Maatwerk: Rondreis Thailand (met verlenging op Koh Samui)

Reisduur
10 Dagen
Vraag meer informatie aan voor de meest actuele prijs!
Maatwerk: Rondreis Thailand (met verlenging op Koh Samui)
10 daagse rondreis door Thailand met privéchauffeur en Engels sprekende gids met paar dagen verlenging in Koh Samui

Reisprogramma

Dag 1: Bangkok

Aankomst op de luchthaven, waar u wordt opgewacht door onze Engelssprekende gids en naar uw hotel wordt gebracht om in te checken. Hier kunt u even uitrusten na de lange vlucht of de levendige hoofdstad gaan ontdekken.

Dag ter vrije besteding

Dag 2: hele dag Floating market & River Kwai

Een klassieke dag waarin de beroemde drijvende markt Damnoen Saduak wordt gecombineerd met de geschiedenis en de natuur van het River Kwai-gebied.

Ten zuidwesten van Bangkok ligt een deltagebied, doorkruist door kanalen, zeer vruchtbaar en vol kokosnootplantages en fruitboomgaarden. Het is er groen en vochtig. U gaat met een longtailboot via een labyrint van smalle riviertjes en kanalen tussen de boomgaarden door naar de beroemde drijvende markt Damnoen Saduak.

Ga ergens lekker zitten of neem foto’s en probeer wat mango met kleefrijst of warme soep met visballetjes. De oude dames kletsen in hun kleine bootjes en maken slim gebruik van lange stokjes om uw kleingeld aan te nemen; hierdoor is het niet nodig om te bewegen en het risico te lopen dat de boot omkiept! Vergeet niet een kijkje te nemen achter alle souvenirstalletjes om de eeuwenoude houten huizen langs de kanalen te zien.

In Kanchanaburi leert u over een tragisch deel van de geschiedenis. U loopt over de beruchte ‘Brug over de rivier Kwai’ en krijgt informatie in het kleine maar indrukwekkende Thailand-Birma Jeath-museum over de Tweede Wereldoorlog. Ook bezoekt u hier de Begraafplaats van de omgekomen krijgsgevangen.

Maaltijden: Ontbijt en lunch

Andere optie: River Kwai – Speciaal

Een klassieke tour; maak kennis met de geschiedenis vanuit een Aziatisch perspectief door de Death Railway-brug en de bezienswaardigheden te bezoeken, over een deel van het spoor te rijden en de weelderige vallei van de Kwai-rivier in te gaan. U verlaat Bangkok vanuit het westen naar Kanchanaburi. Uw gids zal de geschiedenis van dit gebied toelichten en u het kleine maar indrukwekkende Thailand-Birma Death Railway-museum over de Tweede Wereldoorlog laten zien. De beruchte brug kan te voet worden overgestoken. Vervolgens rijdt u een schilderachtig en origineel deel van de route met de trein, de bergachtige rivier Kwai-vallei in voordat u terugkeert naar de hoofdstad.

Programma:

  • De gids haalt u op om deze excursie per privé voertuig te starten
  • Maak kennis met de geschiedenis in Kanchanburi
  • Bezoek de brug over de rivier de Kwai, het spoorwegmuseum Thai-Birma en een oorlogsbegraafplaats
  • Geniet van een lokale lunch en neem een ​​historische trein op de Death Railway die over het originele houten viaduct gaat dat is gebouwd door geallieerde krijgsgevangenen
  • Daarna gaat u weer terug naar uw hotel. U kunt ook op een andere locatie in het centrum van Bangkok worden afgezet.    

Dag 3: ‘Leven langs de Bangkok-klong’ – Klassieke tour van een halve dag per boot

Een verrassende tour door rustige binnenwateren die u wegvoert van het moderne Bangkok langs rustige kanalen naar een oude lokale gemeenschap: terug naar het verleden. Veel Thaise steden werden gebouwd op en langs het water en Bangkok is geen uitzondering. Zelfs in dit tijdperk van auto’s en wegen gebruiken de Thai nog steeds hun oude waterwegen, of klongs. Een groen en rustig doolhof van kanalen rond de Chao Praya-rivier waar houten huizen en vergulde tempels naast elkaar staan. Verkopers bieden hun waren aan, oude dames roddelen op de bank en kinderen spelen op weg naar school. Dit is het oude Bangkok dat nog steeds zichtbaar is. U vaart over deze wateren en de Chao Praya-rivier in uw longtailboot en de gids toont u het echte Thailand dat u anders zou missen. Bezoek het National Museum of Royal Barges, acht van de meest unieke en verbluffende schepen van het land: de Royal Barges. Deze boten zijn gereserveerd voor speciale ceremonies en staatsevenementen zoals de zeer zeldzame Royal Barge Processie End. Dit is de tour waarbij u de heilige Wat Arun (Temple of Dawn) beklimt voor een prachtig uitzicht over The River Of Kings en het Grand Palace aan de andere kant.

