer van en naar je hotel is inbegrepen.

Dag 5: Sasak tour

Deze tour neemt je mee naar het pottenbakkerij-dorp Banyumulek en Sukarare Village; bekend om het traditionele met de hand weven van helder gedessineerde ‘Songket’, ‘Ikat’ en ‘Sarong’ doeken. Vervolgens gaat de tour verder naar Sade Village, met de unieke traditionele huizen waarvan de vloeren met buffelmest worden onderhouden (om de muskieten te verdrijven). Daarna bezoeken we de prachtige stranden van Tanjung A’an , een van de meest schilderachtige en ongerepte stranden in dit deel van Lombok. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant aan het strand van Kuta.

Dag 6: Gili Air

Na het ontbijt in het hotel word je met een snelle boot naar Gili Air gebracht. Hier heb je na het inchecken bij het hotel een dag ter vrije besteding of om even uit te rusten.

Dag 7-9: Gili Air

Nog een dagje om van je vrije tijd te genieten. Of je kunt activiteiten ondernemen als; fietsen rond het eiland, een paardenkartocht rond het eiland, snorkelen, duiken, of gewoon zonnebaden op het strand. Geniet van het paradijs!

Dag 10: Sanur

Je dient op de aangegeven tijd klaar staan in de haven. Vervolgens volgt een transfer per snelle boot naar Bali. Hier check je in bij een hotel in Kuta of in het Seminyak gebied. Daarna heb je een vrije namiddag.

Dag 11: Bali – Ende – Moni

Na het ontbijt word je naar de luchthaven overgebracht voor een vlucht naar Ende. Bij aankomst in Ende, staat onze gids al op je te wachten en rijden we in ongeveer 3 uur (met een aantal stops) naar Moni.

Bij aankomst check je in bij je hotel voor de overnachting.

Dag 12: Moni – Kelimutu – Riung

Na een vroeg ontbijt (om circa 5.30 uur) rijden we naar de Kelimutu vulkaan om de drie gekleurde meren te gaan zien. Bij aankomst moeten we 1,5 kilometer lopen en dan 127 treden naar boven klimmen om het groene, blauwe en zwarte meer van Kelimutu te bekijken. Een Nederlandse geoloog ontdekte Kelimutu in 1914; op dat moment waren de meren rood, blauw en wit (ze veranderen regelmatig van kleur!).

Vervolgens rijden we terug naar het hotel voor het ontbijt en check-out. We dalen af naar Moni Village om het dorp Kowanara te bezoeken, beroemd om zijn traditionele Lionese huizen, stenen stoelen en de traditionele heilige begraafplaats. Dan rijden we over een hobbelige weg verder naar Riung. We maken verschillende stops om lokale activiteiten te bekijken. Laat in de middag komen we aan in Riung.

Overnachting in het hotel

Dag 13: Riung – Bajawa

Na het ontbijt gaan we een boottocht maken om de spectaculaire zeventien eilanden te verkennen. Het rif van ‘Seventeen Islands’ is zeer bijzonder met een verscheidenheid aan harde en zachte koralen en veel kleurrijke vissen. Er zijn in totaal 17 eilanden, met veel idyllische witte zandstranden om te zwemmen en een veelheid aan koraalsoorten en zeedieren om te ontdekken. Hierna vaar je terug naar de Lodge om uit te uitchecken.

Vervolgens rijden we naar Bajawa. Onderweg maken we een stop bij een natuurlijke warmwaterbron om te zwemmen.

Overnachting in Bajawa.

Dag 14: Bajawa – Ruteng

We brengen tot vroeg in de middag door in dit vredige Gurusina-dorp. We kunnen bijvoorbeeld een lokale boerderij bezoeken en zien hoe dat hier toegaat.

Voor de lunch rijden we naar Ruteng via een weg met een prachtig panoramisch uitzicht. We maken onderweg de nodige fotostops, de eerste stop is bij Ranamese, een kratermeer met nevelwoud.

We komen aan in Ruteng in de namiddag. Hier checken we in bij ons hotel.

Dag 15: Ruteng – Denge

Na het ontbijt bezoeken we Ruteng Pu’u, een traditioneel huis van de Manggarai Tribe. Vervolgens rijden we naar Denge Village. Op de route stoppen we bij Cara Village in de Cancar Area om het onbekende wereldwonder te zien. Lingko: de  spinnenwebvormige rijstvelden. Het is waarschijnlijk het enige, zo gevormde, rijstveld dat op aarde bestaat. We rijden langse de Zuidelijke kustroute naar Dintor en vervolgens naar Denge (onderweg zijn er fotostops mogelijk). Diner en overnachting in een hotel of een homestay.

Dag 16: Denge – Labuan Bajo

Na het ontbijt rijden we naar Labuan Bajo met een stop bij Daru om nog een ‘spinweb Rice Field’ te zien, wat hier een Lingko genoemd wordt. Lingko is een typisch landbouwstijl van de clan Manggaraian (Westelijk deel van de etnische groep). Vervolgens rijden we door naar Lembor om het grootste irrigatiesysteem van rijstvelden in deze provincie te zien. Hier gaan we lunchen. Na de lunch rijden we naar Culu, een Melo dorp. Hier verkoopt de lokale bevolking hun alcoholische drank door het aan palen voor hun huis op te hangen. Onderweg naar Labuan Bajo kunnen we stoppen voor een korte wandeling bij plaatsen die je interessant vindt.

In de middag aankomst in Labuan Bajo.

Dag 17: Labuhan Bajo – Rinca eiland – Komodo eiland

Na het ontbijt hebben we een transfer naar de pier van Labuan Bajo voor een tocht naar het eiland van de Komodo  varanen ‘Rinca’. Hier hebben we een trekking van twee uur vanaf het ticketkantoor in Loh Buaya en eindigend bij Waewaso. Hier hebben we de beste kans om de varanen en hun prooi te zien. We passeren de nesten van varanen voordat we de zon in gaan en over een savanne lopen, bezaaid met Lontar-palmen. Ook is er een permanente waterpoel. We lopen verder over steile, kale hellingen die een adembenemend uitzicht bieden.

Dan gaan we terug naar onze boot en varen we naar Komodo Eiland, het grootste eiland in het Komodo Park complex. We hebben ongeveer 3 uur varen voor de boeg met onze houten boot om Komodo te bereiken.

Dag 18: Komodo Island Walk – Labuan Bajo

We ontbijten op de boot. Vervolgens maken we een wandeling naar Banu Nggulung om de Komodo varanen te bekijken. Het is ongeveer 1 – 1,5 uur wandelen. Na de aangename wandeling, lopen we terug over dezelfde trail. Als we terug zijn bij het rangerstation, zullen we een bezoek brengen aan het Komodo Nature Park Museum. Neem de tijd om hier even een kijkje te nemen. Daarna varen we terug naar Labuan Bajo.

Dag 19: Labuan Bajo – Bali

Transfer naar de luchthaven. We vliegen naar Bali waar we inchecken in het hotel.

Dag 20: Vertrek – luchthaven

Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht voor je terugvlucht naar huis.

Populaire reizen

Hier onder treft u een kleine selectie van de verschillende reizen die wij u kunnen bieden

Neem gerust contact met ons op over de vele andere mogelijkheden.

Ik wil graag meer informatie
over deze reis

Contact

Wij maken graag een ‘reis op maat’ voor u. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.