Fly-drive: Zuid Afrika van Kaap naar Kaap

Reisduur
16 Dagen
Vraag meer informatie aan voor de meest actuele prijs!
Fly-drive: Zuid Afrika van Kaap naar Kaap

Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam – Kaapstad

Vandaag vertrekt u van Amsterdam naar Kaapstad. Op de luchthaven wordt u opgewacht en naar uw eerste accommodatie in Kaapstad gebracht.

Hier verblijft u 3 nachten. De volgende ochtend haalt u uw comfortabele huurauto op en gaat op pad.

Dag 2-3: Kaapstad

Kaapstad is, met de imposante Tafelberg op de achtergrond, één van de mooiste steden ter wereld.

De stad is levendig en ontspannen als geen ander. De locatie, te mid­den van Nationale Parken van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid, is geweldig. De geschiedenis van Kaapstad is 350 jaar oud. De verscheidenheid aan historische en moderne gebouwen, de multiculture­le sfeer, het maritieme karakter van de stad en het gezellige Victoria & Alfred Waterfront dragen bij aan de enorme aantrekkingskracht van de stad. Voeg daarbij de ontspannen levensstijl van de bewoners en je hebt de perfecte mix!

Relax in één van de vele cafeetjes aan de boulevard of geniet van het strand van Camps Bay. Vlakbij de stad vindt u het kleurrijke Kirstenbosch Gardens, één van de mooiste botanische tuinen ter wereld. Maar ook een bezoek aan Cape Point en de pinguïns op Boulder’s Beach is zeker aan te raden. Een leuke manier om Kaapstad te verkennen is met de ‘hop-on hop-off’ bus, een rode dubbeldekker, die doet denken aan de toeristische bussen in Londen (inclusief).

U verblijft 3 nachten in deze heerlijke stad in een sfeervol en centraal gelegen guesthouse.

Dag 4: Kaapstad – Swellendam (ca. 200 km)

Vandaag rijdt u, via een mooie route, naar het plaats­je Swellendam, waar u één nacht verblijft. Swellendam is een van de oudste nederzettingen in Zuid-Afrika en staat bekend om de bijzondere architectuur in de Kaaps-Hollandse en Victoriaanse stijl.

Drostdy, het oude huis van de gouverneur uit 1749, waarin nu een streekmuseum is gevestigd, is zeker een bezoekje waard.

Dag 5-6: Swellendam – Knysna (ca. 275 km)

De volgende stop ligt midden in de Tuinenroute en is zeker de parel van de West Kaap. Het sfeervolle plaatsje Knysna ligt aan een lagune met helderblauw water en wordt aan de andere kant omringd door de oudste bergen en bossen van heel Zuid-Afrika. Vanaf ‘Knysna Heads’, een uitkijkpunt dat u kunt beklimmen of waar u met de auto naar toe kunt rijden, heeft u een spectaculair uitzicht.

De zandstenen kliffen lopen door tot het punt waar de lagune overloopt in de Indische Oceaan. Knysna staat tevens bekend om haar oesters, die geliefd zijn vanwege hun bijzondere smaak. Vroeger leefden hier veel wilde olifanten, maar dit aantal is door de jacht flink geslonken.

U verblijft hier 2 nachten.

Dag 7: Knysna – Cape St. Francis (ca. 200 km)

Vandaag reist u door naar het kustplaatsje Cape St. Francis, waar u één nacht verblijft. Hier wordt de baai omringd door 5 kilometer strand en twee klifrotsen: Shark Point en Seal Point.

De vuurtoren van Seal Point, die dateert uit 1878, heeft de status van een nationaal monument. Het mooie landschap met de geweldige branding nodigen uit tot heerlijke wandelingen.

