Riviercruise over de Mississippi

Reisduur
10 Dagen
Vraag meer informatie aan voor de meest actuele prijs!
Riviercruise over de Mississippi

Reisprogramma

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Memphis, TN

U vliegt per lijndienst van Amsterdam via een tussenstop naar Memphis. Aansluitend heeft u een transfer naar uw hotel in Memphis.

Dag 2: Memphis, TN (inscheping)

De eerste dag heeft u tijd om Memphis, de bakermat van de bluesmuziek, te ontdekken. Burgerrechtenactivist Martin Luther King en popster Elvis Presley hadden een grote invloed op ‘The River City’ en de sporen daarvan zijn nog altijd zichtbaar. Aan het einde van de middag scheept u in aan boord van de American Queen, een 5-sterren luxe hotelschip. En dan is het trossen los, we zetten koers naar Vicksburg, waar we over twee dagen zullen afmeren. Een ontspannen begin van uw reis!

 • Optionele excursie: Stadstour Memphis en Graceland
 • Optionele excursie: De Elvis Experience

Dag 3: Greenville, MS

Onderweg komen we langs Greenville, het middelpunt van de Mississippi-delta en liggend aan de oevers van Lake Fergusson. Vanaf hier is het slechts een klein stukje rijden naar Indianola, de geboorteplaats van B.B. King en vele andere blueszangers. Greenville ademt de blues die  diep geworteld is in de cultuur van het stadje. Niet alleen veel muzikanten maar ook een groot aantal schrijvers en de bedenker van de Muppets zijn geboren in het kleine Greenville en woonden hier bovendien een groot deel van hun leven. De stad staat tevens bekend om de tuinbouw en musea over bijna alle mogelijke onderwerpen. U kunt hier kennismaken met de echte zuidelijke charme. De Hop-On-Hop-Off bus rijdt langs het Greenville History Museum, de Hebrew Union Congregation Temple & Museum, het 1927 Flood Museum, het E.E. Bass Cultural Arts Center, het Washington County Courthouse en het Trop Casino.

 • Optionele excursie: Kleine steden, grote legendes – Het verhaal van B.B. King

Dag 4: Vicksburg, MS

U legt aan in Vicksburg dat, door haar ligging op een heuvel langs de Lower Mississippi, een belangrijke rol heeft gespeeld tijdens de burgeroorlog. Kenmerkend voor Vicksburg is de mix van cultureel erfgoed en moderne attracties.

De Hop-On-Hop-Off Tourbus brengt u langs verschillende interessante musea zoals onder andere ‘The Old Depot Museum’, het ‘Lower Mississippi River Museum’, het ‘Old Court House Museum’, het ‘Yesterday’s Child Doll and Toy Museum’ of het ‘Biedenharn Coca-Cola Museum’. U kunt hier op eigen gelegenheid een bezoek aan brengen. De Tourbus stopt ook bij de Church of the Holy Trinity en de Anchuca Mansion. Dit herenhuis is het meest indrukwekkende, vooroorlogse plantagehuis van Vicksburg. Uiteraard kunt u ook uitstappen in het Vicksburg shopping district om even heerlijk te winkelen. Keuze genoeg dus!

 • Optionele excursie: Aan de frontlijn van de Burgeroorlog

Dag 5: Natchez, MS

Vandaag arriveren we in Natchez dat in 1716 gesticht werd. Lang geleden leefden in dit charmante stadje de indianen en de Franse pioniers samen. De zuidelijke elegantie, de vele gerestaureerde plantagehuizen en de gastvrijheid kenmerken de levensstijl in Natchez. De stad is de oudste nederzetting aan de Mississippi en wordt gezien als het centrum van het vooroorlogse Zuiden. Natchez toont nog steeds de welvaart waarin de plantagebezitters in de tijd van vóór de Burgeroorlog leefden. Met de Hop-On-Hop-Off Tourbus kunt u verschillende plantagehuizen bezoeken waaronder: Magnolia Hall, Stanton Hall, Rosalie Mansion en William Johnson House. De Tourbus brengt u tevens naar het Natchez Visitor’s Center en het Natchez Association for the Preservation of Afro-American Culture Museum.

