Japan, het land van de rijzende zon

Reisduur
16 Dagen
Vraag meer informatie aan voor de meest actuele prijs!
Japan, het land van de rijzende zon
Alleengaande reis

Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam – Osaka

U vliegt vanaf Schiphol met een non-stop KLM vlucht rechtstreeks naar Osaka in Japan.

Dag 2: Aankomst Osaka (reisafstand 70 km / circa 1,5 uur in de bus)

Na aankomst in Osaka heeft u een transfer naar de stad. Osaka is een grote stad, de 3e stad van Japan, en je krijgt hier direct al een goede indruk van het leven in de grote Japanse steden. Opvallend aan Osaka is de combinatie van het hedendaagse stadsleven en de traditionele wereld. Een typisch voorbeeld daarvan is wanneer we het kasteel van Osaka bezoeken. Het ligt midden tussen de hoge kantoorgebouwen in een prachtig aangelegd park. Het middelpunt van het park vormt het kasteel waar shoguns en samoerai eeuwen geleden huisden. Je reisleider regelt een welkomstdiner in de wijk Dotonburi; één grote knipperende en bewegende neonreclame, totaal hysterisch!

Dag 3: Osaka (reisafstand 80 km / circa 2 uur in de bus)

Deze dag staat Kobe op het programma, een oude handelsstad waar handelaren uit Europa en Chinazich zich vroeger vestigden. We lopen door de historische wijk Kitano met een haast Europees karakter door de voormalige herenhuizen van buitenlandse handelaren. Kobe is, na een desastreuze aardbeving in 1995, weer in een snel tempo opgebouwd. We bezoeken hier ook het indrukwekkende Earthquake Museum. Dan gaan we met een kabelbaan Mount Rokko op, waarvandaan we een prachtig panorama uitzicht hebben. Afsluitend bezoeken we een sake brouwerij, uiteraard niet zonder een proeverij van Japans meest bekende drankje.

 Dag 4: Osaka – Hiroshima (reisafstand 345 km / circa 6 uur in de bus)

Onderweg van Osaka naar Hiroshima bezoeken we het prachtige Himeji kasteel. Door het spierwitte uiterlijk heeft het een sprookjesachtige uitstraling. Dan reizen we door naar Hiroshima. De sporen van de verwoestende atoombom in 1945 zijn hier opgelost en inmiddels is het een moderne en welvarende stad. We bezoeken het Peace Memorial Park waar het herdenkingsmuseum staat, al bij al een ervaring die grote indruk maakt.

Dag 5: Hiroshima – Okayama (reisafstand 320 km / circa 6 uur in de bus)

Tijd voor een bezoek aan het heilige eilandje Miyajima. Een van de meest gefotografeerde plekken van Japan is de rode torii (poort) die haast lijkt te drijven in het water. Je kunt hier het bijzondere Itsukushima heiligdom bekijken of lekker wandelen in de prachtige natuur. Na de lunch maken we een bijzondere fietstocht over de bruggen tussen de eilandjes in de Seto Binnenzee, waarbij we onderweg genieten van het geweldige uitzicht!

We overnachten in Okayama.

Dag 6: Okayama – Kurashiki (reisafstand 190 km / circa 4 uur in de bus)

Voordat we weer verder trekken bezoeken we eerst nog één van de mooiste Japanse tuinen van het land, Koraku-en, in Okayama. Deze tuin was eeuwenlang verboden terrein voor wie niet tot de koninklijke familie behoorde en staat vol traditioneel Japanse tempeltjes en theehuisjes. Dan reizen we door naar Kurashiki. Vroeger werd over de door wilgen omzoomde grachten rijst vervoerd, die werd opgeslagen in de stad. Al wandelend bekijken we de fotogenieke stad. In de oude witgepleisterde rijstpakhuizen zijn tegenwoordig musea, winkeltjes en cafés te vinden.

Dag 7: Kurashiki – Kyoto (reisafstand 220 km / circa 3,5 uur in de bus)

Vandaag gaan we op weg naar Kyoto. Dit was ooit de keizerlijke hoofdstad van Japan. Als we er in de middag aankomen beginnen we met een wandeling door de stad. We slenteren heerlijk rond in de wijk Gion. Hier zorgt de traditionele Japanse architectuur voor een sfeer waarbij je je in lang vervlogen tijden waant. Ook heb je hier kans om een geisha tegen het  lijf te lopen!

