Familiereis door Egypte, op zoek naar de Farao’s

Reisduur
Dagen
Vraag meer informatie aan voor de meest actuele prijs!
Familiereis door Egypte, op zoek naar de Farao’s

Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam – Caïro

Vandaag vertrek je voor je vlucht naar Caïro waar je op de luchthaven word opgewacht door de Nederlandssprekende reisleider en met de bus naar je hotel wordt gebracht. Deze dag overnacht je in Caïro.

Dag 2: Caïro

Na het ontbijt gaan we hét bekendste handelsmerk van de oude Egyptenaren bezoeken: de piramides. De grootste piramide die ooit is gebouwd en als enige van de zeven klassieke wereldwonderen bewaard is gebleven, is de piramide van Cheops. Je kan de piramide zelfs van binnen bekijken! Uiteraard bekijken we ook de wereldberoemde Sphinx op het Gizeh complex. Daarna bezoeken we Memphis, de hoofdstad van het oude Egypte, waar we het imponerende en enorme standbeeld van koning Ramses II bekijken. Als laatste brengen we deze dag een bezoek aan de piramide van Sakkara. In de avond is er een Optionele Excursie: Sound & Light Show bij de Piramides.

Dag 3: Caïro – Luxor

‘s Ochtends gaan we naar het wereldberoemde Egyptische museum waar een unieke collectie aan mummies en natuurlijk de prachtige kunstschatten van Toetanchamon te zien zijn. Dan gaan we naar de hoger gelegen Citadel of Salah El Din. Hier ligt de Mohammed Ali moskee, de grootste moskee van de stad. Vanaf hier hebben we een geweldig uitzicht over de hele stad. Dan is het tijd voor wat ‘couleur local’. Dit lokale leven ervaar je zeker in de levendige, uit de 14e eeuw stammende, Khan El Khalili Bazaar waar je de mooiste souvenirs vindt. Deze markt, waar je onder andere kruiden, souvenirs en prachtige stoffen vindt, is bij zowel de inheemse bevolking als bij de toerist geliefd.
In de namiddag vertrekken we naar het station voor onze nachttrein naar Aswan, een reis van circa 640 kilometer en 10 uur ligt dan voor ons. Dit is een hele belevenis! Diner aan boord van de trein is inclusief. Optioneel kan je er ook voor kiezen om dit stuk te vliegen.

Dag 4: Luxor oostzijde

De trein arriveert in de vroege ochtend in het mooie Luxor. Ooit was Luxor, dat toen Thebe heette, de hoofdstad van Egypte. Het was toen centrum van de Egyptische macht en dat is nog te zien aan de enorme van de tempels in deze stad. We maken hier ook een ritje met de paardenkoets door het hedendaagse Luxor.
Verder bezoeken we vandaag de oostzijde van Luxor. Op het programma staan de tempels van Karnak, die gedurende bijna 1500 jaar door verschillende farao’s werden gebouwd.
Het graf van Toetanchamon werd hier ook gevonden. Aansluitend lopen we via de avenue van de Sphinxen naar de ook zeer fraaie tempel van Luxor.
Je kunt in Luxor ook 2 optionele excursies maken, namelijk de Sound & Light Show bij de Karnak Tempel of een luchtballonvaart over Luxor.

Dag 5: Luxor westzijde – Hurghada

De Vallei van de Koningen met de vele koningsgraven, de kolossen van Memnon en de begrafenistempel van koningin Hatsjepsoet ligt aan de andere (west-) kant van de Nijl. Deze bezoeken we vanochtend. Vol met indrukken van deze prachtige monumenten gaan we daarna met de bus naar je strand hotel in Hurghada voor een paar dagen strand, zee en zon.
Als extra optie kun je ook voor een luchtballonvaart over de omgeving van Luxor kiezen. Een geweldige ervaring! In de vroege ochtend stijg je, na de veiligheidsinstructies, tegen zonsopgang op en kun je 30-45 minuten genieten van de geweldige weidse uitzichten op de bergen in de verte, de omgeving, maar ook de tempel van Karnak, de kolossen van Memnon en de vallei van de koningen. Een unieke ervaring die je nooit meer zult vergeten!

Dag 6 en 7: Hurghada

In Hurghada verblijven we in een goed 5-sterren hotel met zwembad en wifi op basis van All-inclusive. Hurghada was vroeger een rustiek vissersplaatsje, maar tegenwoordig een veelzijdige badplaats met veel mogelijkheden. Je kunt hier lekker ontspannen bij het zwembad maar ook duiken, snorkelen of een jeeptour naar de woestijn maken. Tevens kun je één van de optionele excursies maken zoals een tocht naar Giftun eiland, een glasbodem boottocht of een stadstour door Hurghada.

Dag 8: Hurghada – Caïro – Amsterdam

De laatste dag van deze mooie reis is aangebroken dus tijd voor een laatste duik in zee, nog even genieten van de zon en de laatste souvenirs kopen. Aan het einde van de middag gaan we weer richting Caïro met de bus. Er is ook een mogelijkheid om optioneel dit stuk te vliegen, afhankelijk van vluchttijden en beschikbaarheid. Vanaf Caïro vliegen we in de avond weer terug naar Amsterdam.

Populaire reizen

Hier onder treft u een kleine selectie van de verschillende reizen die wij u kunnen bieden

Neem gerust contact met ons op over de vele andere mogelijkheden.

Ik wil graag meer informatie
over deze reis

Contact

Wij maken graag een ‘reis op maat’ voor u. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.