 • Optionele excursie: Entertainment zuidelijke stijl met Ginger Hyland
 • Optionele excursie: Het verhaal van katoen in het vooroorlogse Zuiden

Dag 6: St. Francisville, LA

We varen door naar St. Francisville, gesticht in 1809 en daarmee de oudste stad in de Florida Parishes. Ten zuiden van de huidige locatie van St. Francisville lag rond circa 1790 de nederzetting Bayou Sara, die door overstromingen en branden werd vernietigd. Veel bouwwerken en kunstvoorwerpen zijn destijds naar St. Francisville gebracht, waar ze nog altijd te bewonderen zijn. U treft hier unieke winkels, historische huizen, schitterende kerken en prachtige parken. De overal in de stad groeiende Spaanse mosbomen zorgen voor een extra zuidelijke sfeer. Deze schilderachtige stad, gelegen aan de oevers van de Lower Mississippi, heeft meer dan 140 monumenten die geregistreerd staan in het ‘National Register’. Een bezoek aan St. Francisville, gelegen in het glooiende landschap met de prachtige plantagehuizen en haar gezellige Main Street, brengt u terug naar lang vervlogen tijden. Aan winkels is er ook geen gebrek. Met de Hop-On-Hop-Off Tourbus bent u zo bij ‘Royal Street’ of de ‘Old Market Hall’. Ook kunt u het ‘West Feliciana Historical Society Museum’ of de ‘Grace Episcopal Church’ bezoeken.

 • Optionele excursie: Verlossing en revalidatie in de Angola
 • Optionele excursie: Plantages aan de binnenweg

Dag 7: Baton Rouge, LA

De volgende stop is Baton Rouge (letterlijk ‘rode stok’), de hoofdstad van Louisiana. De jarenlange overheersing door Fransen, Spanjaarden en Britten heeft gezorgd voor een bijzondere mix van culturen en een rijke historie; de Cajuncultuur (afgeleid van Acadië, een Franse kolonie in het gebied). Er is nu een hernieuwde belangstelling onder de jeugd voor het Cajun-Frans, de Cajun-keuken en de Cajun-muziek. De Hop-On-Hop-Off Tourbus biedt voor elk wat wils: het ‘USS Kidd’, het Capitol Park Museum, het Louisiana’s State Capitol, het Old Arsenal Museum, het Louisiana’s Old State Capitol, de prachtige St. Joseph Cathedral uit 1853 of, voor de kunstliefhebbers, het LSU Museum of Art.

 • Optionele excursie: Grand zuidelijke plantage tour

Dag 8: Nottoway, LA

Vandaag staat de Nottoway plantage, het grootste en meest betoverende vooroorlogse landhuis in het Zuiden, op het programma. Op deze geweldige locatie langs de River Road, waar vandaan u de imposante Mississippi over kijkt, neemt dit ‘Witte Kasteel van Louisiana’ u mee terug naar tijden van weleer. Het landhuis werd in 1859 in gebruik genomen en vormde het centrum van de door Randolph gebouwde en bestuurde suikerplantage. De grootschalige slavernij is de donkere schaduwzijde die aan dit mooie huis kleeft. U leert, tijdens uw bezoek, meer over de interessante geschiedenis van de Nottoway plantage. Tegenwoordig is The Mansion één van de Historic Hotels of America. De populairste ruimte van het herenhuis, dat maar liefst drie verdiepingen en 64 slaapvertrekken telt, is de Witte Balzaal. Deze is volledig wit geschilderd met overal gouden versieringen. Bijzonder is dat het landhuis is gebouwd met 365 ingangen, één voor elke dag van het jaar! Na uw bezoek aan het huis, kunt u nog een wandeling maken door de weelderige tuinen.

 • Optionele excursie: Leven in het Bayou Cajun moeras

Dag 9: New Orleans (ontscheping) – Amsterdam

Deze morgen meert u om circa 8.00 uur af in New Orleans, oftewel ‘The Big Easy’, een stad met vele gezichten. New Orleans staat bekend om haar multiculturele, tolerante karakter en om haar vele mogelijkheden tot vermaak. Ook is er nog veel 18e en 19e eeuwse architectuur te vinden. U vertrekt van New Orleans via een tussenstop weer naar Amsterdam.

 • Optionele excursie: New Orleans Highlights Tour  

Dag 10: Amsterdam

Deze ochtend landt u vroeg op Amsterdam Schiphol en komt er een einde aan een indrukwekkende reis door het Zuiden van Amerika.

Populaire reizen

Hier onder treft u een kleine selectie van de verschillende reizen die wij u kunnen bieden

Neem gerust contact met ons op over de vele andere mogelijkheden.

Ik wil graag meer informatie
over deze reis

Contact

Wij maken graag een ‘reis op maat’ voor u. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.