Met de ‘Trans Siberië Express’ van Moskou naar Vladivostok

Reisduur
15 Dagen
Vraag meer informatie aan voor de meest actuele prijs!
Met de ‘Trans Siberië Express’ van Moskou naar Vladivostok

Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam – Moskou

U vliegt deze ochtend met de KLM van Amsterdam naar Moskou. U wordt hier opgewacht en naar Hotel Marriott Aurora***** gebracht waar u 1 nacht logeert. ’s Avonds heeft u in het hotel een welkomstdiner waarbij u uw medereizigers zult ontmoeten.

Dag 2: Moskou

U begint de dag met een bezoek aan het politieke, historische en spirituele hart van Moskou, het Kremlin. Er staat ook een privébezoek aan de beroemde Arsenaalkamer, waar de schatten van de Tsaren zich bevinden, op het programma. Daarna brengt de stadstour u naar het Rode Plein, waar we de Basilius-kathedraal en het luxe GUM warenhuis bekijken. Vervolgens genieten we van een typisch Russische lunch in het beroemde Café Pushkin, waar u zich in een herenhuis uit de 19e eeuw waant. Tevens bekijken we natuurlijk verschillende schitterend gedecoreerde metrostations, waar Moskou om bekend staat. Heeft u deze onverhoopt al eerder gezien dan is er de mogelijkheid om te kiezen voor alternatieve excursies (de zogenaamde Freedom of Choice excursies) zoals een bezoek aan Tretyakov Gallery (Nationaal Museum voor Schone Kunsten) of het luchtvaartmuseum. Dan wordt het in de namiddag tijd om aan boord te gaan van de Golden Eagle Trans-Siberian Express. U kunt even lekker de tijd nemen om u te installeren in uw comfortabele compartiment. Daarna is het tijd om aan tafel te gaan voor het diner.

Dag 3: Kazan

De volgende ochtend komt u na het ontbijt aan in Kazan. Deze schilderachtige hoofdstad van de deelrepubliek Tatarstan is gelegen aan de Wolga. We verkennen hier het Kremlin Fort dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. We bezoeken hier de eeuwenoude citadel, de prachtige moskee en de kathedraal met zijn uivormige torens, een waar hoogtepunt! Dan gaan we weer terug naar de trein die vervolgens koers zet naar Jekaterinburg. U heeft het diner weer aan boord.

Dag 4: Jekaterinburg

U passeert de grens tussen Europa en Azië voordat u aankomt in Jekaterinburg, de hoofdstad van de Oeral. Hier heeft u een stadsexcursie waarbij u onder andere de plek waar de laatste tsaar en zijn gezin geëxecuteerd werden bezoekt. Hier staat heden ten dage een kerk ter herinnering aan deze Russische Koninklijke familie.

Dag 5: Novosibirsk

Vandaag brengen we door in Novosibirsk, een moderne Sovjet-stad. Hier gaan we het Lenin Plein en het beroemde Operagebouw bezoeken en een wandeling maken langs de rivier Ob. Deze rivier is van de bron tot monding in de Noordelijke IJszee circa 5.000 km lang. Mocht er nog tijd over zijn dan wordt er ook nog een bezoek gebracht aan het Spoorwegmuseum. Hier staan onder andere locomotieven daterend uit eind 1800 en ook de rijtuigen van de verschillende Tsaren. Als alternatief kunt u in het Freedom of Choice programma ook kiezen voor een bezoek aan een museum met een bijzondere collectie mineralen.

Dag 6: Aan boord van de Golden Eagle

Vandaag kunt u lekker relaxen en genieten van het steeds wisselende uitzicht op de voorbijtrekkende landschappen terwijl de Golden Eagle zijn weg vervolgt door het Sayan-gebergte. U kunt ook een lezing of een Russische les bijwonen in het barrijtuig.

Dag 7: Irkoetsk

Deze morgen arriveren we in Irkoesk, ook wel het “Parijs van Siberië” genoemd. Tijdens onze stadstour ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden van deze fascinerende stad waaronder klassieke architectuur en veel houten gebouwen. Er wordt voor u ook een privé-concert gegeven in het Decembrist House. Dit museum is opgedragen ter herinnering aan de verbannen aristocraten die, na een mislukte revolutie in 1825, werden gedwongen te verhuizen naar deze destijds verlaten plaats. Omdat ze in Siberië cultuur hebben gebracht worden deze intellectuelen hier wel geëerd.

