Maatwerk: Rondreis Sri Lanka

Reisduur
12 Dagen
Vraag meer informatie aan voor de meest actuele prijs!
Maatwerk: Rondreis Sri Lanka
12 daagse rondreis Inclusief auto met privé chauffeur met 4 dagen verlenging Malediven

Reisprogramma

Dag 1: Luchthaven – Negombo (ca. 15 km = 35 minuten)

Nadat u met uw bagage de douane gepasseerd bent, wordt u in de aankomsthal opgewacht door uw chauffeur.
In de aankomsthal kunt u cash geld wisselen of bij de ATM geld pinnen (het kan druk zijn bij de ATM). Ook heeft u op de luchthaven de mogelijkheid om een Sri Lankaanse sim-kaart aan te schaffen (Dialog is de beste), zodat u goedkoop naar Nederland kunt bellen (voor Rs. 299 extra heeft u 2 Gb data). Vraag wel of zij de simkaart installeren en activeren.

De chauffeur brengt u  vervolgens naar uw eerste verblijf in Sri Lanka. Na circa 35 minuten rijden komt u aan in Negombo. Hier vindt u langs de ‘Beach Road’ diverse hotels, restaurants en winkels. In Negombo treft u ook nog enkele overblijfselen uit de V.O.C. tijd, onder andere een fort en het ‘Dutch Canal’.

Dag 2: Negombo

Vanaf Madampella maakt u, samen met een gids, een fietstocht in de omgeving. U rijdt langs rijstvelden en door gehuchtjes naar plekken waar u kunt zien wat er allemaal van palmbomen en kokosnoten gemaakt wordt.
U bezoekt een thuiswerkplaats waar met de hand sari’s worden geweven, een traditionele steenfabriek, een tempel en enkele andere interessante plekken. Kortom een leuke en leerzame fietstocht van 2 á 3 uur (circa 15 km) in een prachtige omgeving, waarbij u het authentieke Sri Lankaanse leven ervaart.

Dag 3: Madampella – Anaradhapura (ca. 160 km = 3,5 uur)

Anuradhapura ligt 205 kilometer ten noordoosten van Colombo.
Omdat veel mensen een bezoek willen brengen aan de historische stad, zijn er in en rondom de stad diverse hotels, maar ook is het niet al te ver reizen naar het Wilpattu National Park.

Het historische Anuradhapura wordt ook wel de eerste Koningsstad genoemd. De stad ligt over een oppervlakte van circa 40 km2 verspreid. U treft hier nog veel overblijfselen uit de tijd dat de stad floreerde en hier veel tempels en paleizen stonden. Er zijn nog steeds een aantal, in goede staat zijnde, dagoba’s te zien. De stad is een pelgrimsoord voor Boeddhisten, omdat hier de Bo-Tree groeit, afkomstig van een loot van de boom, waar Boeddha in India onder mediteerde.

Dag 4: Anuradhapura – Wilpattu – Sigiriya (ca. 150 km = 3 uur)

Het Wilpattu National Park is het grootste National Park van Sri Lanka. Er leven hier onder meer olifanten, luipaarden, lippenberen, waterbuffels, krokodillen, varanen en slangen. Water drinken zij uit de vele meertjes in het park. Met een 4×4 Jeep maakt u een safari op zoek naar bovenstaande dieren.

Sigiriya is een goede plek om de ‘culturele driehoek’ te bezoeken. Het dorpje heeft niet echt een kern, maar er zijn diverse goede hotels in de omgeving.

Dag 5: Sigiriya

U kunt de Pidurangale Rock beklimmen. Let wel, het laatste gedeelte is erg lastig om bovenop te komen. U moet hier veel klauteren en klimmen en niet bang zijn. Anders komt u niet helemaal boven op de top.

Hiriwaduna is een klein dorpje niet ver van Habarana. U wordt per ossenkar naar het meer vervoerd. Hier stapt u in een bootje en gaat het meer op. Geniet van de natuur, de vogels en de stilte.
U maakt een stop voor een kopje thee met een traditioneel hapje. Daarna vaart u weer terug naar uw opstapplaats en kunt u door het dorpje naar uw auto lopen.

