Met de ‘Deccan Odyssey’ door magisch India

Reisduur
16 Dagen
Vraag meer informatie aan voor de meest actuele prijs!
Met de ‘Deccan Odyssey’ door magisch India

Reisprogramma

Dag 1: t/m 2 Amsterdam – Mumbai

In de avond vertrekt u met Emirates van Amsterdam naar Mumbai waar u, met een overstap in Dubai de volgende ochtend, in de middag (lokale tijd) aankomt. Bij aankomst wordt u op de luchthaven van Mumbai opgewacht en naar het befaamde, dichtbij de India Gate aan de Arabische zee gelegen, 5-sterren Taj Mahal Palace Hotel gebracht. Hier verblijft u de komende 2 nachten.

Dag 3: Mumbai

Deze ochtend maken we een korte boottocht naar, het rijkelijk met palm-, mango- en tamarindebomen begroeide, Elephanta Island. Dit, tussen de 3e en 5e eeuw ontworpen intrigerende grotcomplex dat gebouwd is om het leven van de hindoegod Lord Shiva te eren, staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Voor de lunch keren we  terug naar de stad, we lunchen in het beroemde visrestaurant Trishna. De middag heeft u ter vrije besteding om Mumbai op eigen gelegenheid te verkennen. U kunt bijvoorbeeld één van de fotogenieke lokale markten bezoeken. ’s Avonds, heeft u een welkomstreceptie en een diner in het hotel, waarbij u uw internationale medereizigers op deze fascinerende treinreis door India ontmoet.

Dag 4: Mumbai – aan boord van de Deccan Odyssey

Mumbai is een fascinerende stad, rijk aan geschiedenis en cultuur. Vandaag bezoeken we een grote wasserij in de open lucht, de ‘Dhobi Ghats’. De Ghats zijn de wasserijen waar de dhobi,  een traditionele wasman, al eeuwen hun werk doen. Hij haalt het vuile wasgoed bij de stadsbewoners op, wast het en brengt het netjes gestreken weer terug.

Daarna staan Fort Bombay en het voormalige huis van Gandhi, dat nu is veranderd in een prachtig museum over zijn inspirerende leven, op het programma. U gebruikt de lunch in een lokaal restaurant. ’s Middags is het dan tijd om op het station van Mumbai te boarden bij onze privétrein, de Deccan Odyssey. Terwijl de trein zich langzaam in beweging zet, installeert u zich in uw prachtig ingerichte privé compartiment. Neem een drankje in het stijlvolle barrijtuig en geniet van de sfeer voordat u aan tafel gaat voor een heerlijk diner in het fraaie restaurantrijtuig.

Dag 5: Udaipur

Deze ochtend brengt u ontspannen door aan boord van de trein. Geniet van het passerende landschap of laat u bijpraten over de Indiase cultuur. Dan komt u aan in Udaipur, één van de meest romantische steden van India en ook wel het “Venetië van het Oosten” genoemd. Het aanzicht van de stad wordt bepaald door paleizen van wit marmer, rimpelloze meren en groene heuvels. U maakt een boottocht op Lake Pichola waarbij u het geheel uit marmer opgetrokken Lake Palace, schitterend gelegen op een eigen eiland middenin het meer, kunt bewonderen. Ook staat het middeleeuwse City Palace op het programma. Dan is het terug naar de trein voor diner en overnachting. De trein zet vervolgens koers richting Jaipur.

Dag 6: Jaipur

Tijdens het ontbijt arriveren we in Jaipur, de kleurige hoofdstad van Rajasthan, ook wel de “Roze Stad” genoemd, waar we beginnen met een rondleiding in het hooggelegen Amber Fort. Naast de ligging is ook de spectaculaire Spiegelzaal zeer de moeite waard. Aansluitend hebben we de lunch in een plaatselijk restaurant, waarna we het Jantar Mantar Observatorium, het imposante City Palace en het ‘Paleis der Winden’ bezoeken. Het ‘Paleis der Winden’ is Jaipur’s beroemdste gebouw en is geheel opgetrokken uit roze zandsteen. Dan zit het stadsbezoek er weer op en gaan we terug naar de trein om ons op te frissen. Het diner wordt deze avond geserveerd in het chique Rambagh Palace Hotel.

Dag 7: Delhi

Vandaag arriveren we in Delhi, deze bruisende en drukke stad is één van de oudste steden ter wereld. Een indrukwekkende stadstour leidt u onder andere langs het Raj Gat Memorial waar in 1948 Mahatma Ghandi werd gecremeerd. Ook bezoeken we Humayun’sTombe (werelderfgoed) en de in 1368 gebouwde Qutab Minar, met 73 meter de hoogste bakstenen minaret ter wereld. U heeft weer diner en overnachting aan boord van de trein terwijl u op weg bent naar de volgende bestemming.

Dag 8: Fatehpur Sikri en Agra Fort

De volgende dag komen we aan in Fatehpur Sikri, dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat  en dat we na het ontbijt gaan bezichtigen. Deze, uit rood zandsteen opgetrokken,  ‘spookstad’ werd al in 1585 verlaten vanwege watergebrek. We reizen door naar Agra terwijl we in de trein van een heerlijke lunch genieten. ’s Middags gaan we in Agra het, prachtig op de oever van de Yamuna-rivier gelegen, Fort Agra bezoeken. In het fort treft u veel sprookjesachtige paleizen en twee schitterend bewaarde moskeeën.

