Maatwerk: Rondreis Kenia (met verlenging Mombasa)

Reisduur
8 Dagen
Vraag meer informatie aan voor de meest actuele prijs!
Maatwerk: Rondreis Kenia (met verlenging Mombasa)

Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam – Nairobi

Bij aankomst op de luchthaven van Nairobi, vroeg in de avond, wordt u opgewacht door een chauffeur die u naar het hotel in Nairobi brengt.

Dag 2: Nairobi – Masai Mara Game Reserve

Na het ontbijt rijdt u langs de uitgedoofde vulkaan Mount Longonot en het plaatsje Suswa naar het thuisland van de Masai, de Masai Mara.  De Masai Mara, gelegen aan de zuidelijke grens van Kenia met Tanzania, vormt het noordelijke deel van de Serengeti en heeft de meest gevarieerde concentratie van dieren in Kenia.  Na de lunch in een lodge krijgt u de gelegenheid om de unieke wereld van de Masai Mara te observeren.

Vervolgens wordt u naar uw lodge gebracht waar u de komende 2 nachten zult verblijven.

Dag 3: Masai Mara Game Reserve

Deze dag brengt u door met een gamedrive die u meeneemt over de uitgestrekte vlaktes van de Masai Mara op zoek naar de ‘Big Five’:  de Olifant, Neushoorn, Buffel, Leeuw en Luipaard.  Voor de lunch keert u terug naar uw overnachtingslodge.  In de middag brengt u een bezoek aan een Masai dorp, waar u kunt zien hoe de Masai van oudsher leven.

Dag 4: National Masai Mara Reserve – Lake Nakuru

Na het ontbijt vertrekt u richting Lake Nakuru.  Dit meer is beroemd om zijn flamingo’s en pelikanen.  Als het water niet te hoog staat zult u hier zwermen van zien. Het park heeft ook meer dan 30 neushoorns en een grote populatie luipaarden.  Na de lunch staat er een middag gamedrive op het programma.

U overnacht in een lodge in de nabijheid

Dag 5: Lake Nakuru – Lake Naivasha

U begint met een vroege ochtend gamedrive.  Na het ontbijt rijdt u naar Lake Naivasha. Tijdens de  rit heeft u onderweg misschien wel het beste uitzicht op de prachtige Great Rift Valley.

U overnacht hier in de buurt.

Dag 6: Lake Naivasha – Samburu

Na het ontbijt rijdt u langs Mount Kenya naar het Samburu Game Reserve in het droge gebied van Noord-Kenia.  Op weg naar de lodge waar u de komende 2 nachten zult verblijven, heeft u ook nog een gamedrive.  Na de lunch kunt u ontspannen met een korte siësta of een mooi boek voordat de gamedrive in de middag start.  Een middag gamedrive om de verbazingwekkende dierenwereld van het Shaba National Reserve te bewonderen.

Dag 7: Samburu Game Reserve

In de vroege ochtend gaat u op gamedrive in het reservaat op zoek naar wild voordat u terugkeert naar de lodge voor het ontbijt.  Vandaag gaan we ook op bezoek bij de Samburu, een nomadisch volk wat in deze streek rondtrekt. Na de lunch is er even tijd voor u zelf voordat u weer een middag gamedrive gaat maken.

Dag 8: Samburu Game Reserve – Nairobi – Mombasa

Eerst nog een vroege ochtend gamedrive voordat u, na het ontbijt, naar Nairobi rijdt en wordt afgezet bij Jomo Kenyatta International Airport voor uw vlucht naar Mombasa. Bij aankomst op Mombasa Airport wordt u opgewacht  en overgebracht naar uw strandhotel in Mombasa.

Hier kunt u heerlijk nagenieten van uw rondreis door de indrukwekkende natuur van Kenia.

Ook kunnen wij nog diverse excursies voor u in de omgeving regelen.

Populaire reizen

Hier onder treft u een kleine selectie van de verschillende reizen die wij u kunnen bieden

Neem gerust contact met ons op over de vele andere mogelijkheden.

Ik wil graag meer informatie
over deze reis

Contact

Wij maken graag een ‘reis op maat’ voor u. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.