Fly-drive: Authentiek Maleisië

Reisduur
16 Dagen
Vraag meer informatie aan voor de meest actuele prijs!
Fly-drive: Authentiek Maleisië

Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam – Kuala Lumpur

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Kuala Lumpur.

Dag 2: Kuala Lumpur – Malacca (ca. 145 km)

Op de luchthaven van Kuala Lumpur wordt u opgewacht door uw lokale gids en heeft u een transfer naar de ‘historische stad’ Malacca. De geschiedenis hiervan gaat ruim 600 jaar terug en er zijn dan ook veel  zaken die herinneren aan de Portugese, Nederlandse en Engelse overheersing. U heeft hier de rest van de dag ter vrije besteding. In Malacca verblijft u de komende 2 nachten in een centraal gelegen hotel.

Dag 3: Malacca – Kampung Cantik tour

Op deze eerste volle dag in Maleisië neemt u een kijkje in Kampung Cantik, een traditioneel Maleisisch dorp, waar u een uniek inkijkje krijgt in het dagelijks leven van de ‘locals’. Op een rubberplantage zult u zien hoe het rubber wordt afgetapt en verwerkt en op een palmolie plantage wordt uitgelegd hoe de palmolie wordt gewonnen.

Aansluitend maakt u een wandeling door het dorp. U kunt de huizen, die op palen staan en lange ramen tot op de vloer hebben,  van binnen bewonderen. In de Kampong is er niet veel veranderd in de manier van werken ten opzichte van vroeger, zoals bij het vissen, de verbouw van rijst of andere werkzaamheden op het land.

‘s Middags maakt u een stadstour door Malacca, waarbij u o.a. een bezoek brengt aan de St Peter’s Church, de oudste nog gebruikte kerk in Maleisië, en Bukit China, de grootste Chinese begraafplaats buiten China. U bezoekt tevens de ruïnes van St. Paul’s Church met Nederlandse grafstenen uit de 17e eeuw en natuurlijk mag een bezoek aan het Nederlandse erfgoed in Malacca niet ontbreken: het Dutch Square met het Stadthuys en de Christ Church. Vervolgens maakt u een wandeling over Jonker Street, dé gezelligste marktstraat van Malacca.

Dag 4: Malakka – Kuala Lumpur (ca. 150 km)

Vandaag verlaat u Malacca en reist u verder naar Kuala Lumpur, de levendige hoofdstad van Maleisië en het hart van dit mooie Aziatische land.

Onderweg brengt u een bezoek aan de hypermoderne stad Putrajaya, het administratieve hart van Maleisië, waar letterlijk schitterende moskeeën, paleizen, ministeries en futuristische bruggen in overvloed zijn. In en rond Putrajaya vindt u de nodige bezienswaardigheden zoals een grote botanische tuin met meer dan 700 verschillende soorten tropische planten en de Putra Moskee, ook wel de ‘roze moskee’ genoemd. Vervolgens maakt u een wandeling over het Putra plein.

Hierna rijdt u verder naar uw hotel in Kuala Lumpur, waar u de komende 2 nachten zult verblijven.

Dag 5: Kuala Lumpur – stadstour

Deze dag begint u met een stadstour door Kuala Lumpur, waarbij u o.a. de imposante Petronas Twin Towers, de nationale moskee, het nationale monument de Cenotaph en het nationale oorlogsmonument zult zien. Tevens maakt u een fotostop bij de poort van het Paleis van de Koning. De rest van de dag kunt u de stad zelf verder verkennen.

Dag 6: Kuala Lumpur – Taman Negara National Park (ca. 325 km)

Vandaag verlaat u Kuala Lumpur en rijdt u via een mooie route naar Labu Sentral, waar vandaan u met een traditionele longtailboot een tocht van circa 2 uur maakt dwars door de jungle naar het oudste regenwoud ter wereld. Het beroemde Taman Negara National Park is een natuurreservaat van meer dan 130 miljoen jaar oud en een waar paradijs met unieke flora en fauna.

’s Avonds maakt u onder leiding van een gids een korte wandeling door de jungle, een heel speciale ervaring. De komende 2 nachten verblijft u in het Mutiara Taman Negara Resort en staat u een echt jungle avontuur te wachten!

Dag 7: Taman Negara National Park

Na een vroeg ontbijt heeft u de hele dag om het Taman Negara National Park te ontdekken. U begint met een trektocht door de jungle naar de ‘Canopy Walk’, de 400 meter lange hangbrug die circa 40 meter boven de grond hangt. U loopt als het ware door de toppen van het jungle bos, een bijzondere ervaring. Vanaf deze hoogte heeft u een prachtig uitzicht over de omringende jungle en de rivier en ziet u bijzondere flora en fauna. Aansluitend maakt u een boottocht naar de Lata Berkoh waterval, waar u de mogelijkheid heeft om een verkoelende duik kunt nemen.