Dag 8: Kyoto (reisafstand 80 km / circa 2 uur in de bus)

De voormalige keizerlijke hoofdstad, Kyoto, herbergt meer dan 2.000 tempels, historische gebouwen en parken. Hiervan zijn er maar liefst 17 als Werelderfgoed door UNESCO erkend. We bezoeken vandaag de, grotendeels met bladgoud bedekte, Kinkakuji tempel. Voordat we gaan lunchen, bekijken we het Nijo kasteel en de Ryoanji tempel met de beroemde rotstuin. Na de lunch gaan we naar Arashiyama voor een kijkje bij het bamboebos. Dit moet je gezien hebben! Het woud van kaarsrechte bamboestammen is een onvergetelijke ervaring.

Dag 9 en 10: Kyoto

Vandaag gaan we naar de eerste hoofdstad van Japan, Nara, de bakermat van de Japanse cultuur. Hier bekijken we de Todaiji Tempel met het grootste bronzen beeld ter wereld, de 16 meter hoge Boeddha. Ook bezoeken we de Fushimi Inari Schrijn. Deze is beroemd om de honderden vuurrode torii poorten. Als we terug zijn in Kyoto bekijken we de Kiyomizu-dera tempel. Vanaf het imposante houten terras hebben we een fraai uitzicht over de stad.

De volgende dag is ter vrije besteding.

Dag 11: Kyoto – Matsumoto (reisafstand 370 km / circa 6 uur in de bus)

Vandaag rijden we naar Matsumoto en stoppen we onderweg bij het bergdorpje Tsumago, dat gelegen is aan de historische Nakasendo handelsroute. Deze route verbond in vroeger tijden Kyoto met Tokyo. We maken een wandeling door de Kiso vallei (een stukje van de route) en komen  langs kleine shintotempels, watervallen en bergbeekjes.

We ovenachten vandaag in Matsumoto.

Dag 12: Matsumoto – Tokyo (reisafstand 260 km / circa 5 uur in de bus)

Na het ontbijt bezoeken we het oudste houten kasteel van Japan in Matsumoto. Vanwege de zwarte kleuren heeft het de bijnaam ‘kraaienkasteel’ gekregen. Onderweg naar Tokyo maken we een stop bij Lake Kawaguchi. Bij helder weer wordt de imposante Mount Fuji in het meer weerspiegeld. Als we in Tokyo zijn gearriveerd gaan we naar  het Metropolitan gebouw, waar we vanaf de 45e verdieping de skyline van deze bruisende stad bewonderen.

Dag 13 en 14: Tokyo

Je hebt twee vrije dagen om op eigen gelegenheid de diversiteit van Tokyo te ontdekken. Verken de verschillende wijken en ontmoet haar inwoners. Elke wijk is anders en heeft een eigen karakter en dynamiek waarbij traditioneel en hypermodern elkaar afwisselen. De reisleider geeft je uiteraard graag advies! 

Dag 15: Tokyo (reisafstand 340 km / circa 6 uur in de bus)

Vandaag laten we de hectiek van Tokyo achter ons en zoeken de rust op in het indrukwekkende Nikko National Park. We bezoeken hier het wereldberoemde Toshogu complex. Deze heilige plaats, die ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, bevat een ruime verzameling tempels en schrijnen. Aansluitend zien we ook het Chuzenji meer en de Kegon waterval.

Dag 16: Tokyo – Amsterdam (reisafstand 70 km / circa 1,5 uur in de bus)

Vandaag een vroege transfer naar de luchthaven voor de terugreis, non-stop met KLM, naar Amsterdam. We komen dezelfde dag nog aan in Nederland.

Populaire reizen

Hier onder treft u een kleine selectie van de verschillende reizen die wij u kunnen bieden

Neem gerust contact met ons op over de vele andere mogelijkheden.

Ik wil graag meer informatie
over deze reis

Contact

Wij maken graag een ‘reis op maat’ voor u. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.