Dag 8: Baikalmeer

Vandaag een volgend hoogtepunt tijdens deze reis. We rijden door tunnels en over kliffen een spectaculair spoortraject langs de oevers van het grootste zoetwatermeer ter wereld, het Baikal Meer. De met sneeuw bedekte bergtoppen vormen een schitterend decor in het toch al indrukwekkende landschap. Onderweg hebben we een stop aam de oever van het meer voor een barbecuelunch. In de middag komen we aan in Listvyanka, een klein dorpje gelegen aan de voet van de omringende heuvels. U kunt hier weer kiezen uit het Freedom of Choice programma. Of u maakt een wandeling naar de top van de heuvel Chersky Mount of u maakt het uzelf makkelijk en neemt de stoeltjeslift. Vanaf de top heeft u een prachtig wijds uitzicht over de heuvels en het meer.

Dag 9: Oelan Oede

In de ochtend komen we aan in de hoofdstad van de semi-autonome republiek Boerjatië, Oelan Oede. Onderweg zien we een fascinerende variatie van mensen en gezichten. We reizen met een bus naar een dorp van de Old Believers en leren hier meer over de geschiedenis lokale cultuur van dit unieke volk. We genieten hier van een traditionele maaltijd en een optreden verzorgd door plaatselijke dansers en muzikanten.

Dag 10: Ulaanbaatar

Dan is het tijd voor Mongolië waar u Ulaanbaatar bezoekt, de hoofdstad van Mongolië. Dit land was ooit het centrum van een enorm rijk onder leiding van Genghis Khan. Mongolië staat nu bekend om zijn eindeloze groene steppes met grazend vee en de nomadische Gers (Yurts) die u verspreid over het platteland aantreft. Onze excursie begint vandaag bij één van de belangrijkste boeddhistische kloosters van het land, het Gandan klooster, met een gemeenschap van meer dan 500 monniken. De volledige naam van het klooster is ‘Gandantegchinlen’, hetgeen “de grote plaats van complete vreugde” betekent. Dan gaan we door naar het Sukhbaatar plein waar u het monument van Genghis Khan vindt, zonder twijfel de meest gevreesde en vereerde Mongoolse heerser. Dan rijden we de stad weer uit om het Nationale Park Gorkhi-Terelj te bezoeken. Onderweg kunt u genieten van het prachtige Mongoolse landschap en maakt u kennis met een nomadische familie en hun manier van leven in een traditionele Ger. Mocht u liever in de stad blijven, dan kunt in het Freedom of Choice programma kiezen om Bogd Khan Winterpaleis Museum en het Nationale Museum te bezoeken. Of u kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen en nog wat laatste souvenirs kopen. Tenslotte wordt u uitgenodigd voor een optreden waarbij onder andere de traditionele keelzang ten gehore wordt gebracht.

Dag 11 t/m 13: Aan boord van de Golden Eagle

Deze laatste dagen aan boord van de trein hoeft u zich niet te vervelen. Geniet van de uitgestrekte landschappen van Oost-Siberië, neem een lekker drankje in het barrijtuig of leer nog wat bij tijdens één van de lessen of lezingen die op het programma staan. Tijdens onze reis door het meest afgelegen deel van Siberië, in het stroomgebied van de rivieren Shilka en Amoer, zijn we nooit ver van de grens met China. Dit is het gebied waar de bodem het hele jaar bevroren blijft (permafrost). De mens kan hier slechts moeizaam overleven door de reusachtige afstanden en de geografische en klimatologische omstandigheden. Gedurende de laatste dag in de trein bevinden we ons zelfs ten noorden van Seoul, Darwin en Osaka. Als we de rivier de Amoer ter hoogte van Chabarovsk kruisen, bereiken we het meest oostelijke punt van onze reis. We genieten ons afscheidsdiner aan boord.

Dag 14: Vladivostok

’s Ochtends komt u, na een reis van 9.285 kilometer, aan in Vladivostok, het eindpunt van de Trans-Siberische spoorlijn. In Vladivostok maken we nog een stadsexcursie waarbij we de voornaamste militaire installaties van deze lange tijd ‘verboden’ Russische stad bezoeken. Vervolgens heeft u een transfer naar Hotel Hyundai voor het diner en 1 nacht verblijf en neemt u afscheid van uw medereizigers.

Dag 15: Vladivostok – Moskou – Amsterdam

In de loop van de ochtend volgt de transfer naar de luchthaven voor uw vlucht met Aeroflot naar Moskou (rond 14.00 uur) en aansluitend met de KLM naar Amsterdam. U arriveert, vanwege het tijdsverschil, nog dezelfde avond op Schiphol.

Populaire reizen

Hier onder treft u een kleine selectie van de verschillende reizen die wij u kunnen bieden

Neem gerust contact met ons op over de vele andere mogelijkheden.

Ik wil graag meer informatie
over deze reis

Contact

Wij maken graag een ‘reis op maat’ voor u. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.