Dag 8: Taman Negara National Park – Cameron Highlands (ca. 210 km)

Vroeg in de ochtend vertrekt u weer per longtailboot naar Labu Sentral, een tocht van ongeveer 2 uur. Hier vandaan rijdt u naar de Cameron Highlands, waar u schilderachtige vergezichten en prachtige groene heuvels met theeplantages aantreft.

Met hoogtes tot 1500 meter is het in de hooglanden een stuk koeler dan in de rest van het land en derhalve zijn de Cameron Highlands zeer geschikt voor de verbouw van thee, fruit en bloemen. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. U verblijft 2 nachten in de Cameron Highlands.

Dag 9: Cameron Highlands

Na het ontbijt gaat u de fraaie hooglanden verkennen. In een zijdal van de Bohrivier bezoekt u de Boh theeplantages. Bij deze grootste en meest indrukwekkende theeplantages in de Highlands krijgt u uitleg over het verbouwen van thee en het verwerkingsproces. Tevens bezoekt u een fruit- en groentemarkt en een vlindertuin.

Een ander ‘hoogtepunt’ van de Cameron Highlands zijn de verse Engelse scones. U brengt een bezoek aan het typische Engelse koloniale hotel The Old Smokehouse, de beste plek voor verse scones. U kunt hier genieten van een kopje Engelse thee met een heerlijke scone met verse room en jam. De perfecte afsluiting van een mooie dag!

Dag 10: Cameron Highlands – Penang (ca. 270 km)

In de loop van de ochtend vertrekt u naar Penang, ook wel de ‘Parel van de Oriënt’ genoemd, dat sinds 2008 op de Unesco Werelderfgoed staat. Onderweg zijn er diverse leuke plaatsen waar u kunt stoppen, zoals bijvoorbeeld een beroemde tempelgrot nabij de regiostad Ipoh.

Verder noordelijk ligt Kuala Kangsar waar de prachtige Ubudiah moskee en het Paleis van de Sultan, het Istana Iskandariah, een bezoek verdienen.

Tip: indien u per huurauto reist, kunt u ook kiezen voor een bezoek aan Bukit Merah in plaats van Kuala Kangsar. Een boottocht brengt u hier naar het enige Orang-oetan rehabilitatie centrum van West-Maleisië. Ook kunt u een eco-centrum bezoeken of een wandeling langs het meer maken.

Aan het einde van de middag komt u aan op het (schier)eiland Penang, waar u 2 nachten zult verblijven.

Dag 11: Penang

Deze ochtend maakt u een stadstour door het historische Georgetown, dat sinds 2008 tot het Unesco Werelderfgoed hoort. Tijdens deze tour ziet u onder andere het Fort Cornwallis met haar Nederlandse kanon van de VOC, de ‘slangentempel’ Wat Chayamangkalaram en de Birmaanse Tempel Van Dharmikarama. Hierna brengt u een bezoek aan de Chinese Clan Jetties, de oude Chinese nederzettingen met huizen op palen boven de zee, waar men nog volgens oude tradities en gewoontes leeft.

Dag 12: Penang – Langkawi (ca. 45 km)

Vandaag neemt u afscheid van uw lokale gids. Na het ontbijt heeft u een transfer naar de ferry terminal voor de circa 2,5 uur durende overtocht naar Kuah op Langkawi. Daar aangekomen heeft u een transfer naar uw hotel waar u de komende 3 nachten verblijft.

Dag 13 en 14: Langkawi

Langkawi staat vooral bekend om de prachtige en rustige stranden maar ook om haar mythen en legendes. Het binnenland en de nabij gelegen eilandjes bieden diverse excursiemogelijkheden.

Uiteraard leent Langkawi zich uitstekend om te snorkelen of duiken, maar u kunt hier ook de mangrovebossen bezoeken en wellicht een zeearend spotten.

In de kleine plaatsjes langs de kust vindt u lokale restaurantjes en kunt u winkelen. Daar komt nog eens bij dat het eiland belastingvrij is. Langkawi is een perfecte afsluiting van uw vakantie!

Dag 15: Langkawi – Amsterdam

Vandaag heeft u een transfer naar de luchthaven van Langkawi voor de terugvlucht, via Kuala Lumpur, naar Amsterdam of wellicht uw volgende bestemming.

Dag 16: Amsterdam

Het zit er weer op, vandaag landt u weer op Schiphol.

Populaire reizen

Hier onder treft u een kleine selectie van de verschillende reizen die wij u kunnen bieden

Neem gerust contact met ons op over de vele andere mogelijkheden.

Ik wil graag meer informatie
over deze reis

Contact

Wij maken graag een ‘reis op maat’ voor u. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.