Dag 6: Sigiriya – Kandy (ca. 90 km = 2,5 uur)

De Dambulla Grotten Tempel bestaat uit meer dan 80 grotten, waarvan 5 grotten het meest interessant zijn.
In de grotten vindt u beelden en schilderingen over het leven van Boeddha, maar ook van de Hindoe goden Vishnu en Ganesh. In een van de grotten bevindt zich een 14 meter groot, uit de rotswand gehouwen, liggend beeld van Boeddha.

Matale ligt tussen Dambulla en Kandy. De stad is bekend om zijn landbouw, rubber, thee en kruiden.
U bezoekt hier één van de vele kruidentuinen. Het klimaat en de grondsoort is uitermate geschikt voor de groei van kruiden en u zult hier dan ook kaneel, gember, vanille, peper, kardemon en nog veel meer kruiden  aantreffen. Veel van de kruiden hebben ook een medicinale werking; men zal u proberen dit uit te leggen, u te laten ruiken en te laten uitproberen. De entree is voor u gratis.
Om u de werking van bepaalde kruiden te laten beleven, zal u aan het eind van uw wandeling een hoofd- of schoudermassage aangeboden worden. Men verwacht wel een fooi (ca. Rs. 500). Wanneer u deze massage niet wilt, dient u dat duidelijk kenbaar te maken.

Kandy is, na Colombo, de drukste stad van Sri Lanka. Het de hoofdstad van Sri Lanka geweest totdat de Engelsen in 1815 het bewind gingen voeren. Tegenwoordig is Colombo de hoofdstad. Het is de moeite waard om het centrum te bezoeken, maar doe het wel wandelend; door het drukke verkeer schiet het niet op  om de stad per auto of tuktuk te verkennen. De pastry shop van het Queens hotel is goed betaalbaar en zeker de moeite waard om te lunchen. Loop vandaar uit ook het hotel in en proef de koloniale sfeer van het hotel.

In Kandy brengt u een bezoek aan de Tempel van de Tand, bekend omdat hier een tand van Boeddha bewaard wordt. Al vanaf de 4e eeuw (met een korte onderbreking in 1283) is deze tand in Sri Lanka. Driemaal daags wordt er door monniken een ritueel rondom de tand uitgevoerd, waar veel Boeddhisten bij aanwezig zijn.

Dag 7: Kandy – Kitulgala (ca. 65 km = 2,5 uur)

Het dorpje Kitulgala ligt langs de Kelani rivier. Op deze plek is in 1957 de film ‘Bridge on the River Kwai’ opgenomen. Nu is de rivier in Sri Lanka bekend om zijn rafting mogelijkheden. Ook kan er rondom het dorp gewandeld worden.

U gaat raften op de Kelani rivier. Dit gebeurt onder begeleiding van een instructeur en u draagt daarbij een wetsuite. Wanneer u beginner bent, neemt u een makkelijker deel van de rivier. De totale afstand die afgelegd wordt is ongeveer 5 kilometer.

Dag 8: Kitulgala – Nanu Oya (ca. 75 km = 2,5 uur) – Ella  (ca. 4 uur per trein, afhankelijk van vertrektijd)

Uw chauffeur brengt u naar het station in Nanu Oya, ongeveer 8 km buiten Nuwara Eliya.

Met de trein reist u naar Ella. Onderweg zult u kunnen genieten van het natuurschoon en de theeplantages. Er wordt beweerd, dat deze treinreis tot één van de mooiste ter wereld behoort. Buiten het station staat uw chauffeur u weer op te wachten om u naar uw hotel te brengen.

U reist in de klasse die op dat moment beschikbaar is. De tickets betaalt u ter plekke aan de chauffeur.

Let wel: de treinen rijden in Sri Lanka niet altijd op tijd en een treinrit gaat niet snel. Wanneer u niet de hele rit wilt meemaken, dan kunt u met uw chauffeur overleggen, waar hij u kan opwachten, om het laatste stuk met de auto af te leggen.

Ella is een klein dorpje met slechts 2 straten, waar wat winkeltjes en een aantal restaurants gevestigd zijn. Het ligt tussen de bergenen je hebt er dan ook schitterende vergezichten. Het is hier meestal een stuk koeler dan in de lagergelegen dorpen of steden. Vanuit dit dorp kunnen er diverse activiteiten ondernomen worden.

Opties in en rond Ella

  • Wanneer u durft, kunt u in Ella een scooter huren (huurprijs circa 8 euro) en de omgeving gaan verkennen. Er zijn veel mooie en rustige wegen, maar het blijft wel opletten, want in Sri Lanka rijdt men links.
  • De top van de ‘Ella Rock’ is in circa 2,5 uur te beklimmen. Er zit een stevige klim in, dus dit is niet voor iedereen aan te bevelen. De moeite wordt beloond met een adembenemend uitzicht.
  • De ‘Little Adam’s Peak’ is ook voor minder geoefende wandelaars te beklimmen. In ca 45 minuten bent u boven en zult u beloond worden met een prachtig uitzicht.
  • De Ravana Falls liggen ca 15 minuten rijden vanaf Ella. U kunt lekker afkoelen onder de 25 meter hoge waterval. In het weekend is dit de plek waar Sri Lankanen graag gaan baden en verkoeling zoeken.
  • Een van de hoogtepunten van Ella is de Nine Arch Bridge. U kunt over de spoorrails in ca 20 minuten naar deze 24 meter hoge, door een mooie natuur omgeven, 100 jaar geleden door de Engelsen gebouwde brug, lopen. Ook kunt u er met een tuktuk komen.

Dag 9: Ella – Liptons Seat – Ella (ca. 60 km = 3 uur)

Lipton’s Seat ligt in de buurt van Haputale. Het eerste gedeelte gaat u met de auto de berg op, maar de laatste 7 kilometer moet dit per tuktuk. U arriveert op een plateau, waarvandaan u een adembenemend uitzicht heeft over de omgeving. Deze plek was de favoriete plek van Thomas Lipton, die hiervandaan een goed overzicht had over zijn theeplantages. Wanneer u wilt, kunt u de 7 kilometer naar beneden tussen de theeplantages wandelend afleggen. Dit is zeker de moeite waard, maar u kunt ook weer met de tuktuk terug. Het beste is om vroeg in de ochtend te gaan, omdat er dan meestal nog geen mist is en u wellicht kunt genieten van een prachtige zonsopgang. Wanneer de theefabriek open is, kunt u een rondleiding krijgen (Rs. 250 per persoon).

Dag 10:  Ella – Udawalawe  (ca. 100 km = 2 uur)

U wordt bij uw hotel opgehaald door een 4×4 drive Jeep, die u meeneemt naar het Udawalawe National Park. Door de vele open vlaktes in dit park, heeft men t.o.v. de andere Nationale Parken, de grootste kans om wild te spotten. Hier leven diverse kuddes olifanten, krokodillen, herten, apen en verschillende vogelsoorten.

Dag 11: Udawalawe – Mirissa of Unawatuna (ca. 125 km = 3 uur)

Unawatuna ligt aan de zuidkust van Sri Lanka, niet ver van Galle. Rondom een kleine baai zijn een aantal leuke hotels. Hier kunt u heerlijk relaxen met een drankje en hapje. U brengt een bezoek aan het ‘Dutch Fort’ in Galle, één van de mooiste forten in zuidoost Azië. U kunt een wandeling maken in de smalle straten of op de muur naar de zee kijken. Er zijn nog diverse gebouwen, die herinneren aan de tijd dat de V.O.C. het Fort als uitvalbasis gebruikte, waaronder een Nederlandse kerk. Er zijn diverse restaurants en hotels binnen het fort.

Dag 12: Unawatuna – Luchthaven (zonder files ca. 155 km = 2,5 uur)

Uw chauffeur brengt u naar de luchthaven

Vertrek naar Malediven voor 4 dagen rust … 

 

 

 

 

Populaire reizen

Hier onder treft u een kleine selectie van de verschillende reizen die wij u kunnen bieden

Neem gerust contact met ons op over de vele andere mogelijkheden.

Ik wil graag meer informatie
over deze reis

Contact

Wij maken graag een ‘reis op maat’ voor u. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.