Dag 8-9: Cape St. Francis – Addo Elephant NP (ca. 150 km)

Na de prachtige tuinenroute is het tijd voor safari! We raden u aan vroeg op pad te gaan zodat u hier genoeg tijd heeft. Het Addo Elephant National Park is een waar natuurparadijs, goed beschermd door de Zuurberg Mountains. Nadat er in dit gebied vele olifanten waren dood geschoten werd er in 1931 besloten een klein gebied uit te roepen tot nationaal park om de resterende elf olifanten te redden. Het resultaat was dat er in 1998 meer dan 250 olifanten waren en het park werd uitgebreid.

Tegenwoordig treft u hier vele kuddes olifanten aan, langzaam lopend door het uitgestrekte park. Toch leven in Addo niet alleen olifanten, maar bijvoorbeeld ook zebra’s, kudu’s, elanden, neushoorns, bosbokken en hartebeesten. En met een beetje geluk spot u hier ook hyena’s en leeuwen. Het Nationale Park is tevens het enige park ter wereld met de Big 7, waartoe ook de witte haai en de walvis beho­ren. U kunt zelf het park gaan verkennen of ter plaatse een georganiseerde safari boeken. Zelf rijden is prima te doen; onderschat alleen niet de grootte van het park, het is immens! U verblijft hier twee nachten in een sfeervolle lodge.

Dag 10: Addo Elephant NP – Graaff-Reinet (ca. 225 km)

Met meer dan 200 monumentale panden is het rustige stadje Graaff-Reinet in de Karoo één van de best bewaarde geheimen van Zuid-Afrika.

Een tocht met paard en wagen geeft een goed beeld van de uitstekend onderhouden Kaap-Hollandse architectuur. Bij het Camdeboo National Park heeft u een schitterend uitzicht op de Karoo. Er zijn hier prima wandelmogelijkheden en het park is dan ook zeker een bezoek waard. U verblijft hier één nacht in een sfeervol guesthouse.

Dag 11-12: Graaff-Reinet – Oudtshoorn (ca. 325 km)

Vandaag reist u door naar de, in de Karoo gelegen,  struisvogelhoofdstad Oudtshoorn. De naam stamt nog van rond 1900 toen de veren van de struisvogels wereldwijd door de ‘rich & famous’ gebruikt werden als veren boa. Dit waren gouden tijden voor Oudtshoorn waarin de struisvogelboeren grote huizen bouwden, die in de volksmond veren paleizen werden genoemd.

Ook een bezoekje waard zijn de, net buiten Oudtshoorn gelegen, Cango Caves.

U verblijft twee nachten in Oudtshoorn in een sfeervol guesthouse.

Dag 13-14: Oudtshoorn – Wijnlanden (ca. 375 km)

Vandaag reist u via de beroemde route 62, de langste wijnroute van Zuid Afrika, naar het gezellige universiteitsstadje Stellenbosch.

Ontdek hier de prachtige wijnlandgoederen, geniet van de heerlijkste wijnen, lunch tussen de wijnranken, maar struin ook zeker langs de vele winkeltjes, galerijen en gezellige terrasjes van Stellenbosch.

Ook kunt u het sfeervolle plaatsje Franschhoek, waar de Franse invloed nog duidelijk herkenbaar is, bezoeken. De naam komt van Franse Hoek, de plek waar de Franse Hugenoten landerijen bouwden voor de VOC. Bij Franschhoek, dat behoort tot de culinaire hotspots van Zuid-Afrika,  liggen vele gerenommeerde wijnboerderijen, zoals Boschendal, Grande Provence en Haute Cabrière. U verblijft hier twee nachten.

Dag 15: Kaapstad – Amsterdam

Vandaag rijdt u terug naar de luchthaven van Kaapstad en eindigt deze bijzondere rondreis. In de avond vliegt u terug naar Amsterdam. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om deze rondreis te verlengen met één van de diverse verlengingsmogelijkheden.

Populaire reizen

Hier onder treft u een kleine selectie van de verschillende reizen die wij u kunnen bieden

Neem gerust contact met ons op over de vele andere mogelijkheden.

Ik wil graag meer informatie
over deze reis

Contact

Wij maken graag een ‘reis op maat’ voor u. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.