Dag 9: Agra, bezoek Taj Mahal

Vandaag staat in het teken van ons bezoek aan de Taj Mahal, misschien wel het beroemdste bouwwerk ter wereld. Dit meesterlijke bouwwerk werd, als mausoleum voor zijn geliefde vrouw door Moghul keizer Shah Jahan, voltooid in 1648. Twintigduizend arbeiders hebben  22 jaar lang gewerkt aan de voltooiing van dit perfect symmetrische, architectonische wereldwonder.

Dag 10: Varanasi

We komen vandaag vroeg aan in, het aan de oevers van de Ganges gelegen, Varanasi. Deze plaats is al duizenden jaren een cultureel en religieus centrum. Het is ook één van India’s heiligste plaatsen. Van heinde en verre komen de pelgrims om een bad in de Ganges rivier te nemen. Bij dit ritueel worden volgens het Hindoe-geloof zonden weggewassen en de pelgrim mentaal, lichamelijk en spiritueel gereinigd. U kunt dit alles van dichtbij meemaken tijdens een boottocht op de rivier. Hierna gaan we een begeleide wandeling maken door de kronkelige oude straten van de stad. In deze stad bevinden zich zo’n 2.000 tempels. Diner en overnachting zijn weer in de trein terwijl deze verder oostwaarts koerst.

Dag 11: Siliguri – Darjeeling

We arriveren in Siliguri, waar we na het ontbijt afscheid nemen van The Deccan Odyssey en haar staf. Nu beginnen we aan een adembenemende tocht naar het bergstation Darjeeling. U kunt dit naar keuze ofwel per bus (3 à 4 uur) ofwel met de Darjeeling Himalayan Railway (DHR), de zogenaamde ‘Toy Train’ (een reis van circa 6 uur) doen. De tocht gaat door een prachtig landschap naar het hoogstgelegen station (2.220 meter) van de Indiase Spoorwegen, Ghum. De omgeving wordt gedomineerd door de met eeuwige sneeuw bedekte toppen van de Kanchenchunga. Dit is met 8600 meter de op twee na hoogste berg ter wereld. Hier vandaan dalen we circa 200 meter af naar Darjeeling. De oude locomotieven  van de Darjeeling Himalayan Railway (Unesco Werelderfgoed) slagen er met veel moeite in om, via talloze bochten en lussen, het hoogteverschil tussen het laagland en het beroemde bergstation te overwinnen. U heeft een picknicklunch in de trein naar Darjeeling waar u tegen de avond aankomt. We dineren vanavond in Hotel Mayfair (of gelijkwaardig) waar we 3 nachten logeren.

Dag 12: Darjeeling

We ontbijten in het hotel terwijl we genieten van de magistrale uitzichten op het omringende berglandschap. ‘s Ochtends kunt u een treinrit van circa 8 kilometer met de DHR naar de Batasia Loop en Ghum maken. Na de lunch in het hotel maken we ons op voor een stadstour door Darjeeling. Hier bezoeken we een Tibetaans vluchtelingencentrum en komen we meer te weten over enkele beroemde bergexpedities in het Himalayan Institute.

Dag 13: Darjeeling, optionele excursie Tiger Hill

Vandaag is er een optionele excursie naar Tiger Hill waar u bij goed weer de zon tussen de Himalayatoppen kunt zien opkomen. Dit is een werkelijk feeëriek schouwspel als de zon de met sneeuw bedekte toppen van de Kanchenchunga en de circa 300 kilometer verderop gelegen Mount Everest belicht. In de middag gaan we een theeplantage bekijken.

Dag 14: Darjeeling – Calcutta

Onze laatste ochtend in dit paradijs van stilte en rust sluiten we af met een uitgebreid ontbijt in het hotel. Daarna heeft u een transfer van Darjeeling naar de luchthaven van Bagdogra. Onderweg kunt u genieten van de panoramische uitzichten op de uitgestrekte theeplantages. Vanuit Bagdogra vliegen we in circa 1 uur naar Calcutta waar we bij aankomst een transfer hebben naar het 5-sterren Taj Bengal Hotel waar we twee nachten zullen verblijven.

Dag 15: Calcutta

Deze dag gaan we Calcutta verkennen. De excursie omvat onder andere een bezoek aan het Victoria Memorial. Dit is één van de mooiste gebouwen in Calcutta en bevat een museum gewijd aan de geschiedenis van India. Dan gaan we door naar Dalhousie Square. Tijdens de twee eeuwen Britse overheersing was dit het levendige centrum van de Engelse koloniale macht. De laatste stop is het South Park Cemetery, een sfeervolle en rustige plaats te midden van de hectiek in hedendaags Calcutta. ’s Avonds hebben we het slotdiner waarbij we afscheid nemen van onze internationale reisgenoten waarmee we deze bijzondere reis hebben gemaakt.

Dag 16: Calcutta – Amsterdam

’s Ochtends heeft u een transfer naar de luchthaven. U vertrekt met Emirates van Calcutta naar Amsterdam met een overstap in Dubai. U komt dezelfde avond nog in Amsterdam aan.

Populaire reizen

Hier onder treft u een kleine selectie van de verschillende reizen die wij u kunnen bieden

Neem gerust contact met ons op over de vele andere mogelijkheden.

Ik wil graag meer informatie
over deze reis

Contact

Wij maken graag een ‘reis op maat’ voor u. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.