Maaltijden: Ontbijt en lunch

Dag 4: Bangkok – Chiang Mai

Dag ter vrije besteding

Overnachting in de trein in de eerste klasse

Maaltijden: Ontbijt

Dag 5: Chiang Mai

Bij aankomst op het treinstation van Chiang Mai staat onze Engelssprekende gids, die u naar uw hotel brengt. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Maaltijden: Ontbijt

Dag 6: Chiang Mai – halve dag Doi Suthep

Bezoek aan het bergklooster op Doi Suthep. Het belangrijkste aspect van de tempel is een vergulde Chedi, die de boeddhistische pelgrims al eeuwenlang vereren. Vanaf hier heeft u ook een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Aan de rand van Chiang Mai neemt uw gids u mee naar een gebied met traditionele ambachten. Hier vindt u werkplaatsen voor zijdeproductie, houtsnijwerk, zilversmeden, ateliers voor sierraden en schilderwerk. Natuurlijk kunt u hier ook winkelen. De tour gaat verder in de oude stad, die wordt omringd door historische stadsmuren. Ter afsluiting van de tour maakt u een comfortabele riksja rit naar een fruit- en bloemenmarkt.

Maaltijden: Ontbijt

Dag 7: Chiang Mai – halve dag stad en tempels

In het centrum van de stad ligt Wat Phra Singh. Deze werd als eerste gebouwd tijdens het bewind van Phra Chao Kham Fu (1328-1335). Het tempelcomplex omvat de Lai Kam-kapel en de abt van deze belangrijke tempel is het hoofd van het lokale religieuze bestuur. Midden in de stad (bijna precies in het midden van de stad met vierkante muren) ligt Wat Chedi Luang. De grote Chedi (de grootste in de stad) achter het viharn werd gebouwd door koning Saen Muang Ma rond 1401. Het was oorspronkelijk 90 meter hoog maar nu is het, als gevolg van een aardbeving in 1545, slechts 40 meter hoog. Een klein gebouw bij de hoofdingang omsluit de ‘Sao Intakin’ (geest van de stad). Last but not least ligt in het noordelijke deel van de oude ommuurde stad Wat Chiang Man, de oudste tempel binnen de stadsmuren. Het is gebouwd door koning Mengrai (1296-1311), de stichter van Chiang Mai. Er wordt gezegd dat de koning zijn laatste jaren in deze tempel doorbracht. Rijd door de oude stad om de gracht rondom en de ruïnes van de stadspoorten te zien. Bezoek daarna de grootste centrale markt, Warorot Market. Op deze levendige markt, waar het altijd druk is zijn exotisch vers fruit, geconserveerd voedsel, lokale lekkernijen, kleding in overvloed, bloemen en andere waren te verkrijgen tegen goede prijzen.

Maaltijden: Ontbijt

Dag 8 en 9: Chiang Mai

Optionele excursie; u kunt bijvoorbeeld naar de Gouden Driehoek, de grens tussen Thailand, Myanmar en Laos. Hier komen de rivieren Ruak en Mekong samen.

Maaltijden: Ontbijt

Dag 10: Chiang Mai – Koh Samui

Na het ontbijt checkt u uit en wordt u naar Chiang Mai Airport gebracht voor de vlucht naar Koh Samui. Bij aankomst op Koh Samui Airport staat onze Engelssprekende gids u op te wachten en brengt u naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Maaltijden: Ontbijt

Dag 11 t/m 14: Koh Samui

Geen programma

Maaltijden: Ontbijt

Optionele excursie Koh Samui voor één van de vrije dagen

Volle dag varen langs de eilanden van het Ang Thong Marine Park. ‘Ang Thong National Marine Park’ bestaat uit ongeveer 40 eilanden en ligt 45 km ten noordwesten van Koh Samui. Het duurt ongeveer 2 uur om dit te bereiken, maar de tijd vliegt voorbij terwijl u de betoverende wonderlanden kunt bewonderen. U komt langs bolvormige groene eilanden, helderblauwe lagunes, mysterieuze grotten en interessante rotsformaties. U zult de exotische eilanden van het Marine Park bezoeken, de verscheidenheid aan grotten verkennen of snorkelen rond de stranden. De lunch wordt aan boord geserveerd. ’s Middags varen we naar ‘Koh Mae Koh’, de belangrijkste attractie van dit eiland is een beroemde binnenzee, omringd door bergketens. Daarna varen we terug naar Koh Samui en krijgt u een transfer terug naar uw hotel. Een lunch aan boord is inbegrepen.

Maaltijden: Ontbijt

Dag 15: Koh Samui – Bangkok

Na het ontbijt checkt u uit en wordt u teruggebracht naar Koh Samui Airport. Bij aankomst op Bangkok Airport staat onze Engelssprekende gids, die u naar uw hotel brengt om in te checken.

Rest van de dag ter vrije besteding.

Maaltijden: Ontbijt

Dag 16: Bangkok Vertrek

Na het ontbijt checkt u uit en wordt u naar Bangkok Airport gebracht voor de terugvlucht.

Maaltijden: Ontbijt

*** Einde van het programma ***

 

Inbegrepen services

  • Dagelijks ontbijt in het hotel
  • Maaltijden volgens reisschema
  • Vervoer met privéchauffeur en Engels sprekende gids
  • Tours incl. toegangsprijzen volgens reisschema
  • Drinkwater en koude handdoek tijdens dagtour

Populaire reizen

Hier onder treft u een kleine selectie van de verschillende reizen die wij u kunnen bieden

Neem gerust contact met ons op over de vele andere mogelijkheden.

Ik wil graag meer informatie
over deze reis

Contact

Wij maken graag een ‘reis op maat’ voor u. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.