Amalfi & Sicilië zeilend ontdekken … Een unieke ervaring!

Reisduur
10 Dagen
Vraag meer informatie aan voor de meest actuele prijs!
Amalfi & Sicilië zeilend ontdekken … Een unieke ervaring!

Reisprogramma

Dag 1: Cvitavecchia – Rome

Vandaag beginnen we in Rome, de eeuwige stad. Hier gaan we natuurlijk de St. Pieter Cathedraal bewonderen met de prachtig gerestaureerde Sixtijnse kapel. Ook de stad zelf met de Spaanse trappen, het Colloseum en alle andere hoogtepunten slaan we zeker niet over. De stad is één groot monument!

Dag 2: Ponza

Vandaag leggen we aan bij Ponza waar de pastelkleurige huizen vanaf de drukke haven in keurige terrassen de heuvel vullen. In de haven liggen mooie jachten en vissersboten zij aan zij. Gelukkig is dit fraaie eiland (nog) niet overspoeld door toeristen zodat het een lust is om door het onbedorven stadje te slenteren.

Dag 3: Palmarola

Het eiland Palmarola is een waar snorkelparadijs. Het maakt deel uit van de Pontine eilanden gelegen voor de kust van Italië tussen Rome en Napels. Het ruige landschap met mooie koraalstranden en kristalhelder water nodigt uit TOT zwemmen en snorkelen. Het eiland is werkelijk uniek en adembenemend.

Dag 4: Sorrento

De muren van de stad Sorrento lijken zo uit zee op te rijzen. De stad ligt aan de prachtige Amalfi kust en kijkt uit over de baai van Napels. U kunt hier diverse (facultatieve) excursies maken. Onder andere naar Pompeii, de oude Romeinse stad die door lava verzwolgen werd.

 Dag 5: Amalfi

Deze dag bezoeken we Amalfi zelf. Gedurende de middeleeuwen was dit een heel machtige republiek. U kunt de sporen van deze rijke historie onder andere bewonderen in de Duomo waar ook nog resten van St. Andrew liggen. U kunt ook naar het nabij gelegen Positano gaan, naar zeggen het mooiste stadje aan de Middellandse zee.

Dag 6: Taormina, Sicilië

We varen onder vol zeil door de smalle Straat van Messina. We komen langs Scylla en Charybdis waar, volgens de mythologie,  een rots en draaikolk Ulysses bijna van het leven beroofden. Dan volgt het afmeren in het mooie Taormina, gelegen op de hellingen van de Etna.

Dag 7: Lipari

De zeven Eolische eilanden, net voor de noordkust van Sicilië, zijn prachtig. Je zou kunnen denken dat de goden dit zo bedoeld hebben. In Lipari kunt u de smalle straatjes naar het middeleeuwse castello beklimmen of genieten van een afgelegen strand. Als de Royal Clipper langs Isola Strómboli vaart, maakt u kans een vulkanisch vuurwerk te zien.

Dag 8: Zeilen langs Stromboli

Gelegen in de Tyrrheense Zee, tussen het Italiaanse vasteland en het eiland Sicilië, ligt het vulkanische eiland Stromboli. De vulkaan Stromboli heeft 3 actieve kraters en staat bekend om zijn frequente uitbarstingen (de meest recente vond plaats in 2009). Uitbarstingen komen zo vaak voor dat het eiland de bijnaam “Vuurtoren van de Middellandse Zee” heeft gekregen.

Dag 9: Op zee

Elk Star Clippers-schip biedt u een traditionele en elegante manier om de wereld te zien. Voel hoe de wind de zeilen vult en u langzaam van de ene prachtige bestemming naar de andere voert. Gedurende uw verblijf aan boord kunt u ervoor kiezen om te ontspannen op een ligstoel of af te koelen in een van de zwembaden op het bovendek. Bent u avontuurlijk aangelegd dan is er de mogelijkheid om in de tuigage te klimmen of zelfs om het schip te besturen. Bent u minder avontuurlijk, dan kunt u door de binnenruimtes van het schip dwalen en rustgevende lounges,  een revitaliserende spa (alleen op de  Royal Clipper) of de bibliotheek ontdekken.

Dag 10: Civitavecchia – Rome

Vandaag komt u weer aan in Rome en heeft u de gelegenheid om de bezienswaardigheden waar u aan het begin van de reis niet aan toekwam alsnog te bekijken. Uiteraard kunt u nog een paar dagen extra in Rome verblijven. Er is genoeg te zien!

Populaire reizen

Hier onder treft u een kleine selectie van de verschillende reizen die wij u kunnen bieden

Neem gerust contact met ons op over de vele andere mogelijkheden.

Ik wil graag meer informatie
over deze reis

Contact

Wij maken graag een ‘reis op maat’ voor u. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.