Cuba, land van salsa, oldtimers, rum en sigaren

Reisduur
14 Dagen
Vraag meer informatie aan voor de meest actuele prijs!
Cuba, land van salsa, oldtimers, rum en sigaren
Alleengaande reis

Reisprogramma

Dag 1:  Amsterdam – Varadero – Havana

Op deze eerste dag vliegen we van Amsterdam naar Varadero. Vanaf de luchthaven hebben we een transfer naar Havana waar we de komende vier nachten verblijven.

Dag 2: Havana

Op onze eerste ochtend gaan we in een oude koloniale paardenkoets een leuke verkenningstocht door het moderne deel van Havana maken. De tocht eindigt in het bruisende Oud-Havana, waar we verder dwalen door de straatjes, over pleintjes en langs de koloniale herenhuizen van dit prachtige stadsdeel. Deze wijk is in 1982 door de UNESCO uitgeroepen tot cultureel erfgoed. De wijk straalt in alles de authentieke koloniale sfeer uit en bezit tal van prachtig gerestaureerde historische gebouwen. Tussendoor lunchen we in een koloniaal restaurant (inbegrepen). Onze verkenningstocht eindigt aan het einde van de middag, wanneer we weer terug gaan naar het hotel.

Dag 3: Havana (Valle de Viñales)

Vandaag maken we een excursie naar de meest westelijke provincie van Cuba, Pinar del Rio, waar in de vruchtbare velden en valleien tabak wordt verbouwd. Van deze tabak worden de wereldberoemde Cubaanse sigaren geproduceerd. Naast dat er uitstekende tabak wordt geteeld, is de Valle de Viñales ook nog eens van betoverende schoonheid. Kenmerkend zijn hier de ‘mogotes’, heel bijzondere kalkstenenformaties. We bezoeken een tabaksboer en een grot in een ‘mogote’ ( de Grot van de Indiaan) in deze prachtige vallei. We lunchen in een ecologisch restaurant (inbegrepen). Tegen het einde van de middag gaan we weer terug naar Havana.

Dag 4: Havana

Vandaag een vrije dag om het levendige Havana zelf te gaan verkennen. Deze grootste stad van Cuba is met 2,5 miljoen inwoners uitermate kleurrijk en bruisend. Maak nog eens op uzelf een wandeling door Havana Vieja, het oude stadsgedeelte. Of bezoek de wereldberoemde promenade, de Malecon.

Dag 5: Havana – Santa Clara – Cienfuegos – Trinidad

We gaan Cuba verder verkennen en gaan vandaag richting Trinidad. We maken een korte stop in Santa Clara om het mausoleum van Che Guevara te bekijken en bezoeken de havenstad Cienfuegos. Deze stad werd vroeger ‘de Parel van het zuiden’ genoemd en is gelegen aan een schitterende baai. Aan het eind van de rit komen we aan in Trinidad. Hier zullen we de komende twee nachten op basis van All Inclusive verblijven in een hotel aan het strand.

Dag 6: Stadsbezoek Trinidad

Deze ochtend gaan we het koloniale Trinidad ontdekken.  Trinidad wordt ook wel de Museumstad van de Caraïbische Zee genoemd. Al lopend komen we langs pastelkleurige huizen, mooie kerken, keienstraatjes en rustige parken. Het historisch centrum van deze in 1514 door Diego Velázquez gestichte stad staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We komen op onze wandeling onder andere langs het Museo Romántico en het Plaza Mayor (het hart van de stad). Hierna keren we terug naar het hotel.

Dag 7 : Trinidad – Sancti Spíritus – Camagüey

Eerst even ontbijten en dan reizen we verder naar Camagüey. Onderweg brengen we een bezoek aan de koloniale stad Sancti Spíritus. Als we in Camagüey aankomen beginnen we met een unieke stadstour per fietstaxi. Ook hier staat het historisch centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In Camagüey zullen we blijven overnachten.

Dag 8: Camagüey – Bayamo – Santiago de Cuba

Vandaag reizen we door naar Santiago de Cuba. Onderweg bezoeken we eerst het stadscentrum van Bayamo. Het Cubaanse volkslied ‘La Bayamesa’ stamt van deze stad af. Dit vanwege het feit dat Bayamo een lange historie van rebellie heeft. In 1869 staken de inwoners de stad zelf in brand om zo te verhinderen dat het gezag weer in handen zou vallen van koloniale troepen. Dan rijden we door naar het dorpje El Cobre voor een bezoek aan de beroemdste kerk van Cuba; de ‘Basílica de Nuestra Señora de la Caridad del Cobre’. Dit is  het heiligdom van de beschermvrouwe van Cuba. We verblijven de komende twee nachten in Santiago de Cuba.

Dag 9: Santiago de Cuba

Vandaag doen we een stadstour door Santiago. Hier vindt jaarlijks in de tweede helft van juli een swingend carnaval plaats. Tijdens onze tour besteden we onder meer aandacht aan het levendige Parque Céspedes. Dit park is vernoemd naar de stichter van Cuba. Op alle momenten van de dag zijn de bankjes in dit park bezet met jonge en oude Cubanen. Ook tref je hier enkele fraaie bezienswaardige en belangrijke gebouwen, zoals het 16e-eeuwse huis van de Spaanse conquistador Diego Velázquez. Dit huis is uitgeroepen tot nationaal monument en volgens sommigen het oudste gebouw van het land. Ook staan hier de mooie Catedral de la Asunción en het huis van de 19e-eeuwse dichter José María Heredia.

Daarna bezoeken we het Castillo del Morro Dan Pedro de la Roca. Dit bijzonder fraai in de Baai van Santiago gelegen kasteel is zeer indrukwekkend. Het kasteel, dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat,  ligt op ongeveer 10 kilometer van het centrum en diende onder meer als fort tegen pirateninvallen en als gevangenis. De moeite waard zijn onder meer de ondergrondse gangen, de buitentrappen, het binnenplein, de ophaalbrug en het prachtige uitzicht over de baai! Tenslotte bezoeken we ook nog de Ifigenia begraafplaats.

Dag 10: Santiago de Cuba – Guardalavaca

Vandaag verlaten we Santiago de Cuba en gaan op weg naar Guardalavaca waar we de komende drie dagen zullen overnachten in een 3-sterren strandhotel op basis van All Inclusive.

Dag 11 en 12: vrije dagen

Een paar dagen om te genieten van de zon, de prachtige stranden en de azuurblauwe zee en om alle opgedane indrukken te verwerken.

Dag 13: Holguin – Amsterdam

Vandaag worden we weer naar de luchthaven van Holguín gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 14: Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Populaire reizen

Hier onder treft u een kleine selectie van de verschillende reizen die wij u kunnen bieden

Neem gerust contact met ons op over de vele andere mogelijkheden.

Ik wil graag meer informatie
over deze reis

Contact

Wij maken graag een ‘reis op maat’